Sköna maj, välkommen......

Dagen idag, trodde jag skulle bjuda på lite solning utanför ICA, men tji fick jag... personen i fråga var trött och sov sig igenom hela mitt arbetspass. Fick ju ytterligare en bok utläst visserligen, och egentligen behövde jag ingen sol. Är lite röd i ansiktet och får ju ändå inte sola vänster överarm (tatueringen). Så det var nog lika bra!

För en dryg halvtimme sedan, stod jag på balkongen o rökte, och kom på att jag måste ringa Jessica, så vi kunde komma överrens om tid för tur till Oden i morgon. Precis när jag sträckte ner handen i fickan efter telefonen, ringde den. Det var Jessica...haha, nästan lite spooky!

Vi bestämde tid, sen var jag tvungen att avsluta för det började smällas raketer, och Funny blev så lessen! Eller rädd, snarare.

Jag och Funny satte på musik på högsta volym (Williams, med Strawberry boy) och då blev hon nöjdare än nöjdast. Att slippa höra massa pang och booom alltså. Som hundägare, har jag svårt att förstå tjusningen med raketer!

Nu väntar jag och Funny på husse, som jobbar tills 23.00. Jessica med vänner är på väg till Seghalla, med Robin som chaufför. På tal om Robin....jag lärde honom knyta en slips idag. Skulle tro att han är den enda i sin skola, som kan knyta en "dubbel slipsknut" (kallas också engelsk slipsknut)


Hoppas att alla som läser detta, har haft en underbar Valborg!!




Utsikt från mitt köksfönster


Vem är du, och var har du gjort av min son??????

Idag, efter jobbet åkte jag och Robin in till Växjö, för att försöka hitta kostym, med tillbehör till bal och student. Jag hade fasat lite för detta, eftersom Robin egentligen inte gillar att shoppa, och kostym...nja, han är ju en jeanskille egentligen min grabb....

Vi fick så underbar hjälp, god service och trevligt bemötande av "Rahim" på Dressmann, samarkand. TACK Dressman!!!!

Vi är ju inga "vana" kostymköpare precis...haha. Men Rahim hjälpte oss som sagt var genom hela proceduren och vips var kostym, skjorta, väst slips (till studenten) fluga och näsduk (till balen) inhandlade. Robin provade allt (utom slips, fluga o näsduk). Till min förvåning tyckte han det var ROLIGT!!! Och resultatet....jag vet knappt vad jag ska säga. Han blev så FIN. Fruktansvärt stilig! Trodde aldrig att min "jeans-grabb" kunde bära upp en kostym så bra!

Robin själv, var helt förtrollad av sin egen spegelbild. Och imponerad, inte minst.


Ändå har han inte provat hela kreationen än, men det ska han göra efter 22 ikväll, när han jobbat klart. (Inklusive fin-skorna, vi inhandlade efter Dressmann-besöket)
 Frestande att ta bilder och lägga ut, men NEJ, det ska bli en överraskning för släkt och vänner.

Men jag kan ju säga, att det bor en stilig, riktig man, i min lilleman.

Men utan Rahim, på Dressmann, hade vi aldrig lyckats....vi hade inte koll på vare sig storlekar, hur kläderna bör sitta, eller hur man viker näsduken som ska finnas i fickan, på balen.

Som sagt var, mycket lyckad shopping. Nöjd son och nöjd mamma. Vi hade några riktigt mysiga timmar ihop! Det är betydligt lättare att shoppa med Robin än med Jessica...haha.
Robin är som jag, vet vad han vill ha, ganska direkt

Kram!!


Nu sitter lillebror fast!!!!

Kan inte hålla mig längre.....*S* Hade tänkt vänta att skriva här, tills mamma sett med egna ögon, men det är ju svårt, iom att jag är så nöjd med min nya TATUERING! Gjorde den idag kl 14, och det blev bättre än vad jag hade kunnat ana.

Min förra tatuering, Nalle Puh, på höger axel vågade jag inte visa  för mamma på flera månader....haha. Snacka om att ha respekt för sin älskade mor!!

Den jag gjorde idag, sitter på vänster överarm, kanske 7 ggr 3 cm. Bilden nedan är inte riktigt rättvis, då den inte är helt färdigläkt förrän om två veckor. Dessutom ser det lite rött ut och ett par blåmärke efter nålen börjar träda fram.  (Lite konstig vinkel med, svårt att ta kort på sin egen överarm)

Men jag älskar den redan!!!!



Jajamen, kinesiska tecken!!!

Nu ska jag avslöja vad det står....

Lillebror

Så....nu sitter brorsan där!
Jag är sjukt nöjd!!!

I morgon ska jag och Robin handla studentkostym....hur det nu ska gå..*S*

Kramar!
K

Härliga vår!!!

Igår, åkte Tindra med familj hem. Det blev lite tomt ju!  MEN, så mysigt det ha varit att ha dem här!!!

Idag har jag jobbat, satt ute ett tag som vanligt vid fint väder och sedan när jag kom hem vid 14.30, satt jag ute två timmar till, avslutade boken jag höll på med, samt bättrade på solbrännan.*S*
Faktiskt så glömmer man lätt bort att det faktiskt ännu bara är April!

Vårens baksida, löste jag med ett dyrt besök på apoteket...Japp, massa allergipreparat! Har iofs redan börjat för en knapp månad sedan, men det var dags att fylla på förrådet. En trehundring gick det på. fast det är ett pris jag gärna betalar, för att uppleva våren!!

Nu vankas det fläsk med löksås på Storgatan  *MUMS* Det är en rätt som jag inte tillåter CC att laga, för min är godast!!

Over and out!!

Lilla hjärtat......

Dagen idag, så var Tindra med föräldrar först inne i Växjö för att hälsa på Sabina och Christoffer. ( Mostern till Tindra, med sambo)

Sen, när de kom hem skulle de gå och sola en stund, så vi var barnvakt! Lilla Tindra började skrika en minut efter att de hade gått, men efter att hon fick ligga på min axel, somnade hon sött....

Min mamma var här vid fyratiden, och kunde inte gosa sig mätt på lilla fröken. Jag hade beställt en tårta, på tårtan stod det "Tindra, lilla hjärtat" Vi glömde att ta en bild på tårtan, men den var stor, god och fin!!!!

Ikväll grillade vi. Gott och mysigt!!!! I slutet av måltiden, började Tindra gny lite, då tog jag och Christer en runda med barnvagnen. Så härligt att få köra barnvagn igen!!!!!! Lilla Tindra, somnade så sött, 50 meter innan vi var hemma.

Jag har precis lagt ifrån mig det lilla livet..hon låg på mitt bröst och sov i 40 minuter, innan dess. Varmt och så himla mysigt. 



Over and out (nu lite foton.....)




Crazy in Love!!!!!

Vad är det med små bebisar, som gör att man blir så förälskad i dem?? Tindra med föräldrar är på besök just nu som jag skrev igår...de kom vid 18-tiden.  Jessica var här innan jobbet, och trots att hon är långt ifrån "bebisvan" kunde hon knappt släppa Tindra och det var ytterst motvilligt hon gick och jobbade.




Sedan fick Robin ta över. Han blev helt till sig. Kunde inte förklara vilka känslor han fick, mer än att han aldrig tidigare känt något liknande.....Gulligt!!



När vi skulle äta, beslöt sig Tindra att det ville hon också!! Så då lät jag de två nyblivna föräldrarna äta i lugn och ro, så gav jag lillan flaskan. Absolut det mest underbara jag gjort i år!  Det var ju ett antal år sedan, man matade någon bebis och jag har glömt hur de låter och suckar så förnöjt....

Just nu ligger lillan och sover som en liten stock. Underbara lilla Tindra!!

Kram så länge!

och så gör jag det igen........

För herrans många år sedan, typ 85-86, jobbade jag på Statoil i Varberg. Jag blev skickad på en kurs, minns knappt vad den handlade om, men något jag kommer ihåg är att där berättade de HUR människor oftast placerar sig i en sal/klassrum/föreläsnigsrum.....

Först börjar folk som droppar in, sätta sig längst bak. När bakre raden är slut, OM det finns fönster, sätter sig folk där. (Finns inga fönster, fyller man på bakifrån, gärna längst ut mot sidorna)
De sista platserna som fylls på är de längst fram, i mitten.

Allt sedan den här kursen har jag, vid alla större samlingar gått mot strömmen och placerat mig i MITTEN, längst fram! Trots att det funnits platser kvar längst bak.

Idag hade vi ett större möte (vi var 71 st). Jag kom min vana trogen ganska tidigt, men satt mig alltså längst fram (i mitten) Förvaltningschefen bara skrattade och sa: Så gör du det igen, Karin! Men jag gillar det! Kul att nån törs!!


(Kan ju tillägga att på utbildningen som föregick denna dag, gjorde jag exakt samma sak....)

Tänker man efter, är det bara dumt att sitta längst bak....hur mycket ser man då?
Nä, längst fram, i mitten. DÅ MISSAR MAN INGET

Puh, det var det.....nanedags snart.  Jobb imorgon tills 16-tiden, sen kommer Tindra hit, med sina föräldrar såklart. Ska bli urmysigt att få rå om dem en hel helg!!!!

Ovet and out!!/Karin


Har aldrig varit så rädd....(men har numera världsrekordet på 10 meter löpning)

Idag gick det inte enligt planerna alls.... Efter jobb, var det ju meningen att jag skulle ut till Bästerna, för en skogstur på Oden. Dessvärre blev min "barfota i sandal-fot" trampad på,  av en skobeklädd fot, vars ägare är TUNG. Misstag, givetvis, men inte mindre ont.... Så ingen ridning för mig...

Däremot följde jag med Jessica ändå, för lite lantluft, samt fotoassistans. 


I allafall så, efter det att Jessica ridit ut en runda, ridit på "åkern" en runda, skulle hon, när Evas elev var klar, ta lite galopp i paddocken.
Jag tog en del kort, sedan såg jag inte riktigt vad som hände, för jag höll precis på att stoppa ner Jessicas kamera i fodralet. Jag hörde Eva ropa till och hörde ett "brak".
Där jag stod, från min vinkel, såg jag bara att Oden låg på marken, med Jessica under sig. 650 kg häst, på min lilla dotter och hovar överallt. Det var då jag tog världsrekordet på 10 meter löpning...

Nu var det inte alls så illa, Jessica var inte alls under Oden, eller intrasslad i hans hovar. Redan innan jag kom fram, var båda två på fötter. Jessica helt OK, mest orolig över hästen.


Ja jisses....men som jag sa till både Jessica och Eva, från min vinkel, såg det helt livsfarligt ut! Snacka om vilka tankar som flyger genom huvudet under dessa få sekunder....Hu, får nästan mardrömmar bara jag tänker på det.

Och mitt hjärta, ja det tog nog också värlsrekord i antal slag per sekund. Både jag och Jessica var helt skakis, ett långt tag efteråt. Jag, för att jag varit absolut livrädd för hennes skull och Jessica för att hon ett ögonblick trodde att något allvarligt hänt hennes älskade Oden. Tydligen så hade han ramlat så att det såg riktigt otäckt ut. Jag såg ju inte det på samma sätt....jag såg/tänkte bara på Jessica.


Efter allt detta, blev han lite ompysslad iallafall. Han fick en dusch och salva på ett par skrapsår han fått i fallet.


Tack för idag, älskade unge,  men nästa gång tar vi det lite mer odramatiskt va????  *S*

Puss o Kram!!!!


Djungelkatt och partyhatt!

Tog ett härligt kort av vår "lånekatt" nyss. Moshi älskar att sitta bland blommor och blader...haha


Att vi sedan flyttade upp denna växt, för att hon inte skulle busa med den, spelade nog mindre roll, när man tänker efter....


Vidare så hämtade Robin sina sista "studentprylar" han beställt. En PARTYHATT. Ja jisses, på min tid fanns det bara studentmössa juh!

CC fick också prova...hehe

    (denna kan klickas större)

Imorrn väntar först jobb, sedan Oden. Torsdag väntas nog träningsvärk och på fredag kommer Corina, André och lilla Tindra till oss, över helgen!! Myspys!!!

Over and out!!
K


Helgen som var.....

...ja den var helt underbar!!!! Roberto blev så lycklig över min tavla, att han gjorde korstecknet. Efter några trevliga timmar där, gick jag, Christer och Jessica hem en stund. Jessica ville "leka" igen, och som snäll mamma ger jag med mig....(hehe)

Vi lekte "Fortsätt texten". Det innebär att första personen skriver inledningen till en berättelse, viker pappret så att sista orden syns, sedan fortsätter nästa person. Jag skrattade så tårarna rann när jag skulle läsa upp resultaten....
Våra berättelser innehöll allt från stammande hästar, kriminalintendenter och varför Teneriffa plötsligt hade arktiskt klimat....Inte att förglömma, Shrek och Oden som samtalade....

Efter detta gick vi till Time en sväng.

Söndagen, den försvann mest....CC bytte till sommardäck på bilen och har träningsvärk idag!

Jag har jobbat idag, som alltid på en måndag. Var lite väl lugnt....men men...

Take care!!

fredag.....

JAPP, det är det!!! Jobbat 9-15, sedan hämtat bilen från verkstaden....inga allvarliga fel.

I morgon ska jag, Jessica och Christer till Roberto på middag. För er som inte vet kika här

Jag skrev då, att jag inte visste hur vi skulle kontra hans vänlighet.

Det enda jag vet att han verkligen gillar OSS. Så jag gjorde en tavla, som han kan ha med sig, i Malmö.


Han kommer bli glad, hoppas jag!!!

Mitt Bonus-barnbarn

Kan man annat än bara smälta??????


Om allt vill sig väl, kommer lilla familjen hit helgen efter denna.
*Hoppas*
 Då ska jag gosa och lukta jättemycket på denna ljuvliga lilla varelse!!!!

Man kan inte planera nog....eller????

För det mesta planerar jag aldrig....tar dagen som den kommer, mer eller mindre. MEN viktiga dagar, måste planeras i minsta detalj!!!!
Sånt som Robins student till exempel...



 Jag har stämt av med mamsen ikväll, så det ska nog bli ännu en lyckad student!!!  Kan bara inte fatta att min "lilleman" blivit så stor????




Snart kommer Jessica o äter ännu en middag (hon åt en hos sin mormor o morfar, innan idag)
Robin har redan ätit, och jag vågar inte skriva vad han sa....*haha* (CC kan ju bli lite lessen)

Over and out

Min hund är ett monster....(eller, njaaaaaa)

Vi försöker lära Funny att skälla på kommando. Kan ju vara bra om man vill skrämma bort någon, eller så. Än så länge funkar det bara ibland, och enbart utomhus. Oftast får man trigga igång henne, för att hon ska fatta, men ikväll överraskade hon mig! Vi har lite problem, på gården utanför, med ungdomar som sitter vid bordet och skräpar ner. För mig får de gärna sitta där, bara de plockar upp efter sig. Inte så jättekul att mötas av matrester, pizzakartonger och fimpar överallt. Det är speciellt ett gäng, med ett par invandrarkillar i "täten" som ställer till det. De är väl kanske 14-15 år nåt sånt.

Iallafall, ikväll när jag stod och rökte på balkongen, övade jag "SKALL" med Funny. Det kom ett par mesiga, väldigt tysta vov, men hon fattade ju trots allt. Sen kom det här gänget. De började stöka och skrika och härja rent allmänt. Jag sa "SKALL" till Funny och tro mig eller ej, men hon skällde till av sina lungors fulla bruk!!!! (Min egen "Cujo")


Killarna tittade upp mot balkongen, sen dröp de av fortare än kvickt....haha


I övrigt, så har jag delat lite didaktiska tankar, med Jessica idag. Faktiskt kul, för utan att ens behöva fundera, så har jag massa idéer som funkar!

Imorgon väntar jobb, efter en "långledighet" som varade i 4 dagar.

Over and out!


Katt på Storgatan igen!!!!

Fast inte permanent....vi passar "Moshi" i en dryg vecka. Moshi är Sabinas och Christoffers katt, deras badrum ska renoveras så de "flyr fältet", tills dess att det är klart. Vi har haft Moshi innan, det är en underbar liten kattfröken!!
 Favoritstället, på högsta bokhyllan.....

Funny, älskar ju katter så hon blev gladare än gladast när kissen kom!


 Som sagt var, högt upp trivs hon!!!


Härliga Påsk!!

Visst har det varit härliga dagar? Vädret har verkligen varit på "min" sida. I Torsdags och fredags jobbade jag. Sedan ledig (fram tills Onsdag kl 9)

Igår var det en riktig mysig dag!!! Lite solande och bokläsande på balkongen under dagen, sedan grilade vi här hemma. Det var jag, Christer, Jessica, Robin och Robins kompis Dennis.
  (Men Robin, hur ser du ut??)

Helstekt fläskytterfilé, som jag marinerat i ett dygn, ungsbakade potatishalvor, kall sås och persiljesmör samt sallad. Mumma!!!!
 Grillmästarn in action


 Nu var du sötare ju!!!

I slutet var det liiite kyligt, ska erkännas. Robin o Dennis drog vidare. och Jessica tyckte vi skulle göra som "riktiga" familjer gör. (Haha) DVS spela spel. Så ner i källaren och leta upp mitt gamla TP. Det var faktiskt riktigt roligt, inte BARA för att jag vann...*S*
 (Här vann jag!!)


 Jessica provade mina nya glasögon. Du ser ju riktigt smart ut!!

Sedan drog vi till Time en runda, alla tre.

Dagen idag har varit varm och skön. Varit ganska lata, men det får man vara ibland!

Over and out!!


Dagen igår (Tisdag) och lite om idag (Onsdag)

Jag var ledig, vaknade ovanligt tidigt ,för att vara jag på en ledig dag. Jessica vaknade av att jag steg upp. Sedan kom hon med 1000 och en, fina vinkar att det vore trevligt med sällskap i stallet, och att Funny skulle nog tycka det vore mysigt. Så visst hamnade vi i stallet alla tre. Dock ingen ridning, för mig, för Oden skulle ha vilodag. Men var ändå iväg sammanlagt fyra timmar! Lilla vovve var TRÖTT när vi kom hem!! 

Till  syrran: om en del vedträn´ i högen bakom stallet ser lite märkliga ut, är det Funny som lekt "flismaskin". Hennes lycka var GJORD när hon hittade dessa perfekta pinnar!! (Min hund är helt galen i pinnar...)

Idag har jag jobbat. Det regnade i förmiddags, var inte såååå himla varmt, men har jag tagit fram sandalerna och låst igen strump-lådan så har jag! Fast folk tittade lite konstigt, måste jag erkänna.


Nu ska jag fortsätta med middagen som jag lovat ska vara klar senast 19.15.


Over and out/K


Mestadels underbar dag

När jag vaknade i morse, innan jobbet var jag såååå frustrerad. Min "kommundator" hade nämligen kraschat, med stort K, på söndagskvällen. Orkade inte ta i tu med det då, sköt upp det till idag. mer om detta senare!


Jobbade, och det var lite väl lugnt. Läste ut en bok, om man säger så....


Direkt efter jobbet plockade Jessica upp mig för en tur till Oden.  DETTA var mysigt. Vi red ju ut en runda i skogen (efter en uppvärmning i paddocken). Vårsol, Oden, fågelkvitter och Jessica jämte på Ariette. Gissa om jag njöt!!!!


Jag red sammanlagt trettio minuter, vilket är det längsta hittills, så svar JA....träningsvärken kommer sitta som en smäck imorrn. Men det är värt det!!! Tilläggas kan att det går lättare varje gång. Att komma upp på honom, att rida och...ja, precis allt!


Efter ridturen fick Oden duscha. Han tyckte väl sisådär....*haha*

Väl hemkommen, tog jag tag i min dator... Innan jag började, ringde jag supporten, för att fråga hur lång tid det skulle ta om jag lämnade in den. Jag beskrev mitt problem och han var helt oförstående.  Nu ska jag inte tråka ut er med massa dator-termer, men alla som känner mig VET att jag är ganska duktig när det gäller datorer. Det var INTE supporten....*suck*


Kändes som om jag förklarade massor för honom, i stället för tvärt om. Till slut blev jag sur, och frågade om han verkligen hade rätt yrke. Han erkände ju då att de flesta frågor supporten får, gäller vilka sladdar som ska sitta var...Som avslutning, tyckte han att jag skulle söka jobb hos dem.


Tjoflyt, jo......jag skulle vara mer till hjälp än han i alla fall.


Nu funkar min dator igen, tack vare MIG. *klappar mig själv på axeln*


Snart kommer Jessica hit, för att sova över...hon kände sig lite ensam...*hihi*

Puss o kram till alla!!


På söndagar får man vara lat.....

Och det är exakt vad jag har varit idag. Tv, dator, musik och allmänt slöande. I morgon däremot, blir det nya tag. Först jobb, sen ska jag och Jessica ut till Bästerna. Tanken är att vi ska rida ut en runda, TILLSAMMANS. Jag på Oden, och hon på Ariette. Det ska bli mysigt värre!


Lilla Tindra...

Idag var vi i Laholm och hälsade på lilla Tindra med föräldrar. Det var underbart och stoltare morfar än Christer finns nog inte. Tur att jag fick hålla lilla fröken först, för när det var Christers tur, släppte han henne inte...*S* Och gissa om jag "snusat" på den lilla. Finns det något som luktar godare än bebisar?

  Lillan i morfars famn

Innan vi åkte hem bjöd Christer på restaurangbesök, Tindras första! Fast hon sov sig igenom allt, medans vi vuxna åt.

Det var riktigt smidigt att ta sig Laholm, 13 mil och exakt 1½ timme. Då höll vi ändå hastigheten! bra vägar, med 110 och 120-fartgränser långa sträckor. Så det lär bli många fler resor till den lilla familjen! De har lovat att komma hit så småningom, en helg, så vi kan få rå om dem riktigt ordentligt!

Corina och André är så mysiga och jag är ännu mer övertygad efter idag, att de kommer bli helt underbara föräldrar. De har liksom alla kvaliteter som krävs!


Grattis igen älskade "ungar", och VÄLKOMMEN till livet, Tindra!


En fredag.....

Efter en SKITDAG på jobbet...(kunde förklarat, men sekretessen hindrar mig) åkte vi till stan för att införskaffa lite presenter till lilla Tindra. Vågar inte berätta här och nu, vad lilla fröken får...för risken är ju att mamman kan kika in på min blogg.  Så jag återkommer om detta i morgon.

Men allt är med eftertanke o en hel drös kärlek. 

Det var blåljus på vår adress idag....en asylsökande som hade fått avslag, tände eld på sig själv......två våningar under oss. Sorgligt.... Vad kan man mer säga????

Nä, nu ska jag sova, o se fram emot att träffa mitt bonusbarn-barn i morgon!!

Take care!!

Träningsvärk.....

...kan nästan vara lite skönt ju! Man känner att man faktiskt gjort något. Det känns i benen idag, dels efter den "förhållandevis" raska promenade till o från Kompassen igår, med tillhörande backar, och dels ridturen.

Dagen idag har bjudit på arbete 10-16. Satt utanför Ica och solade i ett par timmar, han och jag...så jag är ännu mera rosafärgad, i det tidigare vinterbleka ansiktet. GOTT!!  Det är sådana här dagar jag  VERKLIGEN älskar mitt arbete!

Nu är det bestämt, att jag och Christer åker till Laholm på Lördag för att träffa lilla Tindra (och föräldrarna med, givetvis)



Ska bli härligt!!!!

Imorgon, ska vi till stan för att införskaffa ett par saker till Lördagens besök  :)

Hörs annan dag!!
Kram


En alldeles LYSANDE dag!!

För det första, strålade ju solen mest hela dagen...helt ljuvligt!!! Dagen började med arbete. Den här dagen skulle han jag jobbar hos, upp till Kompassen (Daglig verksamhet). Promenad dit vid nio,ca 3 km och sedan promenad hem vid 12.30. Efter det satt vi utanför ICA i en dryg timme och njöt av solen. Hem, byta om och stuva in mig och vovven i Jessicas bil, för en tur ut till Oden. Och naturligtvis en tur PÅ Oden.



Funny njuter av att vara på landet, och idag gick det mycket bättre med hästarna. Hon skällde till ett par gånger, men inte alls som sist. Hon till o med nosade på Odis. Däremellan sprang hon långa rundor på gården och fältet. Så nu är hon HELT slut!!


Här spanar Funny in gödselstacken...*S*


En snabbis inom Moheda till mamma och pappa och var hemma strax innan halv 8.


Känner mig så där härligt sund, rödkindad och lite trött av en dag som till större delen spenderats utomhus.

UNDERBARA vår!! Hoppas du stannar!!


Over and out!


RSS 2.0