Ännu en dag....

Idag var en kort dag på VC Moheda. normalt sett är torsdagar korta (för att allt ska stämma med antalet timmar, 35, som jag ska göra per vecka) men eftersom en av mina lärare kommer imorgon på besök, samt att jag ska vara med på BVC när en barnläkare är där 15-17 ändrade vi om lite. Så idag var jag där 13-16 bara. Rätt lugnt, nåt prov och några EKG bara. Men imorrn blir det tempo hela dagen känns det som! Härligt!!!!

Jag var i stort sett bara hemma och vände, sen drog jag och Funny till stan för hon hade till på djursjukhuset 18:45. Det är magen som återigen börjat spöka. Så....nya blodprover, visar de inget konstigt ska hon lämna avföringsprov, om det inte visar varför det krånglar ska de öppna magen och göra biopsi på tarmarna. Hittar inte vår veterinär Viebke, något då, blir det Helsingborg.

Tack och lov har Funny alltid varit försäkrad, så det går "bara" på 2500. Hade hon inte varit försäkrad hade vi nog pratat om + 20 000 trodde Viebke.

Lilla Funnysnuttan......Inte för att man märker något på henne, hon är alltid lika pigg och glad, men i längden vet man ju inte, och vi hade tänkt ha henne hos oss många år till!!!!



Nu ska jag (och vovvs) ha lite slappetid.....

Howdy!!
K

Jag, en svamp????

Hittills har inte väckarklockan ringt en enda morgon, när jag ska åka till min praktik, för jag vaknar tio minuter innan. Pigg som en lärka och ivrig att komma igång!

Idag var inget undantag.....

Fullt ös idag vill jag lova, med en extra läkare inne, plus att måndagar är den största "provtagningsdagen" på hela veckan. Jag och mina två handledare hade alltså fullt upp. Idag fick jag även mitt egna inlogg på systemet, så jag kunde arbeta ännu mera självständigt. Det är den biten jag verkligen älskar......Att ta emot patienter, ta de prover som ska tas och fixa allt från början till slut! Mina handledare litar fullt och fast på mig, och de vet att är jag det minsta tveksam så ropar jag på någon av dem...men det hände nog bara en gång idag.

I övrigt så börjar övriga rutiner att sitta också, dvs det man gör när man inte tar prover......som att per automatik kl 12 samla ihop alla prover som ska skickas in till labb, hämta kylklamp, fylla på diverse saker osv osv...

Får jag en minut över, sitter jag vid datorn och är inne på interna landstings-sidor och försöker klura ut vad alla  förkortningar betyder.....för tro mig, när det gäller provtagning är det många! En av mina handledare sa idag att jag är som en svamp....dvs jag suger åt mig information och vill bara veta mer.

Jag älskar det här.......vill aldrig det ska ta slut!!

See Ya!

K

Vilken härlig dag!!!! SM nästa!!

I morse var alarmet satt på 05.55, men jag vaknade en kvart före, pigg som en lärka!! Åkte ut till Lekaryd, för att åka med Jessica, Oden och Elin till Linneryd. Jessica skulle nämligen tävla DM i bruksridning!



Jessica gjorde en mycket bra ritt, med tanke på omständigheterna. banan var nämligen EXTREMT trångt byggd....Mer anpassad för små ponnies, och inte för 650 kilos-hästar.



Med två ryttare kvar, ledde Jessica. Näst sista ryttaren gjorde sitt bästa, men trillade av och lämnade. Sista ryttaren, en liten ponny ( som banan passade perfekt för) gjorde en fin ritt och alla trodde att det ekipaget vann.

När resultatet kom upp såg jag att den ryttaren hade ett U (dvs ett moment som inte utförts, i detta fallet hade de missat en port, bland konerna) Jessica hade inga U, och då spelar poängen ingen roll......hur bra poäng ett ekipage har, kan ett U aldrig vinna över ett ekipage som inte har ett U...om ni hajjar vad jag menar.

ALLTSÅ, stod Jessica som segrare. Lita sötnöten började nästan gråta när jag berättade detta för henne, hon tog för givet att hon skulle bli tvåa.

SEN, kom nästa pärs......ekipaget med ett U höll inte med om att de missat en port. Pappan visade foton osv, för domarna, men de kunde inte se på något foto att hon ridit genom den porten de sa att hon missat, och funktionärerna som stod och kollade vid portarna vidhöll att ekipaget INTE ridit genom den porten. Så noga som funktionärerna tittar, vet jag att allt gick rätt till, men visst var det nervöst, innan vi VERKLIGEN visste att Jessica och Oden hade vunnit.

Nu ska min "lilla" rida SM nästa år, helt otroligt!!! Jag är så stolt att jag nästan spricker!

Jag och Jessica hävdar att Markus hade ett litet finger med i spelet.....
Tävlingen var nämligen mittemot stället där lillebror dog i en bilolycka, för snart 6 år sedan. På nåt sätt, var han med oss hela dagen.

Lillebror, jag vet att du är lika stolt över din systerdotter som vad jag, mamma o pappa är!

Älskade dotter, grattis och du förtjänade VERKLIGEN detta!!!!! SM nästa år, och jag kommer följa med, det vet du!!!!


Redan fredag????

Ja, jisses vad tiden går fort när man har roligt!!! Igår, torsdag var det rätt intensivt på fm, många blodprov blev det, och en del övriga också. Sedan hade vi läkemedelslunch, vilket innebär att en representant från ett läkemedelsföretag, bjuder på lunch och samtidigt pratar om nåt läkemedel. Slutade redan 13:30 igår ( detta för att jag ska ha 35 timmar i veckan, så mitt schema blir så)

Åkte hem till mamsen och fikade, pratade och hade det så mysigt så! på kvällen var det ett möte och sen var det nästan raka vägen ner i sängen.

Dagen idag då......Fredagar är ganska lugna, iaf på lab, för då är det inga "drop-in" prover, även fast det kommer någon enstaka som missat detta. Läkaren beställer ju dock prover...men, ganska lugna brukar fredagar vara sägs det. Det var lugnt fram till 11.00 Bara några blodprov, strep A osv.  Klockan 11 hade min handledare hörseltest inbokat för ett tvillingpar, och eftersom dessa småtjejer var lite okoncentrerade och hyperaktiva drog det ut på tiden. Jag tittade på i fem minuter, sedan gick jag tillbaks till lab, för att kunna säga till ev väntande patienter att "hon kommer snart"

När jag sitter på lab, i godan ro och läser på lite ang olika provtagningar kommer läkaren in med en man och säger:

En strep A på honom, och visar det negativt, sa ta en CRP. Sen har du ett urinprov i luckan, om det är normalt ta en CRP och en odling där.....och så skickar du det som vanligt

Hepp......nu blev det fullt upp, och jag blev så stolt (igen) för läkaren vet ju om att jag bara är elev, men litar fullständigt på att jag klarar av det hon ber mig om!

Jag verkligen älskar min praktik......kan det inte bli måndag snart??? Då, iofs, lär det bli fullt upp. Måndagar är hektiska, iom att det är då de flesta drop-in prover sker, PLUS att på måndag är det en hyrläkare inne OCKSÅ, så då är det TVÅ läkare som beställer prov.......jisses vad jag ska ha kul!!!

Nu tar jag helg.....maten snart klar, och några öl kommer slinka ner, tycker jag förtjänat detta!

Ciao!!!!
K


Ännu en underbar dag!

Detta har jag gjort på egen hand idag (inkl det administativa arbetet före och efter)

* Ett antal blodprov (ven)
* Två snabbsänkor (kapillärt, vilket betyder stick i fingret)
* Två strep A (mycket halsfluss går det nu.....)
* Tre urinstickor
* Två urinodlingar
* En halsodling
* Ett EKG
* Tre blodtryck

Har dessutom lärt mig receptionen (kassan), och assisterat vid en gynundersökning

Timmarna går så fort!

Förresten, sjukvårdskläderna är så himla bekväma!!!!!

Imorgon är det "Läkemedelslunch". Låter väl lyxigt? Det innebär att en representant från nåt läkemedelsföretag kommer dit och bjuder på lunch, under tiden han pratar om läkemedel. Slipper ju ta med mig matlåda!

Lite kortare dag imorgon dessutom, bara till 13;30.

See Ya!!

Vilken intensiv dag!!!!!

Idag var första "riktiga" praktikdagen, igår tittade jag mest på och försökte snappa upp så mycket som möjligt.
Idag hann jag inte vara där mer än fem minuter innan min handledare tyckte att jag skulle ta ett venprov. Lite pirrigt, för jag har ju bara gjort det på en gummiarm, plus EN gång på en klasskompis, men det gick så bra så. Jag stampade fötterna av lycka, när jag såg att det kom blod i röret....haha. Sen flöt det bara på, blodprov efter blodprov.....patienterna var otroligt snälla som lät en elev ta proven, måste jag tillägga. De flesta var äldre och tyckte bara "klart tösen måste få öva!"

Fast det är mer än bara ta själva provet....man måste kolla vilka prover som är beställda, är de inte beställda måste man knappa in dem för hand. Rätt rör till rätt prov, etiketter, ta hand om provet (en del ska centrifugeras, en del ska in i kylen och en del ska absolut inte in i kylen. Sedan ska man skicka in beställningen till rätt ställe osv /via datorn)....Japp, mycket att hålla i huvudet, men jag fick ihop det! I början var min handledare med hela tiden, sedan drog hon sig undan lite och dubbelkollade bara så att jag fått alla moment rätt.

Efter tio har "labbet" hand om receptionen också och helt plötsligt var det kö både där och i provtagningen. Då sa min handledare att "jag går ut i receptionen, så fixar du allt här inne". Jisses vad stolt jag blev, men det gick som en dans!!!!!

Många rör har jag hanterat idag...*S*

Utöver det, har det varit ett EKG, en del urinstickor, några glucos och några HB-tester. Och, visst ja, två "strep A" kontroller (halsfluss) Det är skoj att dutta med vätskor och köra kontroller, för att se vad som ev felas en patient.

Jag trivs som fisken i vattnet på Lab, men jag har även blivit lovad att jag några dagar även ska få vara med distriktssköterskorna, sjukgymnasten och BVC. Det kommer bli suveräna veckor!!!!

På återseende!
K


Praktik!!!!!

Idag började jag min praktik. Jag ska vara på Moheda VC i fyra veckor. Det var mycket info idag, och helt slut efteråt men ack så skoj!!!!!! Jag är glad att jag hamnat på en liten VC, där alla är en i gänget liksom!

Som personlig assistent, är det mycket stillasittande arbete, men på VC är man inte stilla i många sekunder vill jag lova. Jag fattar inte hur mina handledare kan hålla allt i huvudet! De börjar på en sak, sen plingar det.....för att en patient har tagit nummerlapp........avbryta det de håller på med, sen fortsätta med det, massa timers för att hålla koll på alla prover som ska centrifugeras och gud vet allt....Samt att de ska lära mig också! En dag, och jag är djupt imponerade av dem, och vet ni? Nu fattar jag äntligen varför man ibland får vänta på en vårdcentral.  *S*

Nu har jag gjort matlåda för morgondagen. I vanliga fall äter jag bara en macka mitt på dagen, när jag jobbar, men det känns som om jag behöver mer energi dessa veckor. Hektiskt men underbart kul!!! I morgon ska jag få ta blodprover.......(venprover) Skoj!!!!

Kramar!!!

K


Resan till Rom, del 4

* Jag såg 74 nunnor (jepp, jag räknade dem.......en del var turistnunnor, CC hade mkt roligt åt det uttrycket)
* Rom i Augusti är varmt
* Jag hatar buss 64
* Gatuförsäljarna var inte påträngande
* Spanska trappan var fin, men stördes av alla som "gav" bort rosor
* Det fanns tiggare, men inte lika många som i Dublin
* Maten är gudomlig
* Frågar man något på engelska, kan man få svaret på Italienska
* Alkohol köper man i alla affärer, cig finns bara på "tabaccheria"
* Solhatt är ett måste i Augusti
* Alla pubar, utom de irländska serverade ölen i glas med handtag
* Vin är billigt
* Smickrar man restaurangens mat, får man ett glas likör gratis (iaf fick vi det)
* Glassen är gudomlig
* Massor av kullersten, se upp vart du sätter fötterna!
* Tunnelbanan är ologisk, rulltrappor ner och trappor upp?????
* Italienare håller inte så hårt på tiderna.....
* De kör som galningar och gillar att tuta
* Att gräla högljutt på offentlig plats är helt ok
* Jag studerade (genom hotellfönstret) hur en prostituerad fick med sig två karlar
* Det finns inte många hundar i centrala Rom
* Rom är FANTASTISKT
* ..men......Dublin är fortfarande BÄST!!!!!

Resan till Rom, del 3

Söndag efter frukosten hade vi planerat att åka till Travestere, som är en pittoresk stadsdel, med trånga grängder, där man hänger ut tvätt på tork, mellan husen. Anledningen var att jag såg massa möjliga foto-moments.... Tunnelbanesystemet i Rom är enkelt att förstå sig på, för det finns bara två linjer, men bussar o spårvagn (som vi hade behövt ta för att komma dit) är ytterst komplicerat att hajja.....och infodisken ger knappast några utförliga svar.....så vi skippade snart tanken att ta oss dit. Plan B var att ta oss till "Time Elevator", en 3D bio, på 45 minuter om Roms historia.

Buss 64 går dit....denna FÖRRÄDISKA buss, som jag nu vet kallas för plånboksslukaren. När hela bussen var mer än full, kommer det nästföljande hållplatser in ÄNNU mer folk, trots att det inte får plats en knappnål till.

En stund efter det att vi hoppat av (TRÄNGT oss av) upptäcker jag att, jomenvisst, plånboken är puts väck!!!!

Ingen idé att gråta över spilld mjölk, för det kunde varit värre! Jag kunde blivit av med min älskade kamera (hujedamig) CC kunde blivit av med sin plånbok som innehöll mycket mer kontanter än min (jag hade 40 euro) men visst, lite stök o bök med att beställa nytt körkort, samt andra kort.....

Vi tröstade mig genom att återigen gå på den Irländska puben!!!! Efter det såg vi 3D föreställningen om Rom, och det var coolt!!!! Sätena skakade, det blåste luft när man "flög" och till o med, så fick vi lite vatten på oss när filmen visade fontänerna.

Efter detta, beslöt vi oss för att traska upp till "Villa Borghese", som är en stor, vacker och berömd park i Rom.
Hade vi vetat vad som väntade, vete sjutton om vi hade gjort det! BRANT BRANT BRANT.......+35 grader och det kändes som en mil, men var kanske sex-sjuhundra meter.

Utsikten gjorde att det var vär värt det!


Själva parken var vacker, rofylld och idyllisk.




Färden FRÅN parken, var enklare......*S*
När vi landat på hotellet, och tagit lite siesta (jag sov självklart INTE) drog vi ut på stan, för en sista middag. Återigen, underbart gott!

Måndag morgon kom snabbt och det var dags att packa ihop, och åka hem till Sverige igen.....

Resan till Rom, del 2

Uppe med tuppen (nåja, iaf tid till frukosten) Idag hade vi planerat att se några till av "de stora" attraktionerna och vi tänkte börja med Petersplatsen och Vatikanstaten. Buss 64 fick det bli (mer om denna FÖRRÄDISKA buss, senare)



Det var verkligen mäktigt, dock var kön in till Peterskyrkan och sixtinska kapellet drygt en timme lång, så vi hoppade över det. Stå i kö över en timme när termometern visade 34+ i skuggan verkade inte lockande.

Den här dagen gick vi MASSOR! Tack och lov att den historiska delen av Rom har massor av ställen där man kan fylla på sina vattenflaskor!

Vi såg Panthenon
Piazza Venezia
Castel sant Angelo


Spanska trappan, Fontana Di Trevi mm (fler bilder finns på fb)

Mitt huvud började kännas som en härdsmälta, så jag köpte en turisthatt! Efter det kände jag mig verkligen som en turist *S*, men det var skönt för huvudet med hatten!

Den här dagen hittade vi även en Äkta Irländsk Pub!!! LYCKA! Det bästa av två världar!
Det blev lasagne till (sen) lunch och sedan var vi på hotellet ett par timmar, för att ta igen oss, duscha och den ena halvan av det äkta paret sov en stund. INTE jag, men det hade ni väl räknat ut?

På kvällen åt vi ytterligare en underbar middag, hittade en perfekt hundpassningspresent till min dotter och avslutade med en öl på samma ställe som vi åt lunch på.

Det blev en något senare kväll/natt den här dagen. Det gäller att ta vara på tiden!!!!

Resan till Rom, del 1

I fredags, 12 Augusti steg jag upp strax innan halv fem och det var INTE roligt!!!! Har man haft semester i nästan tre veckor och lagt sig sent, stigit upp sent osv, så var det inte lätt att somna tidigt kvällen innan. Detta resulterade i att jag var så sjukt trött att jag kände mig fysiskt sjuk. Ett tag trodde jag nästan att jag "hade dragit på mig något". Jag hade lite ont i halsen, frös, snurrig i huvudet och värk i kroppen.....

Efter en (som vanligt) ovanligt smidig incheckning på Kastrup, tog jag en ganska tidig fm-öl i väntan på planet. Vi hade knappt lyft förrns jag somnade som en stock och vaknade väl efter knappt två timmar, och då hade vi bara 20 minuter kvar. Och PIGG som en lärka var jag, så mina "symptom" var bara trötthet, tack o lov.

Rom var VARMT, men det visste jag redan innan. Trots det blir man överraskad över den heta värmen som slog emot en, när vi var framme. En halvtimmes resa med tåget så var vi framme och efter bara "lite" letande checkade vi in på vårt hotell, eg var det bara fem minuters gångväg från "Termini" (stationen)

Jag skäms nästan över att erkänna att första måltiden i Rom blev Mc Donalds, men jag var så hungrig så det blev första snabba bästa......
Efter det köpte vi varsitt "Roma-pass", som innebar fria resor, fritt inträde till två ställen och lite rabatt på annat. Vi tog tunnelbanan till Colloseum och tack och lov för "Roma-passet", för då slapp man stå i kö. (Kön var väl 45 minuter lång, minst)
Colloseum var mäktigt......man kände verkligen historiens vingslag och jag blev både hänförd och stum över allt detta.











Efter den här magiska upplevelsen, åkte vi tunnelbanan hem igen, och tog igen oss på hotellet ett par timmar. CC sov en stund, jag läste turistbroschyrer. Vid 21-tiden letade vi oss ut igen för att äta.


Förrätt.....



Scampi

Vilken MAT!!!!!!!

Det blev en tidig kväll, vid 23 var vi tillbaka på hotellet och somnade väldigt gott!!!!!

10 anledningar till varför jag älskar min mamma

1: Hon har det största hjärta jag vet
2: Hon älskar mig villkorslöst
3: Hon ställer alltid upp
4: Hon har gjort mig till den jag är
5: Hon är min bästa vän
6: Hon kan "banna" men dömer aldrig
7: Hon kan få  hela värlen att le
8: Hon älskar människor, även om de har skavanker
9: Hon finns alltid kvar, även när jag strulat till det
10: Hon gav mig livet




Mamma, Grattis på din födelsedag.

Puss o Kram!!!

Sötunge.....

Jessica kom hit ikväll och åt lite  (MYCKET) av min ägg o räklåda.  När hon kom, och såg mig i mitt klippta hår utbrast hon: Men Mamma, du ser ju ut som en popstjärna!!!!

Sötungen min!!!!!


En ovanligt bra dag!!!!!

Japp, jag har haft en underbar dag, av diverse anledningar:

Jag och jessica vann en bloggtävling, hon hittade den, jag skrev motiveringen. En ridbåge, värd 500 kr vann hon.http://dressyrmupparna.se/grattis-2/9407

Sen drog jag ut på "byn" till bibblan och hämtade två böcker som jag längtat efter. ( Kallentoft och Jeffrey Deavrys senaste) Vidare ner och hittade "klockrena" presenter till mamma som vi ska fira nu till helgen.

Hem, drack massa vatten, för det var VARMT idag.....vidare till frissan, där jag kapade mitt långa hår. Minst 15 cm blev det, på en del ställen blev det  20 cm. Känns bra, och mycket mindre varmt kan jag säga!

Åt middag, som CC lagade, sen drog jag Cc och Funny till Spåren för en öl....fast Funny fick ingen öl....haha

Hem igen, o då ringde lilleman o frågade om det fanns nån mat. Det fanns det.......så han och hans katt kom hit och stannade i två timmar. *MYS* Funny älskade att ha en katt i "sitt" hem igen. Hon har verkligen saknat det!


Sommarkärlek till er alla!!!!



RSS 2.0