Lilleman och Lillebror

Idag skulle min lillebror fyllt 34. Om han hade fått levat.
Det som så ofta slår mig, är hur lik Robin är Markus. Det kan vara en gest, ett leende eller ett beteende.

Macke är ju Robins gudfar, och Robin har alltid sett upp till Macke...men ändå....likheterna är nästan skrämmande ....fast ändå inte...jag ser min son, och samtidigt min älskade bror.

 LILLEMAN

LILLEMAN

LILLEBROR



Snart är det den 30 juli lillebror!

Om några timmar är det den 30 juli, då skulle du ha fyllt 34 år.

Det blir nu den femte födelsedagen, som du inte finns hos oss.
Den femte gången jag inte får iväg ett sms på morgonen, och mobbar dig för att du, "min snoris" börjar bli "gammal".
Den femte gången jag inte får till svar: Tack, men du kommer alltid vara äldre.
Den femte gången vi inte får se dig glufsa i dig mammas födelsedagsmiddag, med den obligatoriska jordgubbstårtan till efterätt.
Och den femte gången vi inte får se dig slita upp dina paket, med en iver, som en femåring...*S*

Jag saknar dig lillebror!

Brorsan efter en hård arbetsdag

 Vi tre


Denna envisa blomma



Jag har sagt det förut....jag har inga gröna fingrar, tvärtom brukar jag misshandla och förbruka blommor på löpande band. Men mina Mackeblommor, de vägrar dö, trots min behandling. (Med Mackeblommor menar jag de två krukväxter jag fick från hans lägenhet, efter hans död.

Nyss, tog jag några sticklingar o satte i vatten.....jag har aldrig lyckats med detta förut, men iom att det är Mackenlomman, så antar jag att det funkar det också. Tanken är, om det funkar, så ska Jessica, Robin, Mamma o Pappa, och syrran få en blomma....

Så har vi allihop en blomma från  Macke...

Lillebror, jag saknar dig så mycket!

Vardagsbetraktelser 2

Idag, vid 14-tiden (jobbat idag) satt jag och J utanför ICA. Det går förbi två flickor, uppenbarligen syskon, 8-10 år eller nåt ditåt. Jag har aldrig sett dem innan och de pratar Stockholmska, så förmodligen inga Alvesta-töser.

Jag ser att de tittar på mig, går ett par meter bort, viskar sinsemellan, tittar på mig igen  och så kommer de fram till bänken där vi sitter.

Äldsta flickan: Ursäkta oss, men vi undrar om det är kinesiska? (Hon pekar på min vänstra överarm, jag har linne på mig och min tatuering syns tydligt)
Jag: Helt rätt, det är kinesiska tecken
Äldsta flickan: Betyder det något särskilt?
Jag: Det betyder Lillebror
Yngsta flickan: Jaha....lillebror

De står lite tysta, trampar lite med fötterna och jag ser att de undrar något mer

Jag: Undrar ni varför jag har tatuerat in Lillebror på min arm?
Äldsta flickan: JA, men vår mamma säger att det är nyfiket och oartigt att ställa mer än två frågor till nån man inte känner
Jag: Men ni har ju inte frågat, så det räknas inte.

Sedan berättar jag att jag gjorde tatueringen för att min lillebror dog för snart fem år sedan, och att det är ett sätt för mig att visa att jag aldrig kommer glömma honom och alltid kommer älska honom.

Yngsta flickan: Det var fint gjort tycker jag
Äldsta flickan: Jag tror inte att din lillebror glömmer dig heller

Sedan studsade de vidare, på brunbrända sommarben...fyllda av liv och glädje bara barn kan visa....

Flip-flops =sommar!

När vi var i Spanien för några veckor sedan, köpte jag ett par flip-flops. Inte sådana där plastiga saker som man kan köpa för en tjugolapp, utan ett par riktigt fina, i läder som dessutom är riktigt fotvänliga. De gick på nästan 20 Euro, men det är de värda, jag och mina fötter älskar dem!!

Idag, 8.45, stannade jag till på Ica, innan nästa arbetsställe. Parkerade cykeln, gick inåt...flip flop flip flop....ja det finns ju en anledning att de kallas så....för de låter verkligen så!!

En mamma och hennes dotter, kanske 4-5 år stod och skulle köpa jordgubbar. Mamman skulle ha en hel låda.

Flickan: Varför ska vi ha så många?
Mamman: För att vi ska göra jordgubbssaft, och då kan det lukta sommar hela året
Flickan: Får jag lukta?
Mamman: Ja, känn hur mycket sommar det luktar!


Flickan vänder sig mot mig och säger HEJ!

Jag: Hej på dig du!
Flickan: Mamma säger att jordgubbar luktar sommar
Jag: Ja, det tycker jag också
Flickan: (Tittar på mina fötter) Men du LÅTER som sommar.

Ungar är underbara!


Vardagsbetraktelser

Idag har jag jobbat, hos tre olika personer, ombyte förnöjer! Hos sista personen, där avslutade vi med att sitta i Järnvägsparken 1½ timme, jag i solen...han i skuggan. Jag vet sedan innan att just den tiden på em, brukar det samlas en hel del personer 70+ där. Alltid lika kul att prata med äldre tycker jag.....de har så mycket visdom!



I alla fall, efter en stund kom det en äldre dam jag aldrig sett där innan. Jättefin, håret perfekt lagt och en stolt hållning. Rollatorn verkade mest för syns skull, för den puttade hon bara framför sig med händer som tydligen fått manikyr nyligen. 
(Det syntes att det var en dam med stil) 
 
Hur eller hur, hon satte sig jämte mig och började prata ,med de andra gamlingarna. Under samtalets gång kom det fram att damen var 95 år. (Jisses, det hade jag aldrig kunnat tro!)

Efter ett tag vänder hon sig till mig, småpratar lite om sin lägenhet och sedan frågar hon var jag bor. Jag svarar att jag bor i gamla Sparbankshuset, och tillägger: Vet Ni var det ligger?

(Jag kan ju nämna att jag har väldigt svårt att DUA gamla människor, och speciellt inte en sådan fin dam som den här.)

Hon skrattar åt mig och säger:

" Lilla vännen, jag önskar att ungdomar som du, kunde sluta Nia mig...det får mig att känna mig förfärligt gammal"

Ungdom vid 43½? Tja varför inte? *S*

Resten av samtalet sa jag Du till henne.....men lite knepigt kändes det!

Önskar att jag är som hon, när jag är 95



Jakten på nätpedofilerna...

....så hette ett program jag fastnade framför sent igår kväll, eller natt snarare. Det var en dokumentär från USA, där ett gäng  (vuxna) människor aktivt letade upp potentiella  (eller redan fullfjättrade) pedofiler. Dessa människor satt på chattsidor, utgav sig för att vara unga flickor och pojkar i 10-13-årsåldern. Snuskgubbarna hopade sig och när, de kommit till en "deal"  gillrades en fälla och lockade snuskgubbarna till ett hus, där det påstådda barnet sa sig vara ensam.

Dolda kameror och till slut programledaren som konfronterade männen (de var från 30-60år gamla) Inga skuggade bilder här inte, nej man fick se exakt hur de såg ut, fick veta deras namn och yrke....

Deras uräkter var patetiska. Trots att de kom med både öl och kondomer för att ha sex med barnen, programledaren visade upp utskrifter från chatten osv....så sa de: Det är första gången, jag har aldrig nånsin gjort så här.....SURE BABE!



Sedan kom jag att tänka på en händelse jag nästan förträngt....

I början av 2001, Jessica var 12½. Hon reggade sig på en sida där jag själv var medlem. En ganska oskyldig sida (nån av Sprays sidor har jag för mig)  Man kunde chatta med vänner, spela lite spel osv, och lägga upp en profilbild spm på de flesta sajter.  Efter bara ett par dagar...fick hon ett mail från en man i övre 50-årsåldern som berättade hur SEXIG hon var. Jessica var redan då en rätt förståndig liten tjej, så hon visade mig mailet direkt.

Då blev jag sån här:


Jag mailade idioten från mitt konto och det var ju inga snälla ord jag sa. Jag berättade exakt vad jag tyckte om hans typ och vad man borde göra med dem.  Jag fick till svar att jag inte skulle lägga mig i, och "har man en sån sexig dotter får man skylla sig själv"
Kan tilläggas att han skickade ett par mail till till Jessica, under tiden. Med samma innehåll som det första...och lite antydningar. Hur i hela friden kan en man på 50+ tycka att en tolvåring är sexig????

Jag anmälde dumfan, både till polisen och Spray. Spray tog bort hans konto och bannade hans IP-nummer för alltid....vad polisen gjorde, vet jag inte.

Men jag är inte dum....förmodligen finns han fortfarande därute och letar efter småflickor....Och han är ju inte ensam, tyvärr.

Sjuka djävlar, jag blir så arg. Vad är det för värld vi lever i?

Min dotter var klok, och gjorde det enda rätta. Att berätta för mig. Men alla är inte så kloka, en del lockas, förleds eller luras till något som kan fördärva resten av deras liv, eller till och med avsluta det.

Som sagt var, ibland är världen skrämmande....

Ibland är jag inte så smart!!!

Jag har jobbat ikväll, kom nyss hem. Igår började jag ju lyssna på Mons Kallentofts senaste och tänkte att jag för över den till min mp3, så kan jag lyssna på den när min omsorgstagare ligger och vilar sin obligatoriska timme. Sagt och gjort, 147 mp3-filer blev det.

När jag sedan började lyssna, var jag helt förvirrad. Mons som i vanliga fall skriver enkelt och helt underbart, verkade helt "lost in space"


Än upprepade han sig, och än så fattade jag ingenting...helt nya karaktärer som kom fram. Ingen ordning alls!

DÅ KOM JAG PÅ DET!

Jag hade min mp3 på "shuffle"

Det tog bara 30 minuter att upptäcka det...jag skyller på värmen!!

Lagen om alltings jävlighet.....

Jag har ju absolut inte kollat aktivt på fotbolls-VM, men visst, lite har jag ju snappat upp....speciellt med tanke på att min älskade man ofta har både TV o Radio på, samtidigt (För att inte missa ett enda dugg från VM)

En sak jag har snappat upp, är INIESTA...mest för att när kommentatorerna säger hans namn, låter det som "Gnesta".

Iallafall, inför kvällens final, eller rättare sagt en bra bit in i den, undrade jag vem som hade lägst odds på  vinst. CC trodde Holland, jag tvivlade och kollade svenska spels sida.  Där kunde man ju satsa på massa saker....bland annat vem som skulle göra första målet. "Gnesta" hade ju förföljt mig hela veckan och eftersom jag har ett konto där, tänkte jag att då satsar jag en slant på honom.

Hade tänkt satsa en hundring, men eftersom det var evigheter sedan jag loggade in på Svenska spel, så hade jag glömt bort mitt inlogg!!!! Tre missade försök, och mitt konto blev spärrat,

BLÄÄÄÄÄÄ....."Gnesta" gjorde ju första målet och min planerade hundring hade gett mig 1800:-

Jaja, that´s life!

Snart nanedags i ett sovrum som nu BARA är 28,4 grader....

Funny rycker in!

Matte fick nyss en "pik" från husse att hon inte uppdaterar sin blogg så ofta. Så då rycker jag (Funny) in...ALLT för min matte!

Det är VARMT!!!!

I Sverige, som är ett av de få länderna som har ordet "LAGOM", där allt brukar vara just tråkigt lagom, är det just nu inte lagom varmt för en hund!

Ta på er min svarta tjocka päls får ni själva se! Dessutom kan vi hundar inte svettas...och då blir det massa flämtande! Idag hörde jag det ryktas om en tur till sjön, men matte och husse konstaterade att resan dit inte skulle kompenseras av ett svalkande dopp....SUCK, jag tror snart jag rymmer till lill-matte!(hon bor nära massa vatten ju...)

Men, iallafall så fick jag en sval dusch i badrummet. 20-gradigt vatten,  LÄNGE...milde tid så skönt! Jag var svalkad flera timmar efteråt. Att det blev blött typ överallt, brydde sig inte matte och husse om.

Vidare så får jag kall kycklingbuljong, så att jag får i mig extra mycket vätska. (MUMS!)

Förresten, här är jag med min nya favorit...SO-fia, som jag fick av lillmatte häromdagen.


Nä, nu ska jag lägga mig lite på balkongen...nu har det blivit något svalare ute (nästan lagom)

Slick på näsan!/Funny Girl

Sex anledningar till att jag mår som en prinsessa.....

* SOLEN SKINER

* JAG HAR BÖCKER PÅ LAGER

* JAG ÄR SOLBRÄND ( på grund av ovanstående två....*S*)

* FORTFARANDE SEMSTER

* DATORN LAGAD (av mig)

* FOTBOLLS-VM ÄR SNART SLUT


Ibland blir jag bara så imponerad av mig själv.......

I fredags, sa ju min dator POFF....två ggr, sedan var den stendöd. Jag misstänkte att nätaggregatet gått åt skogen, och hoppades på att att det inte hade tagit med sig moderkortet på köpet....

Vi har ju en reservdelsdator i förrådet, och den hade ett fungerande aggregat. Jag trodde det skulle vara enkelt att byta, men TJI fick jag!!! Innan jag var halvvägs, låg det datorkomponenter, kablar och skruvar i halva lägenheten. Jag tänkte: Det kommer aldrig fungera .  Jag donade, skruvade, satte kablar på plats och sedan  kopplade  jag ström till min dator, och den funkade  som den skulle!  ! UNDERBART 

Jag var förvånad faktiskt....detta är någonting jag aldrig gjort i praktiken, så det BORDE inte gått så bra...men stolt över mig själv är jag, och min dator fick en stor puss på chassit för att den är så medgörlig!  <3<3<3                                                                           

Älskade dotter.....



Åter igen, GRATTIS på din födelsedag!! För 22 år sedan, vid den här tiden var du drygt 17 timmar gammal. Lyckan jag kände när jag fick min förstfödda i famnen, går inte att beskriva. Det var speciellt, vackert, äkta men samtidigt overkligt. Jag var bara 21½, du var inte direkt planerad, men vi fixade det!  På något sätt, växte du upp till den unika unga kvinna du är idag.

Du har en vilja av stål, ett temperament som nästan slår mitt men viktigast av allt, du har ett hjärta av guld.

Jessica, min förstfödda, min dotter.... jag älskar dig....härifrån och till evigheten!!

<3

Malaga (del 3)

Efter en väldigt välbehövlig sovmorgon på tisdagen, begav vi oss ut och käkade "brunch" på ett ställe nära hotellet. Efter nån timme, kom Corina, André och barnen in till Malaga för att spendera eftermiddagen med oss. Mysigt värre!


Vi åt middag på en restaurang vid "största torget". Tindra knaprade chips, tomat, och lite pommes, men spottade ut fisken....hihi
.

När vi ätit färdigt, tog jag och Tindra en promenad på torget....eller promenad kanske var för mycket sagt...Tindra sprang!!

Corina har ett spel på sin I-phone, som Tindra "spelat".  Man pekar på ett djur, så låter det och sedan säger en engelsk röst vad djuret heter. Det finns tydligen en anka på spelet....så för Tindra heter alla fåglar "Duck".
Nåväl, vi gick/sprang på torget där det fanns en massa duvor. Tindra pekade och skrattade....." Duck, duck, duck"  Lilla sötnos!!

 (Här sprang vi o jagade duvor)

Jag blev mycket förtjust i Malaga men,  Dublin är och förblir min favoritstad (Det finns nog INGET som kan ändra på det) fast Malaga var hur mysigt som helst.

Det jag uppskattade mest (och också anledningen att vi bodde just i Malaga) är att det inte var "turistexplaoterat". Visst fanns det turister, men de flesta var spanska turister. Under våra dagar där, hörde jag franska ett par gånger, engelska ett par gånger och tyska två gånger och svenska EN enda gång.  Torremolinos, där resten av bröllopsgästerna bodde var visserligen fint, men ack så turist-aktigt. Påminde om Palma Nova på Mallorca.

Malaga var precis det jag ville ha och de flesta talade knappt engelska. Med ordboken och  den lilla spanska som jag faktiskt kan, samt med gester gjorde vi oss förstådda iallafall.


Malaga är äkta och genuint



Jag åker gärna till Malaga igen. (Till min älskade man.....visst vill du till Dublin först?)


Malaga (del 2-en dag man sent ska glömma)

På måndagen 28 juni skulle Corina och André gifta sig, i Gibraltar.  Vi hade hyrt en bil, och skulle tillsammans med Sabina och Christoffer åka de ca 14 milen ner. Vi hade bestämt att träffa dem kl 8 på Malagas järnvägsstation där Avis låg. Pga bristande information, missade de två att hoppa av, och åkte en hållplats för långt, vilket innebar att de fick åka tillbaka, och där förlorade vi en halvtimme. Ingen fara, jag hade tagit till GOTT om tid!

Vi hämtade ut bilen, en Volkswagen Polo, riktigt fin och bekväm (röd dessutom). Instruktionerna hur vi skulle ta oss ut till motorvägen, var löjligt enkla. Till höger och rakt fram. Piece of cake!!! Vi hade dessutom fått instruktioner från Corrie och co, att följa A7....

Vi kom ut, sen stod det två skyltar, en till Torremolinos och en det stod A7 på. Jag ville ta mot Torremolinos, men blev nedröstad....A7 skulle vi ju emot! Ok då!! En jäkla trafik, för många filer för min smak, men det gick rätt bra ändå. Tills Christer efter ett par mil säger : Om vi åker söderut, borde inte havet ligga till vänster då?

Jag behövde inte ens kolla, men visst, havet låg till höger. Alltså körde vi NORRUT!!!! Första bästa avtagsväg till höger, hamnade i Malaga med förorter och värsta morgonrusningen! DET VAR INTE KUL!!!! Efter många turer och snurrningar, var vi tillbaks där vi började, nu sammanlagt 1 timme och 45 minuter efter planerna...

Ner mot Gibraltar.....i slutet bröt jag nog mot mer än en trafikregel och hastighetsbestämmelse. TACK OCH LOV kunde de skjuta på bröllopet (vigselförättaren som i vanliga fall hade flera bröllop på raken, hade för ovanlighetens skull inte det just den här dagen) Detta visste vi dock inte förrns i sista minuten. Ett tag trodde vi att vi skulle missa hela bröllopet.

André och bröllopsplaneraren hämtade oss vid tullen, för taxi fick inte att få och 12.50 var vi på plats, svettiga och i högvarv. Vi hade inte ens hunnit byta om, till de "finkläder" vi hade med oss.



En stolt ( och genomvarm) pappa, förde sin dotter till "altaret" och snart var de unga tu, man och hustru.  

           

Bröllopsmiddagen skulle ske senare under kvällen, i Torremolinos.
Behöver jag berätta att vi körde fel på hemvägen också? Eftermiddagstrafiken i Malaga, var inte ett dugg bättre än morgonrusningen....blääää

Ett tag kände jag bara att: Nä, nu ställer jag bilen mitt i gatan och går hem.

Jag fixade det dock...och är SÅÅÅÅ stolt över mig själv!

Resten av kvällen, avlöpte utan problem, kan tilläggas....*S*

Min dator, där alla bilder från bröllopet finns, sa POFF idag...och sedan luktade det bränt...*morr*

Fler bilder finns på Facebook, har du inte facebook kan du klicka på följande länk, så ser du bilderna ändå.

http://www.facebook.com/album.php?aid=65719&id=1346523611&l=1d9647ad4b

Puss!

Malaga (del 1)

Malaga är en stad av mångfald. Det är vackert och fult, rikt och fattigt...allt beroende på var man befinner sig. Ibland är det allt på en och samma gång..... Tiggare utanför de riktigt "flashiga" affärerna, eller en vacker park mitt bland klottret och sopsäckarna.

Vi anlände till hotellet kring 21, lördags kväll.  Snabbt ombyte och ut för att äta middag på en restaurang i närheten.
 

Söndagen blev det en heldag i Malaga. Vi gjorde allt man "borde" som turist. Tapas, paella, Sangria, Picasso-muséet, samt en rundtur med häst o vagn....


 
 

Gick och la oss rätt tidigt, för på måndagen skulle vi ner till Gibraltar, till Corina och Andrés bröllop. Det blev en resa man sent ska glömma...hehe...mer i det i nästa del!

Tillbaks från Malaga.....

...som var helt underbart!!!! Jag återkommer i morgon med bilder och mer detaljerad beskrivning av allt som hände. Och det hände MYCKET!! Bröllop, felkörning, jag i Malagas rusningstrafik mm....ja jisses, det var verkligen en resa man sent ska glömma...

Några bilder som smakprov bara.....



RSS 2.0