Jag älskar min nya kamera!!!!!

Den är så underbar, och det är så ROLIGT!!!! Sitter mest och pillar på den, och läser instruktionsboken för att lära mig allt! Älskar till o med ljudet när jag plåtar, helt annorlunda än en kompakt kamera!! Det låter liksom, proffsigt! Tyvärr har det inte varit något fint väder idag, hade velat testa den utomhus också, men det kommer väl! Till nyår, kommer iallafall mitt favoritobjekt hit (Tindra) Jisses vad det ska plåtas då!

Jag fick min kamera igår, 5990 på Elgigantens rea. Knappt hade mamma och pappa lämnat av mig, förrns de ringer och sa att de läst i Expressen att Expert hade den för 3990. Elgiganten har ju "Prisgaranti" så idag var vi inne igen, och jag fick 2000 kr tillbaks! Så....världens härligaste kamera, och 2000 oväntade kronor... Det har varit BRA dagar!
Tack igen mamma och pappa! Jag älskar er!


Tänk att det till och med kan vara roligt att fotografera rinnande vatten...







Och lite balkongbelysning.....



Samt en pausande hund

 

I morfars fotspår...

I skrivande stund är klockan strax efter 21, jag ska snart göra mig iordning, för en tur ner till Lokstallet.  Fast det blir ganska lugnt för min del, vill ju vara på topp i morgon då jag ska in till stan med mamma (o pappa?) för att köpa en kamera. (Digital systemkamera)
Det var ju det jag önskade mig, både i födelsedagspresent och julklapp, och i går julafton, fick jag ett "presentkort" där det stod att jag får en heldag, med kamerainköp, samt middag ute.

Jag blev lite blöt i ögonvrån, måste jag erkänna, när jag läste det mamma skrivit i slutet.

" Tänk vad stolt "Tutta" är i sin himmel, nu går du i hans fotspår!!

"Tutta", det är min morfar, han dog 1995 och han var fotograf. Han tog de mest enastående bilderna...
Kan jag bara bli hälften så bra som min morfar, är jag nöjd.

Jag älskar att fotografera. Jag ser en potentiell bild, vart jag än tittar, men i och med att jag bara haft en kompakt digitalkamera hittills, har jag varit begränsad i mitt fotande.

Så jag längtar efter min kamera...och jag ska göra "Tutta" stolt!!

Puss o Kram till hela världen!!

En underbar julafton!!!!!!!

Det var så mysigt....dagen började med att jag steg upp, sen steg Jessica upp också, som sov här i natt. Strax efter henne, Christer och Funny!
Frukost, (Skinkmackor....) o  vid halv tre bar det iväg till Moheda.

Mammas julmat...behöver jag säga mer?

Efter ett par timmar kom syrran o mats med, och då blev det julklappsutdelning. Jag tror nog att alla blev nöjda med sina julklappar....jag vet att JAG blev det! Lite tävlingar som Jessica fixade, o med detta blev det massor av härliga skratt.

Nu kan jag knappt bärga mig tills den 26:e, då jag, mamma, o  pappa ska in till stan och inhandla min digitala systemkamera!!!! (MIN födelsedagspresent och julklapp) Gosse....vilka bilder jag kan ta sen! Tills dess, får ni nöja er med de jag lägger ut nu......(klicka så blir de större)

PUSS o KRAM!
                 

Jul, jul.......strålande jul!!!!

Kan man annat än älska den här tiden på året????

Christer tycker att jag är den juligaste han vet.....haha, kan han ha rätt?

Ikväll har jag gjort min ischoklad "special". Ett recept som jag fick från min första "riktiga" pojkväns mamma....1983.... UJ, tiden går!  Jag har iofs gjort dessa ischoklad sen dess, men nu var det säkert 15 år sedan sist. Goda blev de iaf! Ska ta med ett gäng på julafton, så resten av familjen får smaka.

Sedan gjorde jag också apelsiner med sidenband, o massa nejlikor instuckna. LUKTAR GOTT!

Jag har också hunnit med att prata med min älskade Laura! (Thanks, babe, I love U!)

Massa julkärlek!

/K

Tomtar på loftet!!!




Åhh, vad jag älskar dessa tomtar!!!! Christer köpte dem inför förra julen. (Måste säga att jag verkligen uppfostrat honom väl,  till att gilla julen!!)

Här poserar de i barnstolen som han köpte till Tindra, nu i veckan...(Lilla fröken måste ju få sitta med, när vi äter!!)

och dagarna de går.....

Just nu är jag lite halvdålig på att uppdatera, men det är ju så. Allt går i vågor, ibland är det mer roligt ibland mindre. Vad har hänt sedan sist då?

På Tisdagen förra veckan var jag och Jessica på Lars Winnerbäck. Han är min kung!! Wow, säger jag bara. Det var helt magiskt! Sedan var jag ledig Onsdagen (dagen då min verkliga födelsedag var) Jobbade Torsdag och Fredag. CC hade sin julfest med posten på fredagen, så då roade jag mig med Idol och julradio.se! Det gick så bra så!!

Idag har jag bara haft ett möte och resten av veckan består av både jobb och fackliga möten, lite om varannat. Har bara köpt två julklappar ännu men jag är så van så att vara ute i sista sekunden, så det vore dumt att bryta den traditionen!

På Onsdag ska iaf jag och CC in till stan, då kanske det blir nåt mer! Vi ska in på Toys´r Us...det blir det roligaste, att handla julklapp till lilla prinsessan. De kommer hit på juldagen, nämligen!

Allt för nu. Ha det bäst!

Helgen som var...

I fredags, firade vi mig...Jag fyller ju på Onsdag, men det är inte så kul att fira mitt i veckan. Mamma, pappa, syrran och Mats var här. Robin jobbade och Jessica hade sin postenjulfest.
Det var himlans trevligt! Av mamma och pappa fick jag 1500 i bidrag till min blivande systemkamera, plus en jättefin blomuppsättning, med amaryllis. Av syrran och Masse fick jag en korg med en härlig blandning. Bland annat några italienska specialiteter, som parmesan, Passata di promodoro, italiensk spaghetti osv. Av Christer fick jag en mascara, samt ett presentkort på Senadas skor här i Alvesta, på 800 kr.
Så det blev en supertrevlig kväll!

Lördagen, gjorde vi inte så mycket direkt, blev mest slappande och Tv-tittande. På söndagen använde jag mina italienska ingredienser till att göra spaghetti och köttfärssås. JODÅ, vilken skillnad!!!Helt suveränt gott blev det! Pastan var så god, att man nästan kunde äta den naturell.(fast på den var prislappen kvar, så nej det är ingen vardagsmat direkt...hihi)

Idag har jag jobbat, och sen handlade jag ett par kängor för presentkortet. CC hade ju tittat ut ett par, som han trodde jag skulle gilla, de kostade 799:-, så därför fick jag ju ett presentkort på 800:-Just de kängorna, var mer snygga än sköna, men hittade ett par andra supergoa OCH snygga. 499:-, men det visade sig vara julrabatt på dem, så 399:-. Tihi, nu har jag hälften kvar att handla vårskor för !



Imorgon ska jag avnjuta min sista födelsedagspresent (låter ju konstigt iom att jag ännu inte fyllt, men men....) Jessica och Robin har gett mig biljett till min stora favorit, Lars Winnebäck, i Växjö. Jessica köpte även en till sig själv, så imorgon kväll blir det mor, dotter och Lars Winnerbäck för fulla muggar!

Snart kommer de hit förresten, Jessica och Robin, för att hämta köttbullar som jag gjort. 1,7 kg färs hade jag och det blev 100 stycken exakt! Det delas lika på 3, som jag gjorde sist!

Over and out!

En eftermiddag på landet

Jessica hämtade upp mig strax innan 13 idag, för en tur till stallet, där hon skulle köra Oden. Det var så mysigt, och detta var premiärturen för Jessica "på egen hand", utan min pappa. Annars rider hon ju mest, och har väl inte kört speciellt mycket. Men jag var imponerad!! Hon hade full koll, både i skritt och trav och vår skogsrunda gick galant!

Det är nåt speciellt, att sitta i en vagn, bakom en stor hästrumpa, (hur konstigt det än må låta för den oinvigde) Det blev nästan en nostalgitripp, för i barndomen red jag visserligen för det mesta, men det hände att jag körde min ponny också, eller åkte med pappa när han körde någon av sina Nordsvenskar. Det är något med ljudet av hovarna, ett frustande här och där och naturen som sveper förbi.

I eftermiddags var det kyligt, men vindstilla, och rimfrosten låg tät. Tyvärr hade jag glömt ladda min kamera efter "Tindra-helgen" så det blev inte mer än ett par kort, tagna.
Innan avfärd.....

Men som jag sa till Jessica, bara Väääänta tills Januari då jag skaffat mig en digital systemkamera!!! Hehe....då ska det fotas!

Efter körningen, hämtade jag vår bil som varit inne på service, och sen handlade jag det mesta inför middagen på fredag (Ska ju fira min födelsedag då).
Nu sitter jag här, lite röd om kinderna efter kall lantluft och känner mig nöjd, rätt och slätt.

Puss o Kram!!/K

Nu vet jag varför jag inte bör handla Julklappar innan 23 december!!!!

1: Jag kan inte hålla mig

2: Jag börjar fundera om det verkligen var "rätt"


Detta hände ju nu. Jag beställde en klänning till Jessica, vild chansning ang storlek osv.....Fick den i måndags. ÅÅÅÅÅ, sen började jag tänka..." Tänk om den inte passar?" "Tänk om hon inte gillar den?"
Jag menar, då blir det ju pinsamt, på julafton!!!!

Så hon fick den ikväll, och i gengäld kör hon på julafton, samt är skyldig mig några tjänster.

Den satt ju som en smäck, kan tilläggas...haha. Nedan är klänningen i fråga, på en docka.



Nåja, min älskade dotter, hoppade upp och ner av lycka. *SUCK* Varför kunde jag inte vänta till julafton?????

RSS 2.0