Vilken härlig dag det blev!!!!!!

Kan man annat än älska vårvärmen som vi har just nu? Eller.....vårvärme, undantar man kvällar, nätter och tidiga morgnar så är det i stort sett sommarvärme. Och jag njuter!!!  Idag var jag ledig och efter en skön sovmorgon tog jag "rosa faran" (min cykel) till Family House. Jag hittade ett grått "joggingset"  bestående av byxor och hoodjacka. (Nä, jag ska INTE börja jogga, jag köpte det som ett mysplagg) samt ett svart-vitt linne....tunikatyp. 240 kr sammanlagt....billigt tycker vi om!

En tur till Ica, apoteket, och bokhandeln för att byta bok i  Ugglans bokcirkel, Läslustan.  Klockan 16.06 fick jag äntligen nästa veckas uppgift av lärarna (skickades via mail, de skickade 16.05....)

Satte igång med uppgiften 18.30, och 20.30 var den inskickad och klar. NÖJD

Strax efter 21, ringde jag mamma för att kolla om hon kan följa med som smakråd till B´Chic nästa vecka. Det kunde hon, Onsdag blir det nog. Jag behöver nämligen lite fler sommarkläder.

Så har min dag sett ut, kunde inte blivit bättre!



  Nu ser jag fram emot 22-29 maj då vi åker till Skummeslöv och hyr samma stuga som förra året. Det var myspys, och
det kommer det bli i år också. Funny längtar extra mycket!






 

Over and out/K

Tisdagar är bäst!!!!!

Jag är alltid sprudlande glad alla tisdagar, iaf på sista tiden. Varför? Jo, för det är såååå kul att gå i skolan ju! Även om man är "lite seg i skallen" när man kommer hem vid fyra-snåret är jag likväl på ett ovanligt glatt humör.

Skolan idag, bjöd på ett prov (japp, det gick kanon, men är lite sur över att jag glömde hur symbolem för eplepsi ser ut)  Sedan var det att lära sig lite om hjärtat och cirkulationssystemet....med alla dess sjukdomar.


Lunchen spenderades som vanligt med mina goa kollegor, Eva och Annika, och idag åt vi på Rådmannen.

Efter lunch, hade vi datorkunskap, och nja......kände väl att jag var lite överkvalificerad för den kursen, och vår lärare höll med. Vi har sammanlagt fem olika inlämningsuppgifter i den kursen och när läraren undervisade i words, passade jag på att göra en av dem. Ikväll gjorde jag ytterligare en, och skickade in och känner jag mig själv rätt är de andra tre klara innan veckan är slut. Dator är liksom inte jobbigt, det är NÖJE!!!!!!



Dagen avslutades med blodtryckstagning, INTE så enkelt som man kan tro! Jag var "provpatient" åt flera stycken, vilket innebär att jag har blåmärken på mina armar. (Inte deras fel, jag får så lätt blåmärken) Men mitt blodtryck var helt ok....bättre än vad jag trodde.  *GÖTT*

Japp, det var min dag idag.

Over and out!!

K

Älskade vår!!!!!

Näsan blir täppt, luftrören piper och ögonen rinner, men det struntar jag fullständigt i!!! Jag fullkomligt älskar den första vårvärmen, allergin till trots.... Att sitta i solen, se hur solbrännan börjar artar sig, fräknarna på näsan.....I´m in love!!!!

Lite allergimedicin fixar det värsta, så trots att björkarna löper amok just nu, kan jag inte annat än älska den här tiden. Efter den långa vintern, känns det som om man förtjänar en verklig fin vår och sommar.

Flashback.....man blir så varm i hjärtat!

Jag har precis tittat på ännu ett avsnitt av "Världens bästa hotell". För er som inte sett det....ni missar något! Det handlar om fem personer med funktionsnedsättning, som fått praktik på ett hotell, och alternerar mellan olika arbetsuppgifter


Min "flashback" kommer från början av 90-talet. Jag arbetade då som arbetsledare på Mc Donald´s i Växjö (den på Storgatan, det var då den enda i Växjö) Vi hade under min tid där, två personer med funktionsnedsättning, som hade "praktik" hos oss, en tjej och en kille. Tjejen har jag lite svårt att komma ihåg, för hon gjorde inte så mycket väsen av sig, men killen hette Andreas och han hade Downs syndrom.

Han brukade börja sin dag med att ställa sig i  den lilla trappan till arbetsledarkontoret, korsa armarna och dra en vits...eller ännu mer populärt, härma någon av arbetsledarna eller cheferna....Ja jisses vilken kille!!!!
Han klarade inte av att stå i kassan, men när det var lugnt kunde han vara i köket och tillverka en och en annan hamburgare, men framförallt var han ute i restaurangdelen (som man på Mc Donald´s-språk kallar lobbyn) och plockade bort brickor, torkade av bord samtidigt som han spred sin enorma glädje bland gästerna. Han älskade människor och människor älskade honom.

Jag har många härliga minnen från den här killen, otroligt många skratt, jag kan än idag 19 år senare, se hans ansikte framför mig. Undrar hur hans liv ser ut idag????

Inte en av mina smartaste idéer.....

Jag förberedde kvällens middag (som för övrigt kommer bestå av köttfärsgratäng med ädelost en  sallad och bandspaghetti.

En av dem jag arbetar hos, är blind och måndagar och torsdagar lagar vi mat. Han klarar av jättemycket, som att skala lök, hacka och skiva det mesta, steka nästan allting osv...Nåväl, jag beslöt mig för att testa att göra en del av dessa saker, med slutna ögon. Ingen större hit!!! Fick sätta på ett plåster efter att hackat lök, och spola av tummen i iskallt vatten efter att ha bränt mig. Dessutom hamnade en hel del på golvet.

Jag lovar, jag ska ha ögonen öppna resten av matlagningen. Känns säkrast på nåt sätt...*S*

Mys.....

Imorgon kommer Robin, med sin flickvän Matilda hit på middag. Även Jessia kommer, men eftersom hennes pojkvän väger 600kg, och har fyra ben, får han stanna hemma......*S*

Det blir mina ungars favvomat.....skinkstek, gräddsås och potatis.


MUMMA!!!!!

Lycka är att skriva!!

En del av mina nuvarande klasskamrater tycker nog att jag är helt knäpp....för varje uppgift vi får, att skriva tills nästa vecka gnuggar jag nästan händerna av lycka, och JA, jag tycker det är roligt!!!! Mest för att jag får skriva....



Jag har skrivit, sedan jag lärde mig alfabetet. När jag gick i grundskolan, och vi elever blev klara  med nån uppgift, fick vi ofta till svar, "När ni är färdiga, får ni arbeta med vad ni vill" De flesta gjorde ingenting, en del tecknade men jag SKREV. Det blev en hel del berättelser vill jag lova!

Även nu som vuxen, skriver jag.....dikter och noveller och dessutom arbetade jag extra på Lokaltidningen under några år, som skribent, ALLT för att få skriva!

Det är i skrift jag uttrycker mig allra bäst och jag älskar att få arbeta med svenska språkets nyanser.

Inte konstigt att jag älskar när vi får våra uppgifter av Allbo Lärcenter, då får jag skriva!!!!!!



Vad jag saknat dig!!!! (Synd att du inte stannar....)

Våren har varit på besök minsann, men tyvärr verkar den tillfälligt försvinna redan i morgon. Idag har det varit en härlig jobbardag. Inte illa att sitta och gotta sig i solen, på en parkbänk...på arbetstid!

Efter jobbet, åkte jag och hon jag är kontaktperson åt, ut till Lekaryd och hälsade på Jessica och Oden. Oden fick givetvis göra sina numera, smått berömda konster och det blev succé såklart! Och ännu mer sol, vilket innebär att det faktiskt hettar lite i kinderna just nu, En underbar känsla, som jag älskar lika mycket varje år!

Det bästa med Sverige är just våra skiftande årstider. Efter en lång hård vinter (jag gillar vintern också) är det alltid lika mysigt med de första vårdagarna.


Änglar finns, en del av dem är tandläkare!

Jag är så nöjd! Var ju hos tandläkaren idag. Pga min hemska tandläkarskräck var det 14 år sedan jag gjorde en riktig genomgång av mina tänder (gjorde en akutgrej dock, för tio år sedan) Men jag är inte dum och insåg väl till sist att jag MÅSTE, om jag inte vill förlora mina tänder. så med massa peppning av främst mamma, beställde jag en tid och idag var det dags. Mamma var med, bara det säger väl en del om mitt förhållande till tandläkare. 44 år och måste ha med sig sin mamma......

Jag hade tidigare mailat min tandläkare, som jag valt ut personligen, så hon visste om min rädsla. Att jag valde just henne (Christina) var att en av mina omsorgstagare går där, och jag har varit med honom ett antal gånger. Hon utrstrålar en slags trygghet och ett stort lugn. Iaf, så började hon med att vi bara pratade på hennes kontor. Jag fick berätta om min rädsla, vilka moment man INTE får göra på mig osv. Hon var inte ett dugg förmanande eller fördömande, bara otroligt lugn och förstående och enormt uppmuntrande.

Idag var det bara undersökning och röntgen, men hon förklarade precis vad hon skulle göra och lade genast undan den vassa pinnen som man inte får använda på mig.

Hon är min nya hjälte, och ängeln personifierad!




Tänderna då? Det var inte alls så farligt som jag hade trott. En tand som bör rotfyllas (det är den som bråkar lite, när jag stundtals haft tandvärk) ett litet litet hål på en annan tand, två tänder som inte är hål i, men som delvis gått sönder, så dessa ska bara fyllas i och sedan var det tandsten då. Det sista är ju inte så konstigt, för jag har aldrig tagit bort någon tandsten och dessutom är jag rökare.

Positiv överraskning alltså!!!


Jag är mycket stolt över mig själv, precis som Christina sa att jag borde vara. Efter så många år, så VÅGADE jag!!!!

Till mamma och pappa, miljoner tack för att ni tar hand om den ekonomiska biten, och tack för all peppning och tro på mig......jag älskar er!!!!



Aldrig nånsin sen.....

....det har jag säkert från min pappa....han är som jag, hellre tio minuter för tidig.
 Samma sak gör jag nu, när jag studerar...dvs, jag hatar att vara ute i sista sekunden, så uppgiften vi fick igår, som ska vara inlämnad senast nästa tisdag, den blev klar för en timme(eller två) sedan. Samma sak var det förra veckan...

Nu är uppgiften inskickad och jag kan ägna mig åt annat.

Ska sussa nu, imorgon är en bläääää-dag, för jag ska till tandläkaren. Vill inte ens prata om det, för det är hemskt med en sådan tandläkarskräck som jag har.

Tack älskade mamma för att du följer med mig, annars hade jag nog sprungit därifrån eller bitit tandläkaren.....

Överlever jag, hörs vi kanske imorrn......

Peace..../K

Lite trött i huvudet....

Idag är det tisdag, och Intressant och kul, men oj vad trött man blir i skallen när dagen närmar sig sitt slut. Mellan 15-16 var det mest massa fnissande....ALLTING var otroligt roligt, just för att vi var trötta i huvudet.



Summering av dagen: Kroppen är en komplex historia, att alla dessa celler, mikroorganismer, antikroppar....osv osv, har så mycket att göra...och allt detta som pågår inne i våra kroppar. Celler som delar sig, antikroppar som skapas....det verkar pågå ett helt världskrig inne i varje kropp. De goda mot de onda, liksom.

Förra veckans uppgift redovisades, och jag tycker att de kändes mer än bra. Vi har bara varit i skolan två gånger, men sakta sakta, börjar man lära känna de andra eleverna.....tycker nog att vi är ett ganska härligt gäng!

Ny uppgift tills nästa vecka, men den börjar jag med i morgon!

Trött är jag, men väldigt nöjd och vet att detta kommer bli kanon!!!!

Peace/K

Celler och mikroorganismer....

---kommer min dag i morgon bestå av.....hehe
Det är dags för andra "skoldagen"ju! Första veckan gick smärtfritt, vi fick en uppgift att skriva. 2-5 sidor, vilken skulle vara inlämnad senast imorgon, men den var jag klar med i onsdags...och jag är faktiskt nöjd.

Vi är en brokig skara, vi 17 som går utbildningen. Bara kvinnor, men alla möjliga åldrar (22-56) ursprung och bakgrunder. Intressant!!

Nu ska jag kika vidare på en unge i minuten....och kanske gråta en liten skvätt.....

Toddilooh!!!

RSS 2.0