Älskade västkust!!!

Ja, det är absolut nåt särskilt med västkusten. Jag bodde där Juni-85 till September87 (Varberg) och redan då blev jag hopplöst förlorad, förälskad och fast för västkusten. Jag lärde mig att älska havet, vindarna och till och med lukten av sur tång.

Sanningen att säga, det finns nog bara 4 anledningar till att jag/vi bor i Alvesta, och det är Mamma, Pappa, Jessica och Robin.....och mitt fasta jobb möjligtvis....(jag vet, det blev fem)

När jag är 65 och går i pension, DÅ ska jag bo på västkusten......det så!!!!!




Underbara älskade västkusten!

Livet är underbart!!!!!! Just nu befinner vi oss i Skummeslövsstrand, i hyrd stuga. 600 meter till underbara havet!!!
Vad kan jag säga? JAG ÄLSKAR HAVET!!!!!
Havet ger mig ro, frid, vilja och inspiration. Stillheten, och samtidigt livet i havet...ja, det är speciellt. Endast "havsälskare" kan förstå!!

Life is good........




En underbar hästdag.....(fast lite fjantig är jag....)

I morse ringde klockan 07:30. Det är inte mycket som kan få mig att frivilligt stiga upp så tidigt en söndag, men Jessica och Oden är en av dem. Idag skulle de för tredje gången tävla i Nordfjordkampen, strax utanför Kristianstad. (Nordfjordkampen är en dressyrtävling där bara renrasiga, registrerade Nordsvenskar och Fjordhästar får delta).

Mamma o pappa hämtade upp mig 08:30...eller 08:24 rättare sagt---pappa är som jag, alltid tidig...haha!

Strax efter tio var vi där. Jessica och Odens första klass gick kanon, Odens svaghet är som alltid galoppen, men Jessica var nöjd med sina poäng. Jag hade ett väldigt sjå att gå till sekretariatet llhela tiden och kolla hur ställningen såg ut. Och visst blev det kanon!!! De vann!!!


När jag sista gången kollade resultatet och insåg att de vunnit,då blev jag sådär fjantig....*S* Fast en rejäl hostning döljer tårar i ögonen......

I nästa klass blev de trea, de som slog henne var två fjordingar, som ska tävla SM, så det är kanske inte så mycket att göra åt de där två (fast det var inte mycket som skilde.....så nån gång!)

Dessutom blev Jessica och Oden dagens bästa Nordsvenska ekipage och fick ett fint täcke som pris. Det syns inte på bilden men på vänster sida, ovanför bakbenet står det broderat "Nordfjordkampen 2011"  Det var dags att hosta igen här, kan tilläggas.....



Ja, det var en underbar dag och jag är så stolt över Jessica och Oden så ni anar inte!!!!

Härliga hästdag men nu är jag rätt slut.....

Kramen!!

*LYCKA*

Idag är det tisdag, vilket innebär skoldag. Efter 60 trappsteg upp (japp, jag har räknat) fick vi först tillbaka en uppgift vi gjort, som handlade om hjärt-kärlsjukdomar. Blev så nöjd så, ingen komplettering behövdes, utan på de sex frågorna fick jag ett G och fem VG.

Efter fikarasten fick vi tillbaka uppgifterna i kursen Vård och Omsorg. Den här kursen är på 200 poäng (vilket innebär ungefär 200 timmar) I o med att alla vi som går den här utbildningen, arbetar i vården inom kommunen, så skulle den här kursen "Valideras", dvs att vi ska visa att vi redan kan det här, utan att behöva "plugga" 200 timmar. Valideringen gick till så att vi fick tre rejäla arbeten att göra hemma, med muntlig gruppredovisning efter varje (ett arbete/redovisning per vecka).
Vi fick tillbaks våra arbeten, högtidligt utdelat i bruna kuvert.

Jag visste säkert att jag skulle få G, hade varit rätt nöjd med ett VG, men givetvis hoppades jag på högsta betyg. Det hade kännts bra, under hela proceduren med de här arbetet.

När jag läste betyget fick jag gåshud....TJOHOOOOO!!!!  


Så jag är sjukt nöjd, svävar lite på små moln. Jag har ju aldrig fått ett MVG, när jag gick i skolan var det 1-5 som gällde. Femmor har jag fått en hel hög, men att få sitt första MVG, det är speciellt

Jag är lycklig ikväll....

K

Små solar i gräset

Jag lät alla mina maskrosor finnas
fast jag vet att dom kallas ogräs och bör rotas ut.
Men det är så skönt att sitta och minnas
små solar i gräset när sommarn är slut......


Tralalalalalala!

Jag var nyss ute med Funny, på gården fanns massa små, små solar, lite blandat med violer och jag KAN bara  inte hata maskrosor. Det ger en förminnelse om sommar, en sommar som i Bullerbyn, Junibacken och Saltkråkan.....allt på en o samma gång!


Sen när de blir höga, och sedermera börjar fröa, nja, då är de inte lika vackra längre kan erkännas, men JUST NU, älskar jag synen av små solar i gräset......

Vidare, så har jag haft en underbar arbetsdag, med massa sol. Tufft jobb man har!!!!  (eller inte)

Maskrosgula solkramar!
K

RSS 2.0