6 veckor kvar!!

Jajamensan!!!! I morgon är det bara sex veckor kvar, tills vi åker till Dublin. "MITT" älskade Dublin. Lite svårt att förklara hur man kan vara så förälskad i en stad, men om jag säger så här....hade inte alla jag älskar, bott i Sverige, så hade JAG bott i Dublin.



Idag, har jag bara haft personalmöte på schemat, och imorgon är jag egentligen ledig, men ska ha fackligt möte ang nya scheman, på eftermiddagen.

Tidig kväll, i morgon, kommer Jessica hit för lite "studiehjälp". Hon har börjat läsa pedagogik nu och påstod att det kändes som grekiska? Hehe.... Jag har läst pedagogik i ett år och det var det roligaste jag någonsin läst, så jag tror jag kan hjälpa henne lite i alla fall.



Det är faktiskt rätt mysigt att min vuxna dotter, fortfarande behöver mammas hjälp...*S*
Jag tänkte lite på det tidigare ikväll, när hon sms:ade om hjälp.  Jag har hjälpt henne, ganska ofta, genom åren, med hennes studier...men vad jag egentligen gör är:

Jag ger inte henne svaren, däremot redskapen så att hon hittar svaren.

Och DET är något jag önskar att hon ska leva efter, i sin kommande lärarroll.





En snabbis innan sängen.....

I helgen har det varit Alvesta Marknad. Marknaden i sig var värdelös, jag och Jessica gick igenom den på 30 minuter i lördags.

I fredags, var vi först på Time en snabbis innan öltältet. Jessica som  hade jobbat kväll kom upp lite senare. Inte så jättemycket folk, men jag hade jättekul! Jessica sov här sedan, och på lördag eftermiddag, efter att ha ätit hämtmat och kollat film, var vi då nere på marknaden.

Senare på lördagkvällen kom Jessica hit igen, nästan perfekt timimg till maten...hehe.

CC låg mest till sängs och vårdade sin elaka förkylning och jag och Jessica spelade TP, och hade massa kvalitetstid mor och dotter emellan, innan det var dags för öltältet igen. Det var mer folk den här kvällen, men färre "känningar" så jag gick hem strax innan ett. Jessica sov här även denna natt och var väldigt trött " i morse" så jag får väl tro att hon hade skoj.

I morgon väntar det jobb, 7.45-16 så det är väl bäst att leta upp min säng nu. Maken jobbar, så det är bara jag och Funny hemma.

Tjolahopp!

K

På söndag ska Funny få träffa en "ev blivande far till hennes valpar"

Killen i fråga heter Boy, och är en renrasig schäfer med fin stamtavla. Boys pappa, är tydligen en kille man tar polishundar efter, pga stort mod, men avsaknad av aggressivitet.

Precis som Funny! (Eller kanske inte, Funny är liten fegis....men när det gäller är hon en CUJO!)

Hur eller hur......söndag em, ska vi till Grimslöv o se om tycke uppstår, innan den planerade parningen i november

Det här är BOY....visst är han fin?






jag funderar och funderar....å sååå taaadaaaaa!

Tidigare idag var jag på ICA, med en jag jobbar med. Vi stod i kassan, och i kassan intill stod en kille i 30-35
årsåldern. Jag såg att han sneglade på mig som om "Var sjutton har jag sett henne"? Jag sneglade tillbaka och funderade på samma sak.

Det enda jag visste var att omgivningen kändes bekant...

Men nyss slog det mig!!! Jag träffade honom och hans dotter, tidig vår 2008, just på ICA....en riktigt söt liten histora måste jag erkänna....Ska tillägga att just den dagen hade jag håret i flätor.....

Så här var det!

En man med sin dotter, dottern ca två-max tre år sitter i kundvagnen. Flickan skriker högt av glädje:

- OCKATOTTA!!!!! Sen pekar hon på mig....

Pappan: Nä, det tror jag inte
Flickan: JO! Heeeeej Ockatotta. Sen vinkar hon åt mig

Jag fattar ingenting, men vinkar tillbaks.

Flickan: Lappa Ockatotta....
Pappan: Nä, det vill hon nog inte
Flickan: Joooo, Becka lappa Ockatotta NUUUU
Pappan: Men....nä

Nu börjar flickan gråta helt hysteriskt....

Pappan med "Becka" i kundvagnen går fram till mig, suckar och säger:

-Hej, det här är min dotter Rebecka, hon tror att du är Pochahontas och undrar om hon får klappa dig?

Haha, jag nästan dog.......

Rebecka fick klappa mig, säkert en minut....sedan vinkade hon och sa " Hej då Ockatotta!! Med kinder, fortfarande tåriga, men med ett leende större än livet!

Underbara små ungar!

Hade Rebecka varit med pappan idag, hade jag inte behövt fundera vem han var, för henne glömmer jag aldrig!


och så har familjen "Söt" åkt hem till sig igen...

Det var underbart att ha dem här, och vi saknar dem redan!

TINDRA

Tindra är det numera FULL fart på! Hon är så otroligt charmig, och med en vilja av stål! Blir det inte som hon har tänkt sig  det kommer riktigt stora protesttjut/hjärtskärande gråt, men i nästa sekund så är hon en skrattande, sprallig och oemotstånlig ung dam! Hon var så rolig, så fort jag var i köket, och öppnade kylskåpet, så ställde hon sig framför kylskåpet, tittade in och sa mmmmm....

Att gå med sin morfars ena sko, på sin fot, var också himla roligt! Tokunge! Igår var Jessica, Robin och Frida på middag. Tindra blev väldigt förälskad i Jessica kan jag säga....de var nästan oskiljaktiga.
 Mera mat!!!!

Dödspolare!

 Det är bra att få hjälp med kamningen....

 "Jag är fångad av en
stormvind...tralalalalala"

Maxine

Sist vi träffade Maxine var hon så väldigt lugn, satt mest o kikade på omvärlden, med sina stora ögon. Den här gången var hon lite mer temperamentsfull. Jag gissar på att det är de blivande tänderna som spökar, för ibland var hon helt otröstlig. Natten till idag fick föräldrarna inte sova så mycket...stackarna. Mellan gråtattackerna, helt utan förvarning så kom det där härliga leendet plötsligt. Med tårar på kinden, glittrande ögon och ett jättegarv...ja, man smälter ju!

Hon är en riktig liten mamma/pappagris och trivs bäst i nån av de famnarna. Därför blev det ju så att jag mest ägnade mig åt Tindra (Eller "Tomat-tanten" som Christer kallar mig nu...)
Hur eller hur, så älskar jag dem givetvis lika mycket båda två!

Älskade gullungar, ni förgyller mitt liv!

 Fläkten var skön tyckte Maxine...

 Nä, jag ska INTE sova!!!!!

 Mamma är bäst!

Familjen söt på besök.....

Corina, André och barnen kom idag, och stannar tills på fredag. Alltid lika mysigt! Lillla miss Tindra är det ju full fart på! När jag fixade tacos, sprang hon och ville ha tomatbitar, och hon visste EXAKT var de fanns...hehe.

Imorgon kommer först mamma och fikar vid 14, sen kommer Jessica och Robin  (+1) på middag på kvällen. Ingen av dem har ju träffat Maxine ännu. Lilla Max är snart fem månader och Tindra är 16½ månad.

 Tindra

  Mer Tomater åt mig!!!!!

 Och vart ska min sko gå med dig???

 Maxine är mest nöjd i mammas/pappas famn

 Man blir sömnig av att att vara tvåbarnspappa ibland....ZZzzzzzzz

  Men Maxine är INTE trött!!!! Kul att leka med morfar! Testade en ny lek som hette "Eskimåpussar"


Hoppla!!!!!

I Maj, köpte jag ett par nya byxor via tradera. Ja, jag kom ju i dem, men kunde inte knäppa dragkedjan....*SUCK*

Idag testade jag dem igen, och det var inga problem alls att knäppa, tvärtom, massa luft över! Vägde mig, och insåg att jag tappat 8 kilo sen maj, utan att ens kämpat.

Som jag sa till CC, det är sommar och för varmt för att äta.....

Nu drar vi till Time.....*PÖSS*

Sötunge


En semestertorsdag!

Dagen började med att jag ringde till Vårdcentralen. Foten, som under en fotbollsmatch, fastnade i Funnys käkar gör ju fortfarande ont, efter 13 dagar.

Fick en läkare som heter Jane Osman, gillar verkligen henne. Har aldrig haft henne själv innan, men varit med, när en omsorgstagare varit hos henne. Det jag gillar bäst är att hon inte skäms för att dubbelkolla med en överläkare om hon inte är säker. ( Vilket hon gjorde idag)
Men men, kraftig utgjutning på skenbenet, KAN vara en liten längsgående spricka, men det gör man tydligen inget åt. Bara att smörja in med två salvor o se tiden an...kan ta några veckor till. Fick en "tubigrip" att ha på med...men den gör ONT! Sen tog de prover, för mitt blod är ju inte som det ska (det visste jag innan....det är därför jag får blåmärken så lätt) Men hon ville försäkra sig om att det inte blivit sämre..

Jaja, det blir nog bra! Ringde sedan och anmälde till Folksam eftersom jag har en fritidsförsäkring via facket.

SEN, åkte jag och CC till tippen och slängde min reservdelsdator, som nu nästan var tom...och efter det till Dansjö Gårdsbutik. Dit har jag velat åka länge, men det har inte blivit av. När jag fyllde år sist, fick jag en korg av Syrran och hennes man, med lite saker därifrån. Bland annat en GUDOMLIGT god tomatsås och knäckebröd, man kan mörda för....*S*
 49:- men värt vartenda öre!

 10 st, 47:- Men godaste av godast)

Sen kunde ju CC inte låta bli att köpa en flaska jordgubbssaft  och en bit "Rökt rulle"
 500ml, 62 kronor! (MEN SÅ GOD)

"Bara" 280kr/kg

Nej, inte blilligt, men fantastiska varor! Dessvärre var det lite utplockat i "köttdelen" och färskt kött (dvs ej fruset) säljer de bara där fre-sön. Köttet är ju dessutom producerat på Dansjö gård, eller jagat av dem (Viltkötttet alltså)

Absolut värt ett besök!

Imorgon blir det potatisgratäng och "rökt rulle" till middag.....ska ätas med vördnad!

"Mitt" älskade Dublin...

....kommer jag snart återse! (Lyckan är total) Christer har precis bokat en resa,  13-18 oktober. Det som är extra roligt är att Sven och Johanna följer med! Vi pratade om det, först lite löst, när vi berättade att vi eventuellt skulle dit, och de sa "Det skulle vara skoj att hänga på"

Och NU....så blir det så! Underbart roligt!

Jag har varit utan mitt Dublin, på tok för länge....




Men snart ses vi igen!!!!




RSS 2.0