Värdelöst (?) vetande

Det finns ett intressant program på TV4 Fakta, som heter "Den levande kroppen". Idag lärde jag mig att när man är 45 år, har man producerat 180 kg döda hudceller! Yack!!!!

Lärde mig också, att trots att man haft perfekt syn i yngre år, och sedan behöver läsglasögon när man blir äldre, beror på att ögat är det enda organ som inte tappar och förnyar celler! De celler vi har i ögat, är detsamma som när vi föddes nämligen! Så de är alltså lite trötta...*S*

Helt klar ett intressant program, om man vill ha massa värdelöst vetande (som jag vill)

Nu ska vi käka min potatis/köttfärsgratäng.

Ha det!!

Det är nåt speciellt med mig och gardiner......

I dag, efter jobbet, var jag och satte upp gardiner i Robins kök. Det har varit gardinlöst i hans kök, sedan han flyttade in, för två månader sedan. KONSTIGT att jag kunde vänta så länge!!!!!

De gånger jag flyttat, är nämligen gardiner det första jag fixar.  Enligt mig är det inget hem, utan gardiner!! När jag och Christer flyttade in i vår nuvarande lägenhet, var gardinerna upphängda, innan den första möbeln kom på plats!

Så, ja....jag är förvånad att jag kunde vänta så länge med Robin, men antar att jag väntade ut honom lite. Gardiner är ju inte en ung grabbs första prioritering kanske....Men som sagt var, nu stod jag inte ut längre!
 Hittade gardiner, som jag hade i min förra lägenhet, som jag vistte skulle passa i Robins.

Han var inte hemma när jag var där och fixade, men jag frågade honom på msn:
- "Var det fint?"
- "Som fan, Tack!"

De orden "(som fan) är högsta betyg från min lilleman, så han är nöjd!
Och då är jag med nöjd.....

Over and out!

K

Kan det vara oprofessionellt att bry sig/bli berörd?

 Jag pratade med mamma nyss. En av dem som bodde, där hon jobbar, hade gått bort. Mamma var lite ledsen, för just den här damen hade berört mammas hjärta, på ett speciellt sätt. Jag förstår henne fullständigt! Men inom vårdyrket, blir man så ofta inpräntad med att man aldrig ska vara  för personlig, bry sig för mycket, inte ta med jobbet hem osv.....
Jag kan hålla med om en del...klart man inte ska ta med sig jobbet hem, och grubbla på saker och ting på sin fritid, men kan det vara fel att bry sig?

En kollega till mig (inga namn) anser sig vara proffessionell till 110%, för att hon aldrig gråtit när någon gått bort, och heller aldrig varit på någons begravning (av dem hon jobbat för)
När något sådant hänt, har hon bara "stängt dörren" och gått vidare

Jag tycker det är helt naturligt, inom vårdyrket, att vissa personer berör, och om dessa vissa personer går bort, är det helt ok att bli ledsen.

Om man ser till vårdpersonal i kommunen, så arbetar vi tätt intill den enskilde. Man får en "relation" till varandra.

Tro fasen man får gråta när en  människa man arbetat nära med, dör!!!!

Det händer inte så mycket....

Nä, dagarna går sin gilla gång....och den här tiden på året är väl ingen höjdare direkt. Tacka vet jag december, när alla ljus och juldekorationer kommer upp, DET är en mysig månad.
Idag har jag varit ledig, men gjorde en "akututryckning" och handlade mjölk, bröd och pålägg till Robin, som var hemma från jobbet, sjuk och ynklig.
Fast jag var djupt imponerad över hur välstädat Robin har det hemma hos sig! Duktig kille!!!!

 Tors, fred och lörd väntas det jobb och nu ska jag sätta mig och kolla en film, samt sticka lite på koftan till "Lilla Miss Tindra"


Så var det fredag igen.......

Den här veckan har en stor nackdel, och en stor fördel. Nackdelen är att jag börjar jobba kl 07.00 två dagar i sträck (tis-ons) Me NO like! Fördelen är att jag har ledig fredag-lör-sön. Detta händer bara en gång på sex veckor, så det är guld värt!!

Idag har jag haft ett möte med Marianne, det andra arbetsplatsombudet, över en lunch På Spåren. Den ena rätten som serverades som dagens var Filé Black and White.  Såklart jag valde den!! MUMS!!!!

Sedan har jag fixat till dator nummer två, här hemma. Den var gammal och trött, och ville ha en formatering. I morgon kommer jessica med SIN dator, som typ har fått svininfluensan...  Kalla mig Karin datordoktor. Fast jag måste erkänna, att jag tycker det är lite skoj att fixa till en trasig dator. Utan att skryta, jag har kunskapen för att fixa till de flesta datorer. *S*

I morgon kommer mamma och pappa hit på middag (och Robin, som givetvis inte kan motstå sin mammas mat). CC fyllde ju år i Onsdags, så det är därför de kommer hit. Jessica hade annat planerat sedan länge, så vi får klara oss utan hennes sällskap. :))

Christer fick välja vilken mat han ville, och han valde skinkstek....SUCK, ingen vidare utmaning...Jag gillar ju att laga komplicerad mat. Men, vill han få skinkstek, ska han få det. Pappa lär ju bli överlycklig.....hihi.

Nä, nu väntar IDOL snart.
/K

En kvinna kan ligga med bar rygg på en spikmatta!!!!

Om man säger så här, jag känner inget tvång att uppdatera den här bloggen, jag gör det när jag känner för det. Och just NU, känner jag för det!!!!
Lördagen i parken, var mycket roligare än vad jag hade trott. På söndagen hade jag fem nya blåmärken och haltade lite.....men det var det värt! Foten och blåmärkena, berodde på han jag dansade med i slutet. Han var supertrevlig, vi träffades utanför när vi rökte och hade lite gemensamma bekanta. Han ville dansa, men erkände att han INTE kunde. Jag lärde honom grunderna i foxtrot, utanför.... Men när vi väl kom in på dansgolvet, tog han två snabba, när jag tog ett långsamt. Samt att han dansade in mig i ett bord. Nåja, det var hur kul som helst....hela kvällen! Jessica och hennes danspartner Robin, var SÅÅÅÅÅÅÅÅ duktiga på att bugga (vilket de gjorde nästan hela kvällen)

Utöver detta, har det varit jobb såklart. Måndag, tisdag onsdag och i morgon torsdag. Christer fyller år idag, och av mig fick han en spikmatta!!! Jag har också testat den, sååå himla gott!!!  Jag låg utan problem med bar rygg på den, Christer måste ha en tröja på sig...jag retar honom lite för det...*S*

På lördag kommer mamma och pappa på middag, och ev Robin. Christer fick önska mat, och han valde skinkstek.SUCK. Gott att äta, men ingen utmaning att laga....

Senare idag fick jag reda på  att jag har stor talang och borde ägna mig åt att skriva.....hihi

Over and out!!!


bebisar får tre-dagarsfeber, jag får halvdagsfeber?

Jopp, det måste vara så....Igår morse vaknade jag med nästan 39 graders feber. Kulmen nåddes vid 21-tiden, då jag hade strax över 40 grader. I morse var jag feberfri. Det är inte första gången jag får hög feber i 12 timmar, men har aldrig forskat i vad det beror på...Nu mår jag bra i allafall.

Tur det, för jag har ju lovat Jessica att följa med till Parken i morgon. Ja, ni läste rätt...Parken, som FOLKETS PARK VÄXJÖ.....Lars-Christerz eller hur sjutton det stavas, spelar där. Inte riktigt min grej, men men..... Får väl bevisa hur duktig jag är på att "låta bli att dansa"

Massa trevliga människor som ska med i alla fall, och det väger ju så klart upp.

Over and out/K

Vad gör man inte för att "vara bästa mamman i hela världen"?

Idag, efter jobb,  har jag gjort köttbullar på 1.7 kg blandfärs. det blev 93 stycken!!!

Mina ungar älskar ju "mammas köttbullar" så Robin och Jessica får 25 köttbullar var, att ta hem.

Av de övriga går en del, åt till middag till Jessica och CC när de slutar/har rast...och blir det några över är de MINA, att ha på mackor!

Fast av de 93, finns nog inte alla kvar... Robin FICK provsmaka en, när han var här innan jobbet, men i sann "Macke-anda" tjuvade han nån med...haha.

Kan ju inte ens bli arg.

Snart kommer Jessica, vi ska klura lite mer angående latinamerikansk litteratur!!!

Puss/K

Si......hablo español!!!!!

Eller kanske inte......

Dagen idag bestod av jobb 9-14, sedan var Jessica här en och en halv timme under em/kväll, och vi benade tillsammans ut lite latinamerikansk litteratur. Rätt intressant, och inte så betungande i och med att jag älskar allt som har med litteratur och göra. Ett o ett annat nytt spanskt ord, sätter sig säkert!

Som jag hävdar, all kunskap är till godo, vare sig man behöver den eller ej!

Resten av kvällen har jag mest suttit och kollat på TV, samtidigt som jag stickat.  Jag har ju ett nytt projekt till mitt lilla "bonus-barnbarn"

Nu är det sängen om en timme eller nåt, börjar tidigt i morrn!

Tjo hopp!

Oden och Jessica är bäst!!!!

...Det tycker jag i och för sig alltid, men idag var de bäst bokstavligen!!
Idag har jag nämligen spenderat dagen i Osby där det var dressyrtävling för Nordsvenskar. Emma och Jessica plockade upp mig vid 10 här i Alvesta och en knapp timme senare var vi på plats. Oden, lika lugn som vanligt...jag tror inte det finns någonting som kan rubba hans lugn.



Efter en exemplarisk ritt, och sedan lite nervös väntan på att alla hade ridit, stod de som segrare! Det var liksom ingen tvekan vilka som var bäst idag! Med hela 12 poäng (och ja, det är ganska mycket i dressyrsammanhang) slog de tvåan.

Jag vet inte riktigt vem som var mest stolt, Jag Jessica eller Oden, när de fick sin blå-gula rosett, plakett, glasskål och ett hästtäcke.
 Stolt Oden, med rosett som blåste i  den stundtals kraftiga vinden...


Tack för en härlig dag Emma, Jessica och inte minst Oden!!!

Resten av helgen då?


Fredagen var ganska lugn, gjorde inte så mycket mer än tittade på Idol mm. På lördagen var vi i Moheda hos mamma och pappa, för att fira pappa som fyllde 65 i Onsdags. Mycket trevligt, och god mat som alltid!
Igårkväll var vi nere en runda på Time och det var också nice!
Just nu sitter jag och väntar på att Christer ska laga mat, och känner mig lite halvtrött! Det måste vara all "Skåneluft"!

Snart ny vecka, nya möjligheter!!

RSS 2.0