JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Christer har blivit morfar!!!!  Vår lilla söta Corrie fick en liten tjej (Tindra) strax efter 21.30. Tårarana har sprutat, men lyckan är total!!!!

GRATTIS Corina o André, vi älskar er!!!!!

Puss

Inget är som väntans tider...eller???

En av mina två "bonusdöttrar" väntar barn. Dvs, Christers yngsta dotter Corina. beräknat datum 6 April. I förmiddags gick vattnet och hon åkte in till BB men fick åka hem igen då värkarna nästan var obefintliga. Hon ringde nyss till Christer och sa att de skulle åka in igen, för tydligen hade värkarna satt fart igen.

Håller alla tummar jag kan lilla gumman! Du och André kommer bli underbara föräldrar!!


Om jag är så här nervös nu, hur sjutton ska det bli den dagen Jessica eventuellt gör mig till mormor??

Äntligen förstår jag min mamma. När jag väntade Jessica, gick mitt vatten natten till lördagen, men värkarna satte inte igång förrän måndag kväll. Mamma höll ju sig så klart a´jour under dessa dagar, och kvällen/natten då Jessica verkligen var på väg, spenderade hon med att tapetsera om matrummet!!! Plus att hon ringde så ofta in till förlossningen att de nästan blev trötta på henne. HAHA, så typiskt min mamma!! (Kommer du ihåg mamsen??)
Mamma var också första besökaren, 6 timmar efter födseln.

Ja jisses, snart 21 år sedan, men sådana här stora saker, minns man som om det vore igår.

Det känns som om det inte dröjer alltför länge nu, innan Christer blir Morfar, och jag bonusmormor så klart!!

En handled, som för första gången på 1½ år inte gör ont

Jag har ju haft problem med min vänstra handled, i drygt 1½år. Gjort alla möjliga undersökningar, men de kom fram till att det nog var en förslitning och inte mycket att göra åt.  Jag överlever vardagen med hjälp av handledsbandage, det funkar hjälpligt, men en dov smärta känns alltid.

Idag, när jag var med Jessica inne på My Horse och hon provade otaliga hjälmar, blev jag rastlös och gick omkring lite i butiken. I en hylla, lite skymd, hittade jag handledsskydd av märket Back On Track. Läste lite på baksidan och insåg snabbt att det borde passa mig!! Jag köpte ett, 196 kr.


Tydligen funkar det som så, att inbränt i textilen, till handledsskyddet, finns keramiska ämnen. De gör att hudens värme reflekteras som infraröd strålning. Låter flummigt, fattar inte ett skvatt, MEN det funkar!!!! Har haft den på 4 timmar nu och inte ett uns av smärta. LOVELY!!!!

Jag är "Fett" Cool!!!!

Idag tog jag bussen in till stan, för att sammanstråla med Jessica. Jag är fascinerad över ungdomars sätt att använda svenska språket, och hur vissa ord sprids som en löpeld mellan dem. Tex att något är "Fett", vilket då betyder ngt jättebra, eller deras sätt att använda ordet "Ofta" i alla möjliga och omöjliga sammanhang.

Iallafall, efter ett par minuter hoppas det in tre invandrarungar i bussen, i 13-14årsåldern.Den ena sätter sig jämte mig, de andra två tvärs över gången. Killen jämte mig spelar nog upp hela sitt musikinnehav, på sin Ipod, för kompisarna att lyssna på och kommentera. Jag stängde öronen för det var alldeles för mycket hip och och skräp. Men strax innan Växjö kom det en låt jag gillade, och min vana trogen började foten stampa takten och fingrarna trumma. Då säger killen

-Erkänn att du tyckte om den här!!!
- Jadå, den är jättebra, sa  jag.
- Asså, du är ju ba´ Fett Cool liksom.... svarade han då.


Haha!!!

Bågar är utprovade, kommer om en vecka.
Dagens citat från Jessica. Kom när vi körde förbi Växjöbagaren

" Jag kan aldrig känna skillnad på om det luktar fotsvett eller nybakat"!

Ja du hjärtat, vad ska man svara??

Kunde inte låta bli.....

 Jag sydde klart gardinerna ikväll, kunde  bara inte hålla mig...hehe

Jag blev mycket nöjd över resultatet


200 kr på Jotex, mammas symaskin och 1,5  timmars jobb. Whooppie!!!

Fotboll kan ha sina fördelar!!

Igår, efter att ha varit lite lat, förmiddag och början på eftermiddagen, putsade jag fönstret/balkongdörren i vardagsrummet. Sedan nålade jag upp nya gardinerna till rätt längd. Ska sy dem i morgonkväll, tänkte jag. CC skulle på Postenparty, på Lokstallet så jag var gräsänka.Matilda kom över vid halv åtta tiden. Vi drack lite vin, lyssnade på musik och snackade. Sedan gick vi ner till Time. Hon gick hem ganska tidigt, och jag var inte sugen på att gå hem till en tom lägenhet, så jag stannade kvar, TROTS att Time satt av musiken och visade VM-kval, Sverige-Portugal.

Alla som känner mig, VET att jag och fotboll inte går ihop. Men igår såg jag en hel match, för första gången någonsin!! Jag upptäckte nämligen att det Portugisiska laget bjöd på massa "Ögongodis". Ha ha, speciellt nummer 7, Ronaldo.


Så jag följde hela matchen, men måste erkänna att jag inte ens visste vilket håll Sverige skulle sparka bollen. Jag tror det blev 0-0. Vet inte om det var bra eller dåligt heller.

CC "pendlade" mellan Lokstallet och Time, för han ville med se matchen. Fast inte av samma anledning som jag kanske.

Imorgon väntar jobb, sen ska jag sammanstråla med dottern i stan, och välja ut ett par bågar till mina blivande läsglasögon.

Over and out!!

Hästskit och Aprilväder

Efter avklarat jobb, var vi ute hos Oden, jag och Jessica. . Vädret var ömsom sol ömsom regn och hagel. Bläääää. Jag mockade alla tre boxarna. Jag vet att det nästan låter perverst, men på något sätt luktar det nästan gott. hrmmm. Eller kan det vara nostalgi och gamla minnen som spelar mig ett spratt?

ODEN däremot, han LUKTAR gott, så det så!  Stod och kramade hans tjocka hals och snusade i ,manen. Han är en riktig nallebjörn!

På hemvägen stannade vi till i Moheda för en snabbfika hos mamma och pappa. Nu fick jag sudda, för jag skrev Agnaryd. Säger alltid fel ju!  Svårt att vänja sig lite, att mamma och pappa inte = Agnaryd.

Nu ska jag fortsätta med min helg! Just nu sitter jag och lyssnar på Caroline af Ugglas nya CD. Helt underbar!!! Senare blir det Let´s Dance och sedan blir det nog en liten sväng till Time om jag känner oss rätt!

Puss o Kram!!

Heureka!!!! Frukostproblemen lösta!!!

De som känner mig, vet hur svårt jag har med frukost. Speciellt tidigt på morgonen. Behöver helst vara vaken en timme, minst, för att frukost ska smaka bra. Undantaget är hotellfrukost...haha

När jag börjar jobba klockan 7 och stiger upp 6, är det näst intill omöjligt Jag tuggar och tuggar, sköljer ner med vatten, men mackan växer sig allt större i munnen. har jag tur, får jag ner halva. Samtidigt är jag ju hungrig, och jobbigt att arbeta på tom mage.

Christer köpte hem yoghurt till mig och det funkade väl si sådär. Lite för tjockt, lite för mycket klumpar osv.

Två dagar senare hittade vi lösningen!!!!

Smaksatt lättfil!!

Den kunde jag hälla upp i ett glas, och svepa 2.5  dl.Höll mig duktigt mätt i två timmar, när jag på nästa ställe kunde äta min medhavda macka!
Dessutom som CC så mycket riktigt påpekade, får jag (som den icke mjölkdrickande människan jag är) i mig kalcium.
Ibland är lösningen enkel...*S* Tur för mig, är att den filen finns i två smaker till, så jag kan variera.

Jobbat idag och läst ut en bok på 400 sidor. Japp, han sov hela passet, igen. *småsuck*


Imorgon ska vi ut till Oden. Hoppas bara inte att väderprognosen stämmer, de sa det skulle bli massa snö...OCH regn = BLÄÄÄ


Nåväl, vi får se!


See ya!


Är på snällt humör.....

Dagen idag, jobb 7-14. Gick rätt snabbt, eftersom jag färgade håret på damen jag arbetar hos 9-14, och det tar sin lilla tid, med hårrullning och allt!!  Trodde aldrig jag skulle bli så bra på att rulla hår! Innan jag började hos den här damen, hade jag rullat hår EN gång, på min mormor, och hon kallade in en som fick göra om det sedan...haha.

Men nu är jag en hejare på det! Så pass att damen i fråga brukar "vänta ut" tills jag kommer, för hon tycker jag är bäst på det, av personalen hon har. Ja, det kunde man aldrig tro....

Just nu, jobbar min lilla familj. Jag är på snällt humör, så jag lagar mat till dem! Jessica och Robin slutar 22, och CC har rast 22.30. Fast de vet inte om att jag lagar mat och att de får amerikansk potatisgratäng och kycklingfile´...*fniss*

Gladast av alla blir nog Jessica, skulle jag tro.

Innan dess ska jag se på Dr House så klart. På tal om Dr House....MIN egen Dr House, har inte gett upp. Nu har jag fått en remiss till nån  utökad lungfunktionstest, för han vill utesluta astma. KOL uteslöt de  till99% när jag var inlagd.

Japp, han är en äkta Dr House, som inte vill ha några oklara diagnoser, eller lösa trådar! Ska dock boka om tiden, som var nu på måndag, för jag är attans förkyld igen, och då ger ett sådant test felaktiga  svar.

Tillbaks till maten!

Puss

Lustfyllt lärande

Ikväll var Jessica här en stund innan jobbet för att diskutera lite Didaktik (Läran om undervisning), eftersom hon just nu gör sin praktik och har lite didaktiska övningar att göra. Efter vår diskussion och mina förslag, började jag fundera lite.

Vad var det under min egen skoltid, som gjorde vissa ämnen roligare än andra? Oftast läraren.  Samhällskunskap har aldrig egentligen varit ett favoritämne, men tack vare fantastiska lärare var det kul ändå! Läraren på gymnasiet (Willy Haglund, R I P ) var nästan dyrkad av sina elever. Han struntade i läroböckerna, hade oftast med sig tidningar istället, med exempel från verkligheten. Då kändes det meningsfullt. Inte bara att plugga in massa fakta från en bok.


Svenska, är och har alltid varit mitt favoritämne.  Mycket tack vare underbara lärare, som såg MIG...och inte bara läroplanen. De som uppmuntrade mitt skrivande, och stundtals lät mig gå "min egen väg".

Jessica har haft praktik nu ett tag, och vi har haft flera didaktiska diskussioner. Fortsätter hon som nu, kan jag bara gratulera hennes framtida elever. Hon är nyfiken, ödmjuk, fantasifull och kreativ, i rollen som lärare.

Jag är så stolt över dig gumman!!! Du kommer förhoppningsvis bli en sådan lärare man aldrig glömmer!!

Det var lite funderingar, så här en måndagskväll.

Puss!

Kan jag få en kram av dig????

Det hände en härlig sak tidigare idag. Jag var ute och gick med Funny, när jag på avstånd fick se ett helt gäng småkillar, säkert 15 stycken, i 10-årsåldern. Samt två vuxna män.  En av killarna började plötsligt springa mot mig, och jag antog att han ville klappa hunden, sånt brukar hända då och då.
men nä....lillkillen sa: Kan jag få en kram av dig??


Jag fattade noll, men klart att han fick en kram! Sen sprang han tillbaks till gruppen och ropade. Det var en flicka med hund, det måste ju ge två poäng minst!!

Haha, tydligen hade de någon slags tävling. Jag tyckte det var helt underbart!!!!

Gårdagen bjöd på reggaedunk på Popcorner. Härligt gungigt och medryckande. Inte en kotte kunde sitta still!!

Vi hörs!

Haha....eat this!!!!!

Min son, hatar grönsaker.

Han äter inte speciellt nyttigt, nej.... I 19 år, har jag försökt få i honom grönsaker...men nej.  Nu tränar han ett antal gånger i veckan, i postens träningsrum.  På posten finns en viss PEO. Jag vet inte riktigt vad Peo har för arbetsuppgifter men en del av hans anställning har han för friskvård. 
  I alla fall, han sa till Robin,  att om Robins träning ska ge resultat, MÅSTE han äta nyttigare, och dessutom massa grönsaker!

I morgon (läs fredag) ska Robin ha sin praktik. Jag frågade om han skulle ha en matlåda med sig. Svar ja.
Christer hade gjort en massa kålpudding under eftermiddagen, och jag gjorde sås till den under kvällen.

Karin: Robin, äter du kålpudding?
Robin: Näääääää
Karin: Det är nyttigt, tänk på vad Peo sa
Robin: Jag smakar väl liiiite då.....
Tystnad
Robin; Gud vad gott!!!!!



Att han sedan "smakade av" min sås, typ tio gånger, för att den var så god......behöver vi orda om så mkt.


När jag väl gjorde hans matlåta, smög jag ner massa kokta grönsaker och riktigt blandade runt...

Han fick ett par deciliter av min goda sås med......om han nu måste skölja ner alla grönsaker.

Ledig i morgon, enda gången på sex veckor, då jag är ledig fredag-lördag-söndag....Gottigt!!

Kramr till alla!!!


Människan är ett vanedjur

Japp, visst är det så!!!  Jag jobbade idag, 7-14. Först är jag på ett ställe, en timme och tre kvart. Där "Dubblar" jag, eftersom det vid vissa tidpunkter behövs två personal. Det är fem ordinarie personal som arbetar där, och numera har jag lärt mig, utan att ha memorerat 6-veckorsschemat, vilken av personalen det är. På en av dem redan innan jag kliver in genom portuppgången och på de andra fyra, precis när jag kommit in i hallen. Det är vissa detaljer, som aldrig skiljer sig åt. En har alltid TV:n på, en har en viss lampa tänd osv.......9 ggr av 10 har jag rätt!

Idag visste jag att H jobbade, för lyset i badrummet var tänt... Då blev jag glad, för hon är min favorit. Alltid roligare att jobba då, trots denna tidiga timme! Hon har alltid kaffe klart också.*S* jag är ingen kaffemoster, men klockan 7, när man behöver vakna till, tar jag mer än gärna en kopp!! Tack H, du vet vem du är!!!!!!

I övrigt, har jag en fruktansvärd träningsvärk efter gårdagen! Dessutom ett blåmärke på 3*8 cm, på insidan av låret. Förmodligen efter spännet på ena stiglädret. Men lite skönt att ha träningsvärk, på något märkligt sätt. Man känner att man faktiskt gjort något, som är nyttigt för kroppen.

En ridtur till på "lilla" pållen, sedan är vi redo att rida ut tillsammans, jag och Jessica. Hon på Ariette och jag på Oden. Det blir nog, helgen efter denna-MYSIGT VÄRRE!

Ha det!!

Lantluft, hästdoft, och en dotter som kör med mig....

Efter avklarat jobb, hämtade Jessica upp mig, för en tur till Bästerna. Det var varmt, solen sken fast det blåste lite. Som Jessica sa: "Det är roligare i stallet när man är två"  Det är ju sant såklart, men en av anledningarna till att hon gillar ha med mig är att hon kan köra lite med mig...*haha*

Mamma, hämta spån..Nu kan du fylla upp deras vattenhinkar. Borsta Odens svans och man. Mamma du kan sopa golvet.....  Fast det är kul med lite kroppsarbete som omväxling, så hon får gärna köra lite med mig...*S*

Idag började jag rida. Vi red ut i skogen. Mycket trevligare än att rida runt på en äng. Dessutom var han mycket piggare. Han till och med skuttade till ett par gånger. Fast jag inte ridit på12 år, är det som att cykla. Man vet precis hur man ska göra, utan att ens behöva tänka efter. Synd att inte muskler och dyligt fungerar likadant. Det var lite spaghetti i benen när jag satt av. Skyller på att Oden är lite för bred.

Sedan red Jessica, och hoppade några gånger också.  Oden är nog den sötaste häst som finns, tror jag!!
 Från förra året.....

Så...... 20 minuters ridtur, 40 minuters promenad över stockar och sten och lite stallarbete innan och efteråt gör att jag är väldigt nöjd. Så nöjd att jag nyss tog en "Power-nap". Hihi. Bara 20 minuter, så inte nattsömnen sabbas.

Hittills håller jag mitt löfte till mig själv, att följa med minst en gång i veckan. Jag märker ju hur bra jag mår av det!
Tack för idag Odis-pålle och tack för idag älskade ungen!

Kramar

En helt vanlig måndag....

Jobbat 9-14, som alla måndagar. Personen i fråga var ovanligt pigg idag, så dagen gick fort och inte mycket läsande blev det. Under den knappa timmen han vilade, läste jag dock ut senaste boken. Fick ju "Läslustan" eller vad det heter, i födelsedagspresent. Detta innebär att man väljer en bok i bokhandeln (på en särskild hylla- och bara nya böcker)  läser ut den, byter till nästa osv. Den sista boken man har, när läslustans år går ut, i september, får man behålla. Jag fick detta i december och det är inte många böcker kvar nu, av de 60 titlar som finns. I alla fall inte som jag är sugen på. Har väl ett snitt på två, ibland tre böcker per vecka. De bara skrattar åt mig när jag kommer och byter.  Du IGEN????? Haha, men läsa är härligt, glad att jag har det intresset!! Hittade iallafall en ny bok idag, som jag ska påbörjavid läggdags!

I morgon väntar mer jobb, sen ska jag och Jessica ut till Bästerna. Det ska tydligen bli underbart väder om man får tro SMHI, så då passar det bra med en tur till landet och en ridtur på Odisen!

Take Care!!

Igår......

Ja, vad hände igår?? Eftermiddagen försvann på något konstigt sätt. Corina sov på soffan i två timmar, jag slötittade på "Herbie" och CC bara fanns....haha

Sedan var det melodifestivalen. Vet fortfarande inte om rätt låt vann, men det var den jag TRODDE skulle vinna. Sedan var jag, CC och Corrie på Time en vända. Corrie fick en coca-cola, och bebisen en alkoholfri fruktdrink...*S*

                Världens "sötaste" mage

Corina åkte hem idag vid 15-tiden, och som jag sa, nästa gång vi ses, lär hon vara betydligt mindre. Det var såååå mysigt att ha henne här. Gullunge där!

Ikväll blir det snart lite mat och sedan väntar Beck.

Pusskram!

Fredagsmys

Igår efter avklarat jobb kom Corina hit, för att stanna över helgen. Det var ju ett tag sedan. Hon såg ut som om hon svalt en basketboll!!. Sedan myste vi till det med TV, massa prat och Tacopaj. Hur det få plats så mycket i Corries mage begriper jag inte. Haha. Den är ju ockuperad, typ.

Jessica kom hit en runda efter jobbet och det slank ner en del paj där med!!

Ikväll blir det melodifestivalen!

SeeYa!

Barn med märkliga musikval......

Det är ganska märkligt.....mina barn, Jessica och Robin är födda 88 07 resp 90 01.

Jessica har en förkärlek för dansband och efter det lite country. De flesta i hennes ålder lyssnar på dunka dunka disco hip hop rap....eller nåt.

Robin, har alltid haft en stor kärlek till techno och ännu mer dunka dunka "inte höra vad de sjunger".
Fast både han och Jessica har sina goda stunder...... Jessica gillar ju Winnerbäck och Hylander. Robin har en viss förkärlek till "gamla godingar". Som hederlig svensk pop, eller 80-tals-synt.

Ikväll trillade jag nästan av stolen..... För en halvtimme sedan, kom Robin med sin IPOD, helt skuttande och bara ropar:

Mamma, har du hört vilken skön låt?
Man blir ju så glad över att bara lyssna.....


Antar att ni redan nu väntar på att jag ska berätta vilken låt det var....


Glenn Millers låt från 1939; In The Mood



Japp....mina ungar är härligt speciella.
Jag älskar er ännu mer, just för det!!!!

/krampuss

Idag har jag en Gästförfattare!!!!!


PUST
....jag bara måste bearbeta dagens traumatiska, men också stundtals roliga händelser, så matte sa att jag kunde få göra det genom att skriva av mina känslor, i hennes Blogg. Nu har jag lite för stora tassar, så jag kan inte hantera tangentbordet, men då gör matte och jag som så, att jag via telepatisk väg berättar vad jag vill ha skrivet, så knappar hon på tangenterna.

Nåväl, efter mattes jobb, plockade lill-matte upp oss klockan tre. De berättade att vi skulle till landet och Oden. JIPPIE!!!!! Jag älskar landet! Man får springa fritt, det finns massa pinnar och andra spännande saker att leka med. Jag var så spänd av förväntan att jag knappt kunde sitta still i bilen!  När vi kom fram till Bästerna, började jag ivrigt genomsöka allting, sprang kors och tvärs. Ljuvliga frihet!!!!!!!!!

MEN, plötsligt tvärstannade jag. NU kom jag ihåg vem den där Oden var!

 *suck*

Det är ju den där tingesten, som ser ut som en blandning mellan en människa och traktor!
HÄST, sa matte att det hette....*fnys"

Jag tycker inte om hästar matte!!
Jag skällde på honom och sa att han skulle försvinna.
Inte hjälpte det...fanstyget kom närmare istället. 
- Nänä, traktormänniskan, inte en meter till!  Då gömmer jag mig bakom min matte!

 Skulle den här saken vara nåt att vara förtjust i????  *fnyyyyys*

Lillmatte började plocka upp bajs, ( i rummet där de här sk hästarna, tydligen hade sin boplats)  med nån konstig stel sopborste....typ. Men hallåååååå, man ska alltid ha bajspåsar med sig!!!!!!!
 Sedan hade jag och matte det riktigt skoj. Hon skulle hämta något som hette "spån" och som hästar ligger på. Konstigt förresten, att ligga på finmalna träflisor, när det finns mjuka filtar.... Men i allafall, jag hittade en ny kul lek. Den heter  "Bestiga stora Spånberget" OOOO vad det var kul! Och sedan kana hela vägen ner....hihi




Sedan började lill-matte att fjanta sig med "Oooooooodis". Borstade honom och satt på honom massa konstiga saker. Såg ut som en stol ungefär. Jag tänkte nog rätt, för ett par minuter senare SATT hon i stolen. honom.....Jisses människor, hur tänker ni????

Nåja, de gick iväg, men jag och min matte gick bara med en liten bit, sedan blev snön så knölig, så vi gick tillbaka till gården och lekte på ängen. (TACK matte)  DET var roligt....att jaga massa snöbollar, leka "krafsasnö" och "rulla-i-leran"

Den enda jag egentligen ville leka med den här dagen, (förutom människor och pinnar) han ville inte leka med mig....*snyft* Kissekatten rusade uppför en vägg, när jag kom och skulle leka lite..... Konstigt. Katter brukar gilla mig???



I allafall, sedan kom de tillbaka tyvärr. Jag sa de, för under tiden så hade mattes syster kommit hem och också satt sig i stolen på en häst.
Och en häst var forfarande ute. HUR MÅNGA SÅDANA SAKER FINNS DET????? Kände mig nästan inringad. Och sen pysslades det och flamsades med de här tre figurerna i huset med. Jaja, matte sa att det heter stall....OK då.


 (kan inte begripa....visst är jag mkt sötare än en sån här?)

Jag hade slutat skälla, de fattade ändå inte vad jag sa. Stora,  och dumma med, tydligen.
Matte sa att vi skulle ut igen, nån dag. Men matte dåååå....?????? Men men, landet är landet, jag ska försöka lära mig acceptera de här figurerna, om de nu betyder så mkt för dig. Bara du inte älskar dom mer än mig, för rymmer jag!!!!!!

Nu har jag tänkt klart....ska sova en stund, helt slut. Efter äventyren i leran och spånen, var jag tvingad till en lång dusch alldeles nyss. Det och dagens händelser, gör att en vovve blir trött!



Slick på näsan och vacker tass till er alla!

/Funny Girl


Nu vet jag vad de har för sig på Posten!!



Ikväll var vi på studiebesök på Posten, jag mamma och pappa, plus 44 till!!!  Det var ganska intressant måste jag säga. Brevets väg är inte helt enkel, och allt detta på ganska få timmar. Typ Ystad till Kiruna....14 timmar. Inte illa!!!!
Som ett antal 70+-människor mumlade....."Jag ska aldrig mer klaga på att portot är dyrt"

Jessica jobbade ju så klart, det är ju hennes enhet som gjort dessa studiebesök för anhöriga och vänner. Fast jag tycker de andra två enheterna borde ta  efter...mycket bra initiativ!! Kul med en inblick i deras arbete. Som jag sa till Christer innan jag gick; Ni kommer aldrig sluta att prata Posten, men nu kan jag snart fatta VAD ni pratar om"

Innan detta, jobbade jag ju.....7-16. De sista två timmarna hade vi PK...som för den oinvigde betyder Personalkonferens. När man träffar några arbetskamrater samt chefen och diskuterar jobb, de vi jobbar för samt lite övrigt kringsnack.

Nu är klockan sängdags, börjar 9 i morgon (HELT perfekt tid att börja dagen på). Vid 15 kommer Billan och plockar upp mig för en tur till Oden.

Hörs annan dag!!!!!

Kram

Löjligt blödig.......

Japp, det är jag, på mer än ett sätt!!!!! Tar jag det mer bokstavligt, kan jag ju berätta vad  som hände i fredags.. Jag jobbade, skulle lägga om ett sår och klippa till en kompress. Vips, så åkte vassa saxen rakt in i vecket mellan tummen och pekfingret. Blodet sprutade...... Jag har tydligen för lite trombocyter i mitt blod, så alla sår tar lite längre tid att läkas.... Nu har det läkt ihop rätt fint, men det gör fortfarande ont. Saxen hamnade en BRA bit in, om man säger så. Christer tyckte att jag skulle till vårdcentralen och sy, i efterhand kanske han hade rätt... men men!



Sedan är jag otroligt blödig när det gäller saker man ser på TV. Sitter just nu och kollar på TV3 och SPÅRLÖST. Ser ut som lille Skutt ungefär...haha.  Och filmer, sorgliga, eller ovanligt lyckliga, lipar jag också till.  Är det av rätt skäl, är det SKÖNT att gråta. "Lilla" vovven, tycker inte heller om när matte kollar TV och gråter.... Hund, som hon är kan hon ju så klart inte skilja på ledsna/arga tårar gentemot "TV-tårar". Så då ska hon upp i mitt knä, med sina dryga 30 kilo och trösta matte.

Men ja, jag är nog ovanligt och löjligt blödig, på båda sätten.
Men jag bjuder på det!!!!!!

Snörvligt värre.....

Jag fick Jessicas förkylning och går mest och nyser.....Fast jag har ingen feber eller så. Bara nysig, snörvlig och tung i huvudet.
I morse var vi på djursjukhuset, med Funny, för återbesök. Hon skrapade ju "tredje ögonlocket" för några veckor sedan. Men det så OK ut och hon uppförde sig som en liten prinsessa! Efter det jobbade jag och nu ska jag bara slappa och mysa med min förkylning. I morgon börjar jag kl 7. (Blääääää) På kvällen är det rundtur på posten, för Jessicas enhets vänner och anhöriga.

Over and out!

Ingen kan prata som min unge....

Jessica hade tråkigt ikväll, och efter massa "fina" vinkar bad jag henne komma hit....
Lagom till maten blev det...tihi.

Nu har jag snart ont i öronen....alla som känner min unge VET hur mycket hon pratar.  Men hon är underbar!!!
Imorgon jobbar jag 9-13.30, rätt lagom sisådär. Vet inte vad helgen erbjuder, men det visar sig!!!

Pussokram

Tror det var min bästa investering......

Nu pratar jag om LUFTFUKTAREN jag inhandlade igår.
Satte igång apparaten strax innan jag hoppade i säng.  Jag vaknade inte en enda gång, natten till idag, av att jag hostade.
Christer, när han kom i säng vid halv sju eller nåt,efter nattens arbete hörde mig inte heller hosta.
 
UNDERBART om det funkar!!!!  Det jag märkte i morse när jag steg upp, var att håret var lite lockigt. Mitt hår blir det, i fuktig miljö....*S* Så, ja, en bra investering!  Dessutom är ljudet den åstadkommer, behagligt sövande....ZZZZZZZZZZZZZZZZ

"Slippy little suckers"

Idag,var en av de få dagar  som jag spenderar på "Kompassen" (Daglig verksamhet för personer med psykiska funktionshinder) Jag är där 3 dagar på 6 veckor, ihop med NN, som är där två dagar/veckan. Han packar lite saker, och jag sätter på etiketter. Nåväl...idag var jag MKT välkommen. Hann knappt komma dit förrän personalen frågade om jag kunde kolla deras dator. Nu vardet inget stort/svårt fel, tvärtom. När jag frågade varför de inte ringt kommunens datorsupport, svarade de att de tyckte det var lite skämmigt, för de misstänkte att felet inte var så svårt, egentligen. Så de väntade på mig...HAHA... Det var iofs säkert tre veckor sedan jag var där nu, så jag kan förstå att jag var efterlängtad. Sedan, utan att ens ha träffat de som jobbar med kommunens datorsupport, kan man ju undra hur de beter sig, om nu människor drar sig för att fråga om "enklare" saker. Nåväl...det är en annan historia.

Jag hade inte linserna isatta på dagen idag, för jag ville inte riskera att det skulle börja kärva på arbetstid. Däremot försökte jag sätta in dem efter jobbet.  Det är DET rubriken hänvisar till. Först satt jag  in den ena ut och in, inte alls skönt. Efter det bara krånglade det och jag blev argare och argare. De små geleklumparna, vägade att samarbeta!!!!  Till slut, efter X antal svordomar, satt båda på plats, på rätt håll.

Vad hände då? Jo, världen ser helt plötsligt ut som Lustiga Huset på Liseberg. jag fattade ingenting, men insåg att jag förmodligen satt vänster lins i höger öga o vice verca. Med olika styrkor och olika brytningsfel, var det nog inte alls så lyckat.

Jag gav upp, tog ut dem, och tar nya tag imorgon. Skam den som ger sig!!!!!!




Full fart nästan hela dagen!!

I dag var jag och Jessica i stan. Först införskaffade jag Ridskor och Ridhjälm på Citygross. Mina nya skor!!!
Min nya Ridhjälm

Tack så hemsk mycket till min snälla mamma som sponsrade detta!!!! (tror det finns en baktanke...haha...jag menar, när jag fått dessa grejor, bara måste jag ju hålla mitt löfte och åka med ut MINST varannann vecka, helst varje)

Sedan plockade jag upp en luftfuktare på Claes Ohlsson, sedan var det dags för optikern. Fick med mig ett par linser hem, som jag ska pröva i två veckor. Problemet är, att jag ser bra på långt håll, men sämre när jag ska läsa/se på TV osv. Egentligen tyckte hon jag skulle ha ett par glasögon ist, att ha för dessa ändamål, men jag skulle ALDRIG kunna hålla reda på dem.....Jag känner mig själv!! Det som händer nu, med mina linser, är att världen nära mig, blir härligt klar och lättläst...det längre bort, blir lite lite suddigt. Jaja, får se hur jag gör. Ska tillbaka den 16:e igen.

Sedan hamnade vi på MC Donald´s, innan det var dags för Bästerna och lille Odis. Han var pigg i dag, lille busen, men lika söt och snäll som vanligt. Jag red en runda efter att Jessica ridit och invigde mina nya prylar. Kändes väldigt bra att rida i dessa skorna, och det faktum att jag hade rätt längd på stiglädren.

Nu är jag återigen härligt rödkindad av frisk luft och motion. Som mamma sa : "Du kommer nog sova gott inatt!"

Absolut!!!! Det har varit en väldigt bra "ledig" dag, och jag är nöjdare än nöjdast!!

Puss o Kram till er alla.
 En extra  kram till mamma som betalade mina ridgrejor, och en extra kram till Jessica för pepping, uppmuntran och trevligt sällskap idag!!! Utan henne, hade jag inte ens varit i nåt stall ju....

/K

En ganska händelselös dag.......

Ja, inte har det hänt mycket idag inte...han jag jobbade hos idag sov ÅTERIGEN hela passet, som ett antal måndagar i sträck nu. Läste 317 sidor i en bok.....

I morgon ska jag och Jessica in till stan, till optikern och jag ska prova ut linser. Närsyntheten har nog smygit sig på, år för år misstänker jag, så jag anser att det är dags att acceptera sitt öde...*suck* 

Efter stan, ska vi ut till Oden. Blir väl som sist, om vädret tillåter, att jag går med när Jessica rider en runda och sedan tar jag en liten tur i slutet. Härligt för kropp och själ upptäckte jag ju i Lördags!!! Måste bara skaffa mig lämpligare kläder och skor känns det som. Intentionen är ju att jag följer med Jessica en gång i veckan. Så jag antar att ridskor och en stalljacka och kanske stallbyxor är nästa investering.

 
Söta Odis..... (Ja mamma, mkt lätt att bli förälskad i honom...*S*)

Kramar till er!!!!

RSS 2.0