Min resa till färdig USK....

I februari 2011 fick fastanställda inom vår förvaltning (Omsorg och Hälsa) ett erbjudande att studera via Allbo Lärcenter till Undersköterska. ( De som inte redan var det alltså) Jag nappade direkt, och ännu mer efter informationsträffen, kände jag att det här VILL jag! Dock var platserna begränsade och varje enhetschef fick skicka in en prioriteringslista, på de som anmält sig.
 
Väntan innan svaret kom, blev LÅNG och nervös....jag ville ju så gärna! Vår dåvarande chef sa dock att jag hade nummer två på hennes prio-lista, så ett visst hopp fanns!
 
När jag väl fick mailet att jag kommit med, bland de 17 som fick chansen var lyckan total! DÅ satte jag ett första mål för mig själv, och det var att snitta VG.
 
Vi började, och det var (är) ett underbart härligt gäng jag pluggat tillsammans med. Varje tisdag gick vi i skolan, och resten gjorde vi hemma då, med läxor och ett otal inlämningsuppgifter. (Är det distans så är det.....)
 
När två MVG var klara, funderade jag om jag skulle höja mitt mål....och bestämde mig för att iallafall tangera en arbetskamrats betyg (en som hade gått samma utbildning, dock inte på distans). Han hade 5 MVG och 8 VG.
 
När jag hade mitt tredje betygssamtal, minns att det var i datorkunskap, och fick mitt tredje MVG så frågade hon mig om mitt mål. Jag berättade och hon bara skrattade och sa "Varför sluta där, gå hela vägen vet ja, det tror jag du fixar"
 
Idag kom mitt beyg på posten och ja....jag gick hela vägen! Bara MVG!!!  Det var ett hemligt mål, jag vågade inte tro att jag skulle kunna klara av det...men JO!!!
 
Jag är otroligt nöjd och väldigt stolt över mig själv. I morgon ska jag skicka in ansökan till en vidareutbildning, för jag vill ju inte sluta nu heller!!!!
 
Många har sagt till mig, att oavsett om jag "bara" får G i snitt, blir jag ändå en Undersköterska, men jag anser att kunskap är ingen tung ryggsäck att bära, och med MVG, har jag nog lärt mig lite mer?
 
Nya mål, nya möjligheter!
 
TACK till:
Christer som fått lyssna på alla pluggdetaljer (och nog kan tenta av hela kursen)
Billan som korrekturläst en del och alltid trott på mig
Mamma och Pappa, för stöd och peppning och er obotliga tro på mig
Mina lärare, för att ni är underbara
MINA ÄLSKADE KLASSKOMPISAR, utan er, hade jag inte tyckt att detta varit roligt, och då hade jag inte fått de betyg jag fått.
 
Jag älskar er alla, ikväll lite extra mycket!!
 
Kärlek till er/Karin

RSS 2.0