Helsingörtripp

Nu är jag hemma igen!! Vi åkte halv åtta i morse, och trots att molnen hopade sig, och himlen stundtals såg svart ut, hade vi himla fint väder hela dagen, när vi väl kom dit. Givetvis glömde jag ju att ta upp kameran, så de enda kort jag tog från Helsingör, var från båten, på väg hem..haha.

Vi strosade runt, käkade "smörrebröd" på ett mysigt ställe, strosade lite till. Jag köpte ju mitt älskade "fruktvin" som inte finns i Sverige, 10 öl (mest bara för att man SKA ha öl med sig hem...inte för att det är billigare nu, med kronans kurs) Sedan köpte jag ett Jägermeisterpaket, till Robin (En flaska Jäger + två specialglas). Sist jag gav nån av mina ungar en "spontanpresent" var det nämligen Jessica som fick "Oden-tavlan", och eftersom jag försöker vara rättvis, var det Robins tur att få något. Mamma handlade tre ostar, varav en var till mig. En härligt krämig mögelost! (Mumma)

Sen åkte vi tillbaka till Helsingborg.

 Foton tagna från båten....

Den sista halvtimmen i Helsingör, och hela båtresan var vi invaderade av NYCKELPIGOR!!!! Jag har aldrig sett så många i hela mitt liv. Det var helt sjukt, för luften var nästan svart av dem.
 En och en är de söta...men tusentals????

En kille i gul tröja, stod still och verkade kolla hur många han kunde få på sig. Jag ljuger inte om jag säger att han säkert hade 100 stycken.....usch! Tack o lov följde inte några nyckelpigor med i land så jag sa till mamma att de säkert var sådana nyckelpigor som "Turade" HIHI

Sen var vi på Väla, jag hittade några favoritleksaker till Funny, samt lite material till att göra halsband.

Sen åkte vi hem! På hemvägen pladdrade vi på så, att vi glömde att sätta på stereon...*S* Men det är ju ganska sällan mamma och jag pratar på tu man hand, mer än i telefon, och det blir ju inte samma sak

 Utsikt från en restaurand, mellan Markaryd och Ljungby, där vi stannade och åt på hemvägen.

Nu har jag knäppt upp en "kall dansk"

Tusen tack mamma, för en väldigt härlig dag!!!

Söndag.....

Så var helgen snart slut...inte för att det spelar någon större roll, eftersom jag har semester...... Var på Time en snabbis i fredags, och likaså igår. Eftersom de hade HÅRDROCKSHELG  (Bläääää) hade jag öronproppar på mig...haha! Väldigt många VA? blev det från mig!!

På Tisdag ska jag och mamma till Helsingör. Bara hon och jag, och det ska bli så mysigt så!! Jag gillar Helsingör megamycket. För det första är det en lagom liten stad (ca 35 000 i staden, drygt 60 000 hela kommunen). Jag är ju ingen större fan av stora städer. Stockholm är en pina, för jag känner mig bara vilse. London ska vi inte ens tala om...

Nä, jag vill ha överblick över en stad, och kunna gå från ena änden till den andra.
Dessutom, när man är i Helsingör, känns det nästan som om tiden inte existerar. Det är gemytligt och lugnt utan stressade storstadsbor, med ögonen på klockan och mobilen i örat....


Så det ska bli roligt! Även om jag måste stiga upp kl 06.30 på min semester....Men det blir säkert värt det!!

Kram så länge!!

Om lite allt möjligt....

Vaknade i förmiddags, och upptäckte ganska snart att jag hade urinvägsinfektion....BLÄÄÄ. Tack och lov hade jag tabletter hemma, från förra gången (En kur ligger på 10 tabletter, och minsta förpackningen är på 20) Så jag tog en tablett på en gång. Det är en bra medicin, för det tar bara fyra-fem timmar, sedan är man nästan normal igen. Men dessa timmar...ja, det var ett fasligt spring på Toa, vill jag lova.. Sedan drack jag massa citronvatten också, för att snabba på förloppet. Nu känns det rätt ok dock.

Jessica var här nyss, och visade upp/tog mig på en provtur i sin nya bil. Jag vet att det bara är tjejer som kan säga att en bil är JÄTTESÖT, men den var verkligen det. En riktig "Billan-bil"


Snart kommer CC hem, och då har han också semester!!!!

Puss o Kram!!

Varför kan det inte vara som på TV????

Har ni sett det där programmet, Leila bakar??


Hon står där, och bakar allt från bröd, till pajer, kakor och tårtor. Alltjämt lika sval och vacker....och köket i perfekt ordning...

Vad händer när jag bakar? (som just nu...)

Jo...Genomsvett, för jag har fått upp temperaturen till 28 grader i köket, mjölig från topp till tå (hittade lite deg i håret till och med) och köket ser ut som en smärre krigszon...*SUCK*

Jag måste anta att Leila har en hel hög personal, som orkar svett ur hennes panna, borstar bort mjöl från hennes kläder, samt städar upp allteftersom...

Varenda gång jag ställer till med totalt kaos i köket, saknar jag min personal. Dvs min mormor.  Alltid, när jag var hos henne, och jag ville baka eller laga mat, stod hon som en osynlig skugga bakom mig, och diskade...torkade rent, ställde fram saker jag behövde osv... Så när jag var klar, var köket lika rent som Leilas!!!

Imorgon, är sista arbetspasset innan semestern....*GÖTT*

NU, måste jag ta tag i kaoset i köket...

Puss o Kram!!

Ännu en dag...(o så lite frustration)

De flesta arbetare, klagar på för hög arbetsbörda, de hinner inte med, de är stressade och helt slutkörda.....
Som de flesta vet, är mitt jobb som personlig assistent ofta tvärtom...iaf med de människor jag arbetar åt. Visst, jag har det jättebra, jag kan läsa på arbetstid, sitta ute och slappa i solen på arbetstid och lösa mängder av korsord.... Nackdelen är ju, att tiden går ganska sakta!!!
Plus att även jag kan bli trött på att läsa/sola/lösa korsord..

Jag älskar mitt yrke, men ibland, önskar jag att det kunde vara liiiite mer aktivt!

Nåväl, idag var det faktiskt det!
Idag var det dags för hårvård, hos kvinnan jag arbetar hos. Jag blekte utväxten, sedan var det dusch, och sedan rullning av håret .  Det tog sammanlagt tre timmar och JISSES VAD DAGEN GICK SNABBT!!!!

Fast jag arbetar som personlig assistent, och egentligen borde försvara det yrket i alla lägen, så har jag ofta funderat på en del saker....Ska jag vara riktigt krass....de personer jag är assistent åt BEHÖVER inte alla sina timmar. Den ena, som är 65+, där får man inte ändra antalet timmar, för sådan är lagen, om man hade pers ass innan 65. De timmarna står kvar, vare sig hon behöver eller ej. Den andre, tja, i ett drömscenario...där han alltid är pigg och mår bra, kanske han behöver sina timmar, men i verkligheten, där han kan sova hela mitt arbetspass....nja.....

Samtidigt, som en del personliga assistenter förgås av tristess och inte har mycket att göra så sliter de inom äldreomsorgen sitt hår, för att de inte räcker till.  Det är inte rättvist! Men men, så är lagen...även om jag tycker att den borde ändras.

Ett exempel: Två människor drabbas av stroke, och har behov av hjälp för att klara sin vardag. Den ena är 64 år och 11 månader, den andra är 65 år och en dag. Vad händer? Jo, den som inte fyllt 65, är berättigad personlig assistans, 24 timmar om dygnet om så behövs, den som fyllt 65...tja, får väl förlita sig på hemsjukvården/ett boende och dessutom betala för det (vilket den som inte fyllt 65 behöver)  Dessutom, som lagen ser ut i dag, får den som inte fyllt 65, personlig assistans livet ut (med de timmar som beslutades när han/hon blev sjuk)

Även fast jag arbetar som personlig assistent, anser jag att lagarna behöver ses över.

Nu är det bäst jag slutar, innan det blir en hel novell....

Kramar!!

Händer inte så mycket.....

Allt går sin gilla gång, jobbat idag, och jobbar tis, ons och tors med, sedan går jag på två veckors semester till! Gott...
Helgen som var, innebär inget särskilt. Var på Time en kort runda och det var trevligt som vanligt!

Syns annan dag, när jag är på skrivarhumör!

Over and Out!!

Och det sjunker.....

Var på Vårdcentralen i morse, för lite mer prover, samt kolla blodtrycket. Nu var det 138/88, vilket faktiskt inte anses som för högt. Detta bara på en vecka....wow!
Sedan hade ju min läkare skrivit ut en medicin som skulle sänka kolesterolet, och den tålde jag inte, så nu ska jag testa en annan. Nackdelen är att den är svindyr!!!! 400kr för 28 tabletter, och jag vet inte ens om jag kommer tåla den....Hrmm, få se hur jag gör med den biten..

I övrigt har jag jobbat idag. Damen i fråga fyllde år, så jag köpte en blomma. Tänk vad lite det krävs, en blomma för 35 kr, och hon fick tårar i ögonen...*S*

En nästan sömnlös natt...tack för det "småhuliganer"!!!!

Gäsp...vad jag är trött!!!
Igår lade jag mig kring 23, skulle ju upp vid 8 i morse. Vid midnatt började ett gäng snorungar härja utanför stationen. Mopeder som sladdade, ungarna skrek av sina lungors fulla kraft, sparkade på papperskorgar osv..

Jag tittade ut, de verkade vara mellan 12-15 år, på ett ungefär. Sedan kom det också en bil, som hade konsert för hela Storgatan, med alla fyra dörrarna öppna och en bas som nästan fick sängen att gunga...Suck.... Det hjälpte inte att stänga fönstren, de överröstade allt.
02.30, precis när jag tänkte ringa polisen, gav de sig av...Sedan lyckades jag inte somna förrän 5-snåret, för varm av ilska och stängda fönster.


Sedan kan man undra vad det är för föräldrar som låter en 12-åring (om han ens var det...) vara ute till halv tre???

Ser jag dem ikväll, efter 23, ringer jag direkt. De ska inte få förstöra en natt till. Småmonster!

Älskade lilla Tindra!!!!

Hur mycket kan man bara älska en liten tre-månaders bebis??? Vår lilla Tindra, är VÄRLDENS sötaste!!!

Idag, var hon lite kinkig, på kvällskanten, men då tog ju "bonusmormor" ut henne på en promend. Vi hittade en plätt med grus, gungade fram o tillbaks....fem minuter...sen sov lilla prinsessan!!

Tindra......I Love You!!!!

Kvällen......

           




Massa kärlek!!!!!

Puss

En liten prinsessa på besök!!!!

Låter bilderna tala.......

     

 

En ovanligt snurrig tisdag

Min stackars kropp behöver väl en vecka, sa läkaren, att vänja sig vid medicinen, så hon varnade mig att jag skulle kunna känna mig yr och trött. Ha!! Det är ju bara förnamnet! Kollade på Fass, och två av tabletterna kan orsaka både yrsel och trötthet i början.


Så dagen har varit lite vinglig....och sömnig!!! Gäsp!!



Jag har med andra ord INTE jobbat. Läkaren tyckte att jag skulle vara hemma denna veckan, är väl inte så lämplig att ta hand om andra människor just nu kanske...hrmmm.....Var iallafall ute en vända, med Robin och mamma och hjälpte till att välja Robins studentbilder.


Sitter jag ner, är det OK..tack och lov, för på Torsdag kommer världens sötaste Tindra, med föräldrar såklart (lika söta dom också). Då ska det gosas och luktas på bebis jättemycket!!


Nu ska jag återgå till det jag gjorde innan...dvs ingenting!!

Kramen!!


Det finns läkare...och så finns det läkare!!!!

Det här är nog inte så intressant att läsa, men för mig fungerar min blogg som en dagbok så därför skriver jag ändå!

I allafall, jag var ju på Vårdcentralen idag, pga mitt lock för öronen och problem med balansen. Hade jag fått träffa en av "de gamla erfarna rävarna" som arbetat där i typ 100 år, hade de nog bara kollat mig i öronen, möjligen tagit en snabbsänka och efter fem minuter skickat hem mig med ett "blir det inte bättre om en vecka, får du höra av dig"

Jag hade tid 15.45, kom in klockan 16.00 och var klar 16.55. Läkaren jag hade var grundlig!!
 Hon lyssnade, kände, tittade, slog med en sådan där liten hammare på knät, tittade lite mer, gjorde ett audiogram (hörseltest) och jag fick till och med stå på ett ben....haha.
 
Dessutom gick hon in i min journal, grundligt och upptäckte en del provsvar sedan jag låg inne två dygn i Mars, på lasarettet...som inte var helt OK.

Dessutom stod det en notering att uppföljning skulle ske med Vårdcentralen, men det missades ju, för jag blev bara hemskickad, den där gången i Mars. Jag hade bland annat för högt kolesterol och ganska ordentlig brist på vitamin B12.

Som jag skrev tidigare har jag ju slarvat med blodtrycksmedicinen, för  jag mådde inte alltid bra av den. Den här läkaren, Indira Aydamirova (36 år, från Azerbaijan) var inte ett dugg fördömande, utan bara konstaterade att det var nog inte helt rätt medicin för mig. Så jag fick som sagt var lite nya medikamenter. En som ska sänka kolesterolet, ny blodtrycksmedicin samt en vattendrivande, som också ska hjälpa till att sänka blodtrycket ,fast jag tycker ju inte att det var såååå  alarmerande högt...140/96. Detta var i vila ska tilläggas.....det första trycket, efter rask promenad dit, samt halv språngmarch i trapporna, svettig och lite stressad, var 170/113.
Dessutom ska jag äta vitaminer, främst B...

Den här läkaren, som tydligen är ganska ny på Alvesta Vårdcentral, har nog inte varit i Sverige jättelänge, för hennes svenska var ganska bristfällig. Hon förstod nog mig, bättre än jag förstod henne...men vi löste det, mest för att hon hela tiden frågade om jag förstod vad hon sa. Förstod jag inte, så sa jag det.
 
Mest av allt är jag imponerad och glad att hon såg mig som människa, inte bara ett/flera symtom. Ska nu kolla mitt blodtryck en gång i veckan, kolla B12-nivån nästa vecka och sedan träffa Indira igen om en månad. Känns tryggt!!!!

Dessutom är hon den första läkare jag träffat som tar i hand, med ett riktigt handslag...inte som att hälsa på en död fisk.


Varför se på actionfilmer, när allt händer i Alvesta????

Ja jisses......Igår la jag mig kring midnatt, men hade lite svårt att sova. Precis när jag höll på att glida in i dimman, vid ett-tiden hörs ett BRAK!! Christer rusar in till mig, i tron om att det var jag  som i gårdgens yrsel och balansproblem, som hade trillat ur sängen...HAHA. Men nej, det var en BIL som hade kört rakt in i husväggen. CC och Robin går ner, föraren hade redan stuckit, så riktigt rent mjöl i påsen hade han nog inte. Polisen larmas.


Jag bevittnade allt från Robins sovrumsfönster. Helt plötsligt hör jag en av poliserna skrika, till en man som kommer gåendes på Storgatan, SLÄPP DEN!!!!!

Jaha, det visade sig vara en av Alvestas "pundare", och det han skulle släppa var en YXA!!


Tydligen hade han varit i slagsmål för han blödde lite här och var, så ambulansen fick hämta honom. Helt sanslös natt!!

För övrigt har jag varit på vårdcentralen idag, och gjort lite justeringar när det gäller min blodtrycksmedicin. Locket för öronen och balansproblemet, härstammade förmodligen på rusande blodtryck, som i sin tur orsakades av den obeskrivliga hetta som varit sista veckorna. Jag har ju slarvat med den före detta medicinen, speciellt när det varit så varmt, eftersom den tabletten gör mig anfådd, och det blir man ju ändå när det är 30 grader. Men nu  har jag fått en annan sort,  så nu ska det bli bra får jag tro!!

Det var allt, sålänge.
Over and out!!

Sista semesterdagen......

Jaha, det var de två veckorna det!!!! Nu ska jag jobba i tre veckor, och har sedan två veckor till. I Fredags bakade jag inför Jessicas födelsedag, och fick upp köket till 36 grader! Pest och Pina!!! Just nu regnar det och det är INTE alls fel!!
Vi firade Jessica här hemma i går eftermiddags. Mycket trevligt! Christer mamma och bror var nere från Stockholm, så de var också med.

Imorse vaknade jag av att jag hade helt lock för båda öronen och en märklig "Tryckkänsla". Känns som om jag har två öronproppar i varje öra. Fast det gör inte direkt ont, mer lite obehagligt. Det gör också att jag har lite svårt med balansen...hrmmm, skumt. Så nu går jag här vinglande och halvdöv..*S* Ringde till 1177 och de sa att blir det inte bättre om ett par dagar, får jag söka VC. Det kan vara någon märklig infektion eller nåt. Jaja, vi får se!!

Kram så länge!

Att "Gleida"???

Jisses...ibland undrar man vart dagens samhälle, och en del ungdomar är på väg...

Tidigare ikväll, kom Christer hem efter en promenad med Funny i Ekebacken. Då frågade han mig: "Vet du om man kan sniffa luftrenare"?

Han hade nämligen hittat ett gäng luftrenare (Glade....såna  spray man har typ på toan...) och massa plastpåsar, slarvigt kastade i Ekebacken.



Jag hade aldrig hört talas om detta fenomen, men googlade, och tro´t eller ej, men det är tydligen populärt bland, speciellt  yngre tjejer.... Man sprayar Glade i påsen, och sen sniffar man in det och blir hög av gasen. Det har ett eget ord....."Gleida"

Jag blir nästan mörkrädd!!!!!!

Imorgon, ska jag höra av mig till en tjej jag känner på fritidsgården, så att de håller ett extra öga på ungarna....





RSS 2.0