Får väl hjälpa matte.....

Min matte har varit värdelös på att uppdatera, så nu rycker jag, Funny Girl in. Det ska ändå handla mest om mig!

Julen har kommit och gått, den blev lika underbar som alltid! Jag vet nog ingen familj, som skrattar SÅÅÅ mycket när de samlas allihop!

Den lilla tomten vaktar paketen, matte ska ju alltid klämma på dem annars!!

 Jag fick också julklappar förstås!!


Natten mellan julafton och juldagen var jag lite olydig....*fniss* Jag letade nämligen upp en chokladkartong som matte inte ställt undan tillräckligt väl, och jag slukade hela översta lagret!!!

Matte var mer än lite stirrig när hon upptäckte detta, för choklad är tydligen giftigt för hundar. Men nu var det LJUS choklad och det är inte lika farligt. Men men, matte googlade och fick rådet att framkalla kräkning hos mig, med hjälp av en matsked stark senap.

OJ!! Jag ÄLSKADE visst stark senap, så en matsked slank ner hur lätt som helst, och inte ville jag kräkas upp vare sig senap eller choklad inte!! Jag fick inga komplikationer av mitt frossande i choklad, inte ens magen reagerade, vilket för mig till det jag egentligen skulle blogga om.

Ni som känner mig, vet ju att min mage har varit i olag till och från ett ANTAL månader, så idag var det återigen dags för nya blodprov på Djursjukhuset i Växjö. Jag vet hur det går till vid detta laget, jag blir rakad på höger framben, sedan snurrar de en gummigrej runt benet och sedan sticker de mig och tar blod i fyra rör. Jag måste säga att personalen på Växjö Djursjukhus är UNDERBARA! Djurskötarna, som tar proverna, är lugna och snälla och de säger hela tiden till mig vilken fin och duktig hund jag är!! (Det VET jag väl....)

"Min" veterinär heter Wiebke Kuhland och är jättesnäll! Matte och Husse har stor respekt för henne och skulle aldrig drömma om att inte lyda hennes ordinationer. Det är hon som fått ordning på min mage för nu har den varit helt perfekt i två månader, med hjälp av medicin som sakta trappas ut och nytt foder. Matte och husse vet, att blir det minsta lilla försämring, måste de ringa henne direkt. Hon ringde hit i kväll förresten och frågade hur jag mådde, samt gav matte lite fler instruktioner.

Undrar om jag kanske ska skicka henne ett grisöra eller nåt, som tack, den dagen jag blir helt friskförklarad?

Fast människor kanske inte gillar grisöron? Hrmmm, jag får kanske klura lite på det där.

Nu är det snart nyår, och på nyårsafton kommer de små människorna från Laholm, tillsammans med sina föräldrar.

De var här helgen innan julafton och jag hade skoj med småttingarna. Speciellt med den som går på två ben, för hon kramar och pussar mig, samt kastar BOLLAR! Den minsta tar sig fram på fyra ben än sålänge, jag tycker det är KLOKT!

Nu ska jag hoppa upp i favoritfåtöljen och chilla....



Vov och slick på näsan!
/Funny G


7 år går fort ibland!!

 Idag är det exakt 7 år sedan jag träffade Christer för första gången, men jag minns det som om det var igår. Det var en lördag, jag hade varit hemma hos min kompis Carolina C som då bodde på Rönnemyr. Hon blev dock trött tidigare är jag blev, så jag cyklade hem. Utanför Bella Capri stannade jag till och tänkte:
Vad sjutton, kvällen är ung jag går in och tar en öl

Till saken hör att jag dittills aldrig varit på Bella en kväll, bara ätit lunch där någon enstaka gång.

Jag går in, det sitter bara tre personer där.....två av dem har jag träffat sedan tidigare och har väl inte så där jättemycket positivt att säga om dem. Men jag är pigg och väldigt social,  och känner jag inte för att sitta ensam, så jag frågar den tredje personen, om det är OK att jag sitter vid hans bord.

Det var det, och på den vägen är det.



CC, jag älskar dig!!!!!!

RSS 2.0