Snabb summering, Split-2013

27/9
Åkte ner till Köpenhamn, …checkade in på Hilton hotell, precis vid flygplatsen. Fint hotell, överskattad och dyr mat på kvällen….och zzzzzzzzzz
28/9
Klockan ringde 03.50…..GÄSP! Pallade med att äta en halv fralla innan vi stack till flygplatsen, 6.05 gick flyget. Sov en timme på slutet, innan vi landade strax innan kl 8. Tog ”flygbussen” in till Split. Irrade runt lite, tog Taxi till hotellet och ställde in väskorna. Fick ju inte checka in riktigt ännu. Så vi gick ner mot stan och strosade runt. Åt lunch, pizza till CC och cheeseburgare till mig, + varsin stor öl= 96 svenska kronor. Som hittat ju! Solen sken, och cirka 25 grader!
Väl på hotellet igen tog vi en siesta…..jag brukar inte ta det, men den här dagen gjorde jag ett undantag och sov en timme….CC sov lite mer.
Vid 19-tiden beställde vi taxi till en av de restauranger som syrran rekommenderat, Bistro Toc. Underbar mat (bläckfisk för mig) och kanonservice! Sedan sov vi GOTT
29/9
Frukost vid 09.30…lite mer mulet idag, men fortfarande varmt! Gick ner till stan, kollade in ett gammalt palats, gick på strandpromenaden, stannade och tog en öl på en närbelägen pub, käkade lunch på ett mysigt ställe som vi bara råkade springa på….och ja, timmarna bara rann iväg. På kvällen åt vi middag på ”Tinel. En mycket blodig köttbit, blev det till mig. Helt i min smak! Efter middagen kom det en störtskur, och vi sökte skydd på en pub. Mitt ryggont hade börjar ge sig tillkänna och efter att regnet slutat kände jag inte alls för att gå de 20 minuterna till hotellet….men nån Taxi fanns inte att få. CC fick kontakt med en pizzabagare eller nåt…och sa att ”My wife has a problem with her back” . Den killen skulle försöka ringa efter en Taxi. Jag skulle tro att den snubben i sin tur överdrev för när väl Taxin kom, betedde taxichauffören sig, som om jag var invalid……*fniss*
30/9
Frukost som vanligt, runt 9.30…men hallå? Det ösregnar!!!!! Då menar jag verkligen ösregnar!! Det blev näst intill översvämning på gatorna….well well, det avtog runt middagstid, så då gick vi ut. Vi gick till ett museum (lite finkultur måste man ju uppleva) Det var ett museum ”for fine arts” Spännande, annorlunda och rätt häftigt! Allt från skulpturer, till äldre målningar och moderna installationer….. Vi hajade inte riktigt alla installationer, men spännande var det!
OCH jag hittade en garnaffär, men den var stängd…..buhu. Lovade mig själv och CC lovade att vi skulle gå dit på tisdagen, då den var öppen hela dagen.
En sen lunch där jag återigen åt bläckfisk (kan inte hjälpa att jag älskar det)
På kvällen skulle vi med hjälp av Taxi leta rätt på det andra stället syster rekommenderat, men det stängde när vi kom….så det blev en annan restaurang i närheten.


1/10
Vaknade till en strålande sol! Efter frukost drog vi ner till stan, och hyrde varsin cykel i en timme. Vi kom en bra bit, och fick se lite mer av Split än vad vi skulle ha kunnat se, bara till fots. Sedan var det dags att leta upp min garnaffär…men den var FÖRSVUNNEN! Vi letade o letade men nääää…..till slut ”parkerade” CC mig på en uteservering, för att leta själv…men 30 minuter senare, fortfarande inget napp. Nu blev jag lite lätt deppig…
Hur gick det då? Jo det visade sig att affären fanns 15 meter från uteserveringen där jag satt!! *tihi* Det blev 18 härliga nystan och min lycka var total!
Lunch, ganska sen sådan, och tillbaks till hotellet för Christers, numera obligatoriska siesta.
Åt återigen en underbar middag på kvällen och dagens sol brände skönt om kinderna.

2/10
Åkte hem till ett kallt Sverige……märkligt att komma från dryga 20 grader till knappa 7.
BRRRRR

Det bästa med Split:
Underbar mat
Trevliga människor
Billigt
Vackert
Soligt
Palmer
Hav
Gränder
Det sämsta med Split:
Allt klotter/graffiti….när man till och med klottrar på kyrkor, eller på byggnader som är många många hundra eller till och med tusentals år ) gamla….hur är man då funtad?

RSS 2.0