Oväder och IKEA

Uj, vad det regnat!!!!!!

Det var lite kul, vid halv ett när jag står på balkongen, kommer Jessica förbi och undrar om inte jag kunde följa med till IKEA, för det var lite hon behövde. Jag drog lite på det, och hon sa att hon skulle återkomma. Grejen var ju att jag hade beställt ett presentkort rån IKEA till henne, som hon skulle få i födelsedagspresent! Jag hade ju tänkt att vi skulle åka ner, nästa vecka....

Nåväl, jag kollade posten, det hade kommit, så hon fick sin present några dagar för tidigt! Så det blev himla bra till slut! fast när vi var på IKEA så gick strömmen! Två gånger! Kändes helt suspekt...hihi.

Och när vi gick till utgången, läckte taket, så de hade ställt in flera bunkar. Hrmm, dags att reparera det där stället? Tycker jag Kamprad kan ha råd med!

Jessica hittade det mesta av det hon ville ha, plus lite till. Så vi hade en himla trevlig eftermiddag!!!

Puss sålänge!

En tokrolig lördagskväll!!

Ofta har man allra roligast, när man inte planerat något. Så var det igår. Jag och CC stack upp en runda till Spåren, för att ta en öl. Då sitter Jessica där, med ett gäng Posten-vänner. Där sitter även tre helt galna polacker. Jag tror aldrig jag har skrattat så mycket! Tur att jag var osminkad, annars hade det helt klart runnit... Den ene av dem, jobbade tillfälligt på Peab, visade det sig. Jag frågade om han kände pappa och det gjorde han! Han blev så impad att han var tvungen att trycka min hand...haha. "Micket micket bra bas", sa han på stapplande svenska.

Sedan drog postengänget, jag och CC vidare för att spela kubb. Klockan var mycket, men vi hittade en upplyst gräsplatt iallafall. CC hade varit hemma och hämtat Funny, som sedermera fick agera publik. Efter avslutat spel (som mitt lag vann) lekte hon med pinnarna, så det kubbspelet blir sig aldrig mer likt!!!!

Kvällen/natten avslutades med gitarrspel och allsång hemma hos Jessica.

En himla trevlig kväll och natt!!!!

 Spelar munspel under djup koncentration Kärlek!!!

 Hrmmm.... 

Gullunge!

Och sommaren fortsätter.

Kan knappt fatta att jag haft sådan tur så jag har semester och vädret är helt underart!!!! Spenderat dagen på balkongen, med en bok, såklart!! Igår, var vi på Spåren efter fotbollen. Strax efter 22 sms:ar Jessica och undrar hur länge de serverade mat. (Hon jobbade) Köket stängde 22, men de lovade att fixa till något om hon kom senast 23. Trevliga gossar, som faller till föga för en mamma med huvudet på sned, som talar om att hennes dotter är sååååå hungrig. *Fniss*

Nu ska jag laga mat...ikväll blir det Grekiska färsspett med Tzatziki och Bulgur!

Puss/K


Extremt osociala!!

Det är vad jag och Christer är just nu...men det är självvalt. Det är nämligen Fotboll på TV (Stort Bläääää)
Så han sitter med hörlurar på sig och tittar på detta, jag sitter framför datorn med hörlurar och lyssnar på musik. Haha, vi ser förmodligen inte kloka ut!!

Men så fort fotbollen är slut, ska vi äta. Kycklingsallad har jag gjort, med grillad kyckling, ris, paprika, gurka, tomat, knaperstekt bacon, isbergssallad, majs och ananas (till mig)

Till detta Hemköps stenugnsbakade painriche, och ett glas vitt... Mums. Kan inte fotbollen sluta snart? Det riktigt vattnas i munnen på mig!

Vi har extremt svårt att äta varm mat, sådana här dagar och med tanke på hur väderprognosen ser ut de närmsta dagarna, måste jag nog klura ut lite fler recept på "kall mat".

Lite senare blir det nog en tur till "Spåren", som öppnat idag igen, efter ett antal veckor renoveringsstängt!

Dagens "märkliga" konstaterande:
Småfåglar parar sig kort, intensivt och vill vara på säkra sidan...
(Såg nyss två fåglar som ville ha fler familjemedlemmar.  De gjorde det 8 ggr, på en minut!!!)

Take Care!!

En semestertorsdag!!!!

Det var varmt idag, men stundtals ganska molnigt. Ganska bra, iom att jag faktiskt lyckades med att bränna mig lite igår....Jo, jag är redan ganska brun, men den största solbrännan har jag fått när jag jobbat, och då sitter jag i T-Shirt. Igår satt jag i linne, utan axlar....så DÄR bränns det lite!!! Så, nej inte mycket solande idag.

Ikväll lagade jag (började förbereda redan igår...) Kallmarinerad fläskfile´, potatissallad och diverse tillbehör. Gjorde precis en matlåda till Jessica (mitt lilla matvrak) som jobbar natten på posten. Robin ska springa ner med det snart.....


Soliga Kramar!!!!

SOOOOOOOOL

Idag har man INTE kunnat klaga!!! Jag har suttit på balkongen med en bok och molnen har inte visat sig!!
Nyss var vi nere vid Salen där Funny fick bada. Hon ÄLSKAR det!! Se själva!






Svenska sommaren, när den är som allra bäst!!


Bokpaket, illmariga moln och restaurangbesök!!

Bokmal som jag är.....blev jag överlycklig när jag för ett drygt halvår sedan hittade ett bokantikvariat i Åhus, som dessutom har försäljning via nätet. VÄRLDENS bästa!!!!  www.pslinden.com  Man får böckerna en, eller två dagar efter man beställt, böckerna ser knappt ut att vara tittade i. Jag beställde 7 stycken den här gången (varav tre inbundna) 320 kr, inklusive frakt!! Nu klarar jag mig några veckor....Speciellt med tanke på att den ena var på över 700 sidor.....

Sedan när jag skulle sätta mig på balkongen, med en av böckerna och en vattenflaska, gick solen i moln.
Vi hade någon slags kurragömmalek under ett par timmar, solen gick i moln och jag gick in. Då kom solen igen och när jag gick ut, gick den i moln....
 Nåja, ny dag, och ny match i morgon. 1-0 till molnen, men veckan/sommaren är lång!!

Nu har vi precis kommit hem från Växjö, och Restaurang Båtsmannen. Lika gott som alltid. Sist vi var där, var det med mamma pappa Eva och Mats.
Kom först inte ihåg NÄR, eller VARFÖR vi var då...men sedan kom jag på det!! Kommer du ihåg Mamma???

Jag åt ju min älskade Nötburgare, med grillad brie-ost, bacon, klyftpotatis och Dijonmajonäs....MUMS.

Vanemänniska? Jag??? Pffttt...vet inte vad ni pratar om *S*

Puss och kram!/K


Sommarfötter....

Nu har jag ägnat en halvtimme åt mina sommarfötter......

Jag går ju utan strumpor (helst utan skor också) från April till Oktober....

Fötterna tar lite stryk.....så ikväll har jag badat fotbad 20 minuter, filat, skrubbat och smörjt in...Nu klarar de sig ett par veckor till!!!

Njut av sommaren!!!/K

Ibland blir det som man vill!!!

Jag har semester nu, två veckor. Kunde ju inte börjat mer strålande!!!! Solen har ju lyst, i stort sett hela dagen, med SKÖNA temperaturer!!


Suttit på balkongen, med en bok, hela eftermiddagen. Fördelen med vår balkong är att det är sol från 10.00 tills ja, när solen  går ner. Nackdelen är att pga räcket, får inte benen någon sol, men de visar jag sällan iallafall!

I morgon kväll  ska jag och CC äta på Båtsmannen, tillsammans med Sabina och Christoffer. Jag kollade, och Båtsmannen har fortfarande kvar "min" hamburgare....Hihi

Njut av värmen!/K

Fortfarande midsommar......

Igår var det faktiskt väldigt mysigt, trots att vi inte gjorde något speciellt. Men vi umgicks hela dagen, och kvällen vilket inte alltid är självklart, eftersom CC jobbar natt och jag dag. På kvällen åt vi ryggbiff, stekt potatis, lök/tomatsallad och bearnaiseås. Behöver jag säga att min biff var mycket blodig??  CC fixade också räkmackor till "nattamat". Mumsigt värre! Vi var också ute tillsammans med Funny, i Ekebacken, sent på kvällen. Lilla voffsingen blir alltid lika lycklig när vi går ut samtidigt, och vet knappt hur hon ska uttrycka sin kärlek och iver!!!

Idag vankas hederlig svensk skinkstek, som jag lagar i mormors gamla stekgryta. Sådana bra grytor har nog inte tillverkats de sista 40 åren skulle jag tro.



Till det blir det gräddsås och kokt potatis...och MASSA lingon för min del!

Det luktar redan ljuvligt, kan jag tillägga!!

Puss och kram!!


Midsommaraftonsminnen



...haha, man vrickar ju nästan tungan av sig när man ska uttala det ordet!! jag vet inte varför jag kom att tänka på det idag, men midsommarafton 2000, firade jag och ett gäng kompisar, en mil utanför Växjö. I det här gänget fanns en kille som alltid skröt om att "ingen nånsin kunde supa honom under bordet". Och ABSOLUT inte en tjej.....

Jag beslöt att ge den här kaxige grabben en läxa!!! Till matbordet hade alla med sig egen dricka...jag var utrustad med en sådan här flaska  (70cl)


Vi började äta, och snapsa....han och jag höll samma tempo med drickat. Han blev alltmer sluddrig och ostadig ju längre tiden gick. När det bara var lite kvar på botten, på bådas flaskor, trillade han bokstavligen, under bordet, medans jag bara var lite glad och på sin höjd lite fnissig.

Vad den här stackars grabben fortfarande inte vet, är att jag hade VIN i flaskan!!!
Hade han forskat lite, hade han vetat att jag fullkomligt hatar allt som innehåller fläder, samt att jag inte alls är förtjust i ren sprit...

Han var lite spak, ett bra tag efteråt, och hans kompisar retade honom, för att han blev slagen av en TJEJ...haha. Och han slutade att skryta med sina dryckesbravader!!!!


Nu ska jag återgå till midsommarafton 2009.


Puss!/K


Snart......

...har jag min första semesterperiod!!!!  Jobbar imorgon, midsommarafton,  (8-14) sen har jag två veckor ledigt.
(Efter det jobbar jag tre veckor, o har två veckor semester till)

Däremot lär ju midsommarafton inte bli nåt speciellt alls.... *suck*  Mina vänner jobbar, är borta eller är barnvakt...
Blir första midsommaraftonen på väldigt länge som jag/vi inte har nåt att göra....


Nåväl, ha det trevligt allihop!!!!


Har sjukhusen bara morfin som smärtlindring?????

Jag kollade på TV3 ikväll, på "Sjukhuset" som jag oftast ser. Det var morfin hit och morfin dit....då kom jag att tänka på när jag låg inne, knappt två dygn, för ont i lungan/svårt att andas...läs här

Iallafall, ja....morfin var berättigat när jag åkte in med ambulansen, för jag hade så jäkla ont. Sen fick jag ju morfin vare sig jag ville eller inte, första dygnet.

 Sen.....när jag började må bättre, ville jag inte alls ha morfin. Det snurrade i skallen och gjorde mig bara illamående....

Däremot fick jag ont i huvudet dag två, och talade om det för en sköterska.

- Har du huvudvärk?
-Ja
-Du ska få lite morfin
-NEJ, jag vill inte ha morfin,  ge mig alvedon eller nåt
-Alvedon?
-Ja, eller ipren, magnecyl...
-Säker på att du inte vill ha morfin?
- JAA
-Jag ska se vad jag hittar...

En kvart senare fick jag två ipren....sköterskan sa:

-Hjälper det inte, så larma och du får morfin.....

Ibland kan man tro att sjukhusen vill droga ner sina patienter


Ibland blir det inte alls som man har tänkt sig.......

Kom ju fram till, i mitt tycke, riktigt bra beslut under helgen. Jag tänkte som så, att iom att jag arbetat inom vården såpass länge, har massa erfarenhet, och dessutom ett bra "läshuvud"...så skulle jag läsa till undersköterska på distans.  Hade ju tänkt arbeta som vanligt under tiden.....Aldrig fel med en formell utbildning, med det  yrket man jobbar med.  Mailade Allbo Lärcenter, och får till svar att politikerna har bestämt att nu i höst ska det inte startas någon distansutbildning!!!! Och att de just nu inte vet NÄR/OM det ska startas någon...
Då blev jag lite sur



Jag förstår verkligen inte politikerna. I dessa tider, med ökad arbetslöshet, är det inte då man ska satsa på utbildning???? Tydligen inte....*morr*

Nåväl, man ska "inte tappa sugen, världen är fylld av tappade sugar"

I övrigt har det inte hänt så mycket sista dagarna. Jobbat som vanligt...hjälpt Robin med arbetsansökan och lekt "husdoktor" till dottern.....

Puss!!/K


Min söta granne......

Vi har två grannar...Nellie, i en pytteliten etta, och sen Elsa-Britta och Lasse i en fyra.  Elsa-Britta gillar att surfa på nätet, ja, överhuvudtaget hålla på med datorn. Jag har hjälpt henne några gånger när datorn inte vill som hon vill.

Ikväll ringde hon på, mycket frustrerad


Hennes Internet hade inte funkat sedan igår....jag lagade på 2 minuter.


HAHA...är jag bäst eller?


Jaaaa...det tycker Elsa-Britta!!


Inte alla som får beröm av 112

Gårdagen, blev jag ju tvungen att ringa 112, för att "Vilda M" hade knaprat alltför mycket tabletter. Jag fick ett sms, ringde upp och konstaterade ganska snabbt hur läget var.

SÅ, jag ringde 112.
Kvinnan i andra änden, frågade om jag hade någon aning om vilka tabletter M hade tagit...jag räknade upp de fyra olika tabletterna (Typ en handfull av varje...eller nåt.)  Det var då 112 blev impade av mig.

" Det är inte många som har så mycket sinnesnärvaro som du, som tar reda på så mycket detaljer"

Men som jag sa....jag har varit med förr.  

Till "Vilda  Matilda".....kämpa på, du vet var jag finns

Puss/K


Kontorsråtta för en dag....

Jajamen, det har jag varit i dag! Eftersom han jag skulle varit hos är iväg,  och jag ändå skulle vara med om sommarvikariernas introduktion på eftermiddagen, ville jag inte slösa några komptimmar utan stod "till chefens förfogande" de fyra timmarna innan mötet.
 Jag skrev ihop ett utskick till personalen och sedan dubbelkollade jag en del sommarscheman, hittade ett antal fel, och skrev om dessa.

Dagen bara SPRANG iväg!!!! Jag gillar mitt jobb som personlig assistent, med lite omväxling är aldrig fel! Dessutom är 
jag ganska bra på att vara "kontorsråtta"



Nu är jag ledig fram till Tisdag, eftersom jag kompat bort måndagen. Sedan är det bara tre pass kvar, innan  första semesterperioden!!!

Over and out!/K

Lilleman fick ju ingen dikt!!!!

När Jessica tog studenten, fick hon en dikt som jag läste upp. (med tårar i ögonen)

Det fick ju inte Robin, kom jag på.....så här kommer min dikt till min älskade Lilleman!!!!


Jag ser in i dina ögon
ser liv och glädje, så stark
De glittrar av iver
- vill söka outforskad mark

Ibland blir det fel
jag förstår inte dig
Kanske för att du
- är alldeles som mig

En hård yta, ibland
men det hör kanske till
När man provar världen
- för att veta vad man vill

Så rörande oskuldsfull
det lever ännu kvar
När du med tvivlande ögon
- ber mig om rätt svar

En kärlek utan gränser
vågar man be om mer?
När jag tittar i ditt inre
- är det mig själv, jag ser

En ung man
Den finaste jag vet
Min älskade son
- min lyckas verklighet



Tack älskade ungar, för att ni finns!!!!!!


Alla andra får.....

skatteåterbäring....utom JAG...*SUCK* Livet är orättvist ibland!  Nåja.....
 
Jag har inte hunnit skriva vad som hände Robin efter studenten, senare på kvällen när han och Natta skulle in till stan med bussen.... Läs artikel HÄR

Helt sjukt oansvarigt. Blir ju vansinnig bara jag tänker på det!!!

Idag har jag jobbat, 7-14, likadant i morgon. TRÅKIGT att stiga upp klickan sex! Torsdagar passar mig bra, då börjar jag 10.00. *S*

I övrigt är allt bara bra, jag bara gnäller av mig lite! Hihi Sex arbetspass kvar, sen lite semester!

Kramen/K

Det blev en härlig fredag!!

Sååå...nu var studenten över! Det blev en underbar dag, till slut! God mat, trevligt sällskap (sista gästen gick inte hem förrän 10.45 i morse...haha)
Jag låter bilderna tala....

 Robin med massor av blommor!!!

 Robin och Natta Robin visar hur man bryter servetter

 Prenten från CC Robin och min morbror Mats
Natta i Robins "saker"  Syskonkärlek!!!

  Jessica, lite trött efter Sweden Rock Mats, och min kusin Peter

 Mats och Funny dansar!!

En underbar text....

Satt och lyssnade på gamla låtar, hittade denna av Niklas Strömstedt, som handlar om hans barn.

Helt galet bra.....


Det bästa jag gjort

Hennes hand är varm är varm

När jag håller den

Och hon kryper upp i min famn

Och hon ler och säger, jag älskar dig

Det är stort, det bästa jag gjort


Han har hittat vägen till tonerna

Hela världen fylls av musik

Och jag hör nånstans

Att den liknar min

Det är stort, det bästa jag gjort


Så när mitt ego ropar,

framgång gör mig rik

Är hela meningen med livet

Både gratis och unikt


Han är full av iver, som vill iväg

Han är vuxen om en sekund

I hans tonårsblick, kan jag se mig själv

Det är stort, det bästa jag gjort


Och även om det inte verkar så ibland

Är hela meningen med livet

Att vi alltid har varann


Som ett under fick jag mitt eget liv

Och det lever i mina barn

Jag kan känna kärlek, som aldrig dör

Det är stort, det bästa jag gjort

Det sista, som är fetmarkerat,  tar jag till mig lite extra....


Det finns iaf en stor fördel med att vara "gräsänka"

Jag kan spela vilken musik jag vill, HÖGT! Jag och CC har ju inte direkt samma smak när det kommer till musik, så idag har jag frossat i MIN musik...massor av Winnerbäck, Hylander och Afzelius. Efter det att Migrationsverket stängde, vred jag dessutom upp. (Det är inte lyhört mellan de tre lägenheterna, men däremot lite grann neråt, till deras lokaler)

För övrigt har jag mest stått i köket och lagat mat!! Fick upp temperaturen i köket till 29 grader som mest! Fast då hade ju ugnen varit på ett bra tag, samt att jag körde diskmaskinen samtidigt. Nu ska jag fortsätta och frossa i min musik...*S* Kan inte förbereda mer mat än jag redan gjort....Det sista som är kvar blir till att göra imorgon, samt att duka och pynta och lite så....

Kramen!!

Pust......

I  förmiddags stack ju Christer och Jessica iväg till Sweden Rock. (Hoppas ni har det jätteskoj!!) 
Jag var på ICA och handlade, i stort sett nästan allt som behövs tills på fredag. Fyra fullproppade och TUNGA kassar, blev det. Fyra tunga kassar, 45 trappsteg upp till vår lägenhet. *FLÄMT*  Med en puls på säkert 150, röd i ansiktet med svettdroppar som skymde min syn, insåg jag att det nog hade varit smartare att gå två gånger.....Men, men..lat skräddare tar ju lång tråd!!!


Så jag var tvungen att vila lite....hihi. Sen plockade jag lite i lägenheten, städade en  hel del samt gjorde egen majonäs till Aiolin som jag ska ha på fredag.

Utöver detta har jag och Funny varit ute på en riktig långpromenad (och två korta)

Nu ska jag inte göra mer idag (mer än att ta ut Vovvs en gång till)

Over and out!


Är jag verkligen svensk????

I eftermiddags, efter jobbet, satt jag och väntade i trädgården på CC, eftersom vi skulle åka in till stan och handla. Då kommer det en man, invandrare, med mycket kraftig brytning och frågar mig vänligt om jag har en cigarett över. (Jag sitter och röker) Han får sin cig, får låna tändaren med...sedan frågar han:

- Är du verkligen svensk?
-Ja, svarar jag, varför undrar du det?
- Du är den första snälla jag har träffat.....

Faktiskt lite deprimerande....

Själv är jag ingen rasist, jag tycker de som behöver det, och som SKÖTER sig, ska få vara här. Likväl som det finns usla svenskar, finns det usla invandrare....

Sedan var vi inne i stan, hann med 6 affärer, på två timmar. Hittade det vi skulle ha till Robin och det blir bra det!!!
Det enda i matväg, jag handlade, var Kycklingklubborna. Resten kostar inte mer i Alvesta.


Nu ska jag slappa....varit igång sedan strax innan sju i morse!


Over and out!


Lycklig hund......

Funny fick ju följa med Robin ikväll, för att BADA!!  Vår älskade hund, älskar att bada!!!
I kväll vart hon väl i sjön o simmade över en timme, enligt Robin. Hon kom hem och var trött men lycklig....o fortfarande blöt i pälsen.....

Nu ska vi sova......

Förberedelser!!!!

Nu börjar det närma sig, Robins "Stora" dag!!!!. Imorgon jobbar jag till 14, sen ska vi in och handla det som inte måste vara dagsfärskt. Onsdag blir det till att städa lite, Torsdag handla lite till, samt förbereda vissa av maträtterna. Fredag, handla det sista, såsom bröd...samt sådant jag eventuellt har missat, fixa maten, duka, dekorera osv. UJ...jag blir trött bara jag läser!!!!



Men det går säkert bra!!! Skillnaden mellan Jessicas student och Robins, är att jag är ensam hemma, Onsdag och Torsdag. Jessica och Christer ska ju på Sweden Rock och kommer hem lunchtid fredagen. Å andra sidan har jag tagit semester. Känner jag mig själv rätt, kommer jag stressa järnet, och som vanligt vara klar flera timmar för tidigt...hihi, det brukar vara så.


Jag vill ju att det ska bli perfekt, det är ju en av de viktigaste dagarna i Robins liv....en dag man aldrig glömmer!!!!!



Dagen idag, har jag jobbat 9-16. Blev lite solande....*S*


RSS 2.0