Så......

Nu har Robin flyttat, bara lite saker kvar. Jag är glad för hans skull, han njuter verkligen över att ha egen lägenhet, jobb, och vara oberoende, men SHIT vad det känns konstigt!!

 INGA BARN HEMMA!

Vet inte om det beror på seperationsångest, eller åldersnoja, men det känns helskumt!

Nåja, imorgon ska jag hjälpa lilleman lite i lägenheten...det blir säkert underbart, bara jag får vänja mig lite....

Kramen!!!!

Roligt, ofrånkomligt...men samtidigt lite sorgligt.....

Jaha...snart är lilleman "utflugen". Får han som han vill, och Allbohus går med på det, flyttar han nu i helgen. Han fick den lägenheten han ville ha...från 1 september.

Jisses, jag hinner inte riktigt med!!!!!

När Jessica flyttade hemifrån, för nästan exakt 2 år sedan, kändes det rätt ok... lite sorgligt, men OK.
Men nu inser jag, att när Robin flyttar är BÅDA mina barn utflyttade, och "prövar sina egna vingar". Antar att jag får lite panik, för att jag fattar inte riktigt vart dessa år tog vägen?  Nyss var de bebisar ju!

De här "sista dagarna" passar jag på att skämma bort Robin lite. I dag har jag gjort massor av mina köttbullar  (som han älskar) så att han kan ha dem på sina mackor på jobbet i morgon!!!

Det tar ett tag att vänja sig vid tanken, men trots allt  kommer han bara vara ett par hundra meter bort.

Älskade ungar, varför växte ni  upp så fort????

Stolt mamma till duktiga ungar!!!!

Ja, jag är så stolt över mina barn!!!!

Jessica som pluggar på Universitetet, för att bli lärare i spanska och idrott, och Robin som i morgon börjar sitt första "riktiga" jobb, på Peab anläggning.

När man läser tidningar/ser på TV om alla "förvirrade" ungdomar, som hittar på både det ena och det andra är det nästan svårt att förstå att jag fått två så välartade barn.
Visst, som mamma är man alltid orolig, men det är ytterst sällan jag har tvingats vara  verkligt oroliga för dem. Några mindre tonårsrevolter, och ett fåtal händelser som gjort mig upprörd, men inte mycket mer.

Jessica flyttade hemifrån september -07
Robin är också snart på väg (så fort han hittat lämplig lägenhet)

Men sålänge som det finns mat på Storgatan 12, vet jag att de alltid kommer o hälsar på...ofta!!

 

ÄLSKADE UNGAR, ni är det bästa jag har!!!!!!

En hästfylld dag.......

Det måste vara kärlek, till både Oden och Jessica, att frivilligt stiga upp halv sju en ledig lördag för att vara hästskötare....*S* Men det blev en mysig dag!!

Oden skötte sig över all förväntan, han var SÅÅÅ duktig. Tyvärr blev den en miss för när vi gick banan allihop, så var sista hindret inte klart och hon som förklarade var minst sagt luddig i sina förklaringar, så Jessica missade helt att det var en linje man skulle rida INNANFÖR, och fick 100 poäng avdrag och ett U på det hindret. Annars hade hennes poäng säkert lett till en hög placering. Men men, till nästa gång vet hon!

 Precis när vi lastat ur  Oden vill bara äta, och äta...

Ja just det, på tal om att äta...haha, den hästen är galen!!! Jag gick med honom, medans Jessica kollade på nån som tävlade. Han betade lite här och lite där. Sedan ser jag, att i den stora munsbit av gräs han precis tagit, RÖR det sig! Då har han fått upp en GRODA!  Lite nonchalant, som bara Oden kan, spottade han ut grodan och fortsatte tugga.....
Knashäst!
 En annan rolig sak var, att under en halt, där de skulle stå stilla 30 sekunder, med Odens framfötter innanför två streck med kanske 25 cm mellanrum, då fick han syn på äppelträdet ovanför och började käka lite på dem. Han ville helst stå stilla där ett par minuter typ.....

 Stänga grind  Flytta saker....

Fötterna mina värker, trött är jag men jisses vilken mysig dag det var!!!!!

Puss!

Och dagarna går.....

Jag undrar vart sommaren tog vägen? Juni och Juli försvann liksom bara. Fast Augusti och september brukar ju vara fina med. Idag har det iaf varit härligt väder!!

Igår pillade jag med Jennys dator, som typ begått självmord. Var nästan lite besviken att det bara tog två timmar att fixa...haha. Jag gillar lite svårare utmaningar på datorfronten!

Efter jobbet i morgon, ska jag inhandla ingredienser till pastasallad. Jag ska ju vara "Hästskötare" på Lördag och det lär bli en lång dag (Och det verkar inte finnas någon servering).
Har i huvudet konstruerat en pastasallad, som just i huvudet, VERKAR god, få se om jag och Jessica tycker det på lördag....Men det blir säkert bra!!.

Well well, nu ska jag glo lite på friidrotten!
/K

IIIHAAAAAA!!!!!!

Ja jisses, vi hade personalmöte idag. Till saken hör att vi personliga assistenter inte träffas så ofta, iom att vi arbetar på våra "egna" ställen, och inte särskilt ofta tillsammans, så många av oss "känner" inte varandra. 
 I alla fall, hade vi nåt form av grupparbete, sista halvtimmen och kom in på tidigare erfarenheter.
 I en mening sa jag nåt i stil med: "det var då, precis när mina ungar kommit in i tonåren"

Ulla-Karin, en kollega, stirrade konstigt på mig och sa:

- Ursäkta, men har du barn i tonåren?
- Ja, men inte så länge till, Robin är snart 20 och Jessica har fyllt 21
- Alltså, hur gammal är du om jag får fråga?
- 43 i december
- OJ, jag trodde du var en flicksnärta på max 27

HAHA, och sen undrade Christer varför jag såg så lycklig ut när jag kom hem.....

Nanedags nu. Puss!!

Nu har jag bestämt oss!!!!

HAHA, mammas favorituttryck i och för sig....
Iallafall är det bestämt vilken hane som ska bli den lyckliga fadern till Funnys blivande valpar. Christer fick också vara med och bestämma, ska tilläggas. På pappret är hon MIN hund, men i verkligheten minst lika mycket hans.

Det blev en 6-årig renrasig schäfer som heter Zacko, och bor i Simlångsdalen.


Han har som ni ser väldigt mycket svart i sig, lite långhårig och snarlik Funny i ansiktet. Dessutom är han pappa till 35 friska och fina valpar, så han kan sin sak...*S*
Så nu är det bara att invänta Funnys löp, som bör bli om 1-1½ månad.
Spännande!!!!!!

Idag har jag jobbat och för en gångs skull har det varit FULLT upp! Ledig i morgon, men då har vi personalmöte (Lyckas alltid bli på min lediga dag) Jobbar ons, tors och fre. På lördag ska jag vara "hästskötare", då Jessica och Oden ska tävla i bruksridning på Huseby (DM). Blir vädret fint, kommer det bli en helt underbar hästdag!

Synes!!!


En himla trevlig helg.......

Så, nu var helgen i stort sett över. Den var underbar. I fredags gick jag och Christer ut tidigt, hann med både Spåren, Time och öl-tältet. Lördagen gick vi en runda på marknaden, men det var inte så mycket att ha, i ärlighetens namn. På kvällen kom min gulliga arbetskamrat, Hilde, hit, samt Christers arbetskamrat Johan (med en någon suspekt kompis....)
Vi hade superduper roligt!!!!!!  Till öl-tältet strax efter 23.30, där vi träffade massa mer trevliga människor, såsom min älskade dotter, såklart.....
Hann också med en pratstund med "Nusse", en kompis till brorsan, som jag inte träffat innan. Det var kul!!!

Låter väl bilderna tala.....
 Hilde och Johan  Jag och Hilde

CC och Johan   

 Dotra 
 Jessica och hennes "Pappi"

Bachelorette för hundar????

Ni vet alla de där datingprogrammen, där en söt flicka får dejta 20 killar, en efter en får lämna programmet  i en tårfylld cermoni?
En sådan borde det finnas för hundar!!!!
Meningen är att Funny ska betäckas nästa löp, i sept/oktober någång och jag la ut en annons på Blocket och fått den del svar. Men det är ju så svårt!!!!! Därför hade jag önskat ett sånt program, där kunde hon få dejta de kärlekskranka kandidaterna, för att till slut välja sin favorit!

Haha, jag kan se synen framför mig...Hanhundar på rad, och Funny kommer fram med ett ben till de som får stanna...*S*


Just nu heter min favorit Diesel, mest för att lynnet/intressen och personligheten verkar vara precis som Funnys.

Nåja, vi får se! Har några veckor på oss, minst innan vi måste bestämma. En av valparna hon ska få, ska vi behålla själva, det är största anledningen till att vi ska ta valpar överhuvudtaget.

Hörs snart igen!

Grattis mamma!!!!!




Om vindarna blåser

åt olika håll, eller samma

Jag älskar dig på tusen sätt

-min älskade lilla mamma!


Jag älskar dig för att du finns där

med stort hjärta, och hjälpande hand

Att du aldrig tappat tron

-trots att jag gått vilse ibland


Jag älskar dig för din värme

för solen i dina spår

Allt vackert som du gör

-och minnen som består


Jag älskar dig för så mycket

i en värld där inget är givet

Men allra mest för att du

-faktiskt gav mig livet



GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN MAMMA!!!!!



"Mys mitt i veckan"

Har man semester, så har man! (fast det är sista dagarna för min del nu). Fick ett ryck idag och lagade en mustig köttgryta, med nötkött, skogschampinjoner, paprika, smålök och morötter. Samt rödvin såklart!!

Det tog några timmar, men var mödan värt!  Köttet blev så mört, att man knappt bhövde tugga, och såsen så god att det knappt går att beskriva. Till detta drack vi vinet, som jag hade i grytan. Jag är ju ingen rödvinsälskare direkt (mer än i såser) men fick iallafall i mig ett helt glas! HAHA

Nu, ett par timmar senare, är jag fortfarande tokmätt......

Puss o Kram!!


Märkliga drömmar



Nä, jag ska inte lägga mig...haha, däremot hade jag världens märkligaste dröm i natt.

Jag drömde att jag fick barn, men bebisen såg väldigt märklig ut, kunde dessutom prata och hade tänder på TUNGAN...hrmmmm. Vid närmare undersökning visade det sig att det var en robot-bebis, för att kvinnor över 40 i hemlighet hade blivit injicerade med ett chip, som gjorde att de bara fick sådana bebisar. Men när jag ville lämna tillbaka bebisen sa "De" att hon iallafall berättigade till mamma-ledighet.

Men just då, hade en ny lag trätt igenom, som gjorde att valpar också gav mammaledighet. Ett år per valp. Av en händelse fanns det hundar som fick 23 valpar, att vinna på Bingolotto. Då kunde jag vara mammaledig fram till pensionen, räknade jag ut i min snurriga dröm.

Så jag tog min robotbebis, bytte ut den mot en massa bingolotter, och vaknade...

Hrmmmm, tyd den om ni kan!!

Jag var på ICA innan, de sålde Bingolotter till ikväll, så jag kunde ju inte låta bli att köpa.

Någon hund, som föder 23 valpar fanns dock inte med på vinstlistan!!

Så var det söndag igen.....

I eftermiddags var vi ute hos mamma och pappa i Moheda. Syrran och Mats kom också dit, och vi fick smörgåstårta. Mums!!! Det var mycket trevligt, och många härliga skratt. Skulle tro att mamma fortfarande funderar på vem som var med henne i Helsingör när hon gick på motorvägen...*S*

Trädgården är jättefin, och som CC sa, man kan inte tro att den är nyanlagd.

Förresten mamma, linnet passade helt perfekt! Tack så mycket!!

I går, upptäckte jag att mitt halsband jag fick av CC på vår 5-årsdag, var BORTA!!  Jag hade haft det på fredagen, men tydligen tappat det. Vi var på Spåren och Time i fredags, och på Time fanns det inte. Jag ringde till Spåren idag, och tack och lov fanns det där!!! Nu har jag precis satt dit en extra säkerhetskedja och lås så jag INTE kan tappa det igen. Jag har bara två värdefulla smycken och detta halsband är det ena.

Eftersom min nuvarande hobby består av att tillverka smycken, hade jag allt hemma, för att fixa till det.

En veckas semster kvar, har väl inga direkta planer, vi får se vad som händer.

Puss!!

En alldeles lagom dag.....

Idag var det FIIIINT väder! Inte så där varmt, så man nästan mår dåligt av att sola, utan alldeles lagom för att sitta på balkongen ett par timmar och läsa. Jag ser ju nu ikväll, att solen tagit, trots att det inte kändes så när jag satt där.

Har precis ätit kyckling, som jag lagade i lergryta och är så där äckelmätt...nästan. Men gott som sjutton var det!!

Imorgon vid, 16-17tiden, ska jag och CC ut till Moheda, till mamma o pappa. Det har ju hänt en del saker i trädgården sedan vi sist var där, i slutet av Maj.

Nu ska jag återvända till min lördagkväll!

Puss

RSS 2.0