Vår semestervecka....

Vi var ju som bekant i Skummeslövstrand en vecka...(nja, 6 dagar iaf) Vi hade det HUR mysigt som helst!!!
Vi åkte förra lördagen, klockan tolv och var framme vid stugan ungefär tre, efter att ha hämtat upp nycklar på Maxi, samt handlat lite där.
 Stugan var jättecharmig, och allt man behövde fanns där!

Efter att vi packat upp, satt jag mig i utemöblerna, med en iskall öl, Funny vid fötterna, strålande sol, och jag bara suckade av lycka. Snacka om livskvalitet!
Senare kom Corina, André och barnen och vi grillade och hade det allmänt härligt.
 Haha, kan ju inte låta bli att lägga upp denna.....fast det smakade gott, när väl CC skrapat sina brända köttbitar.

Corina och co, var hos oss fyra eftermiddagar/kvällar, härligt att få rå om dem så mycket! Mycket prat, mycket bus med barnen, nåja, främst lilla busfröken Tindra då....Maxine gör inte så mycket väsen av sig ännu.
Och så åt vi ju middag tillsammans alla fyra kvällarna såklart!




Älskade sötnosar!!!!!!!

Vi var vid "Hovs Hallar" på tisdagen, det var enda dagen det inte var så bra väder, därför valde vi att göra en liten utflykt. Vi åkte även in till Torekov.....så pittoreskt så man nästan dånar....
  (Hovs Hallar)   (Torekov)

Jag tog nästan 1200 foton, sammanlagt. Nu, efter utrensning är det "BARA" 600 bilder kvar....*S* Många blev ju tagna vid havet. Jag ÄLSKAR havet!!!!  Funny och CC var med några gånger vid havet, men på tisdagen gick jag ner själv, och det är också då jag fick de allra bästa bilderna. Kanske jobbar jag bäst ostörd? *fniss*







Det var riktigt mäktigt.....inte en människa i närheten, bara jag, en lång sandstrand och ett oändligt hav!!

Fredag kl tre, åkte vi hem. En härlig stuga, en härlig vecka och jag har en HÄRLIG solbränna!!!!!

Puss!


Mors dag....snart



Alla gånger jag har snubblat

i livet, som kallas färden

Har du alltid hjälpt mig upp

- du bästa mamman i världen

 

Alla gånger jag har felat

- det har ju hänt då och då

Då finns du med din kärlek

- och får mig att förstå

 

Vad vore jag utan dig?

min ledstjärna och vän

Jag älskar dig, mamma

- alltid och igen!

 

 


Skulle bara meddela....

....att vi är borta en vecka! Vi åker imorgon, till Skummeslövsstrand nämligen.
 (Just här ska vi bo!!)

Nu måste jag ta itu med packningen..

Ses snart!


Lite sjuker, Alvesta by night och tvivelaktiga däcktjut

I söndags kväll fick jag feber, och på natten började jag kräkas....irschhhhh. Vinterkräksjuka mitt på våren? Börjar bättra till mig nu, i ofs, men har fortfarande lite ont i kroppen och allmänt halv-bläää.

Tur i oturen att det hände på början av veckan, eftersom vi åker till Skummeslövsstrand på lördag, för en vecka i hyrd stuga.

På tal om nåt helt annat, just nu när jag skriver detta, står det två bilar utanför, vid järnvägsstationen och brummar ikapp. Inga märkvärdiga bilar....helt vanliga. Så gjorde de en rivstart där de försöker bränna gummi och göra däcktjut. Hrmmm....lycka till, asfalten är BLÖT efter dagens regn. Men jag fattar inte det roliga? Gatorna är tomma, eventuella däcktjut impar inte på nån tonårsbrud....så varför?





(Bilden är inte från NU, och inte heller tagen av mig, bara med som illustration)

Hrmmm...kan det vara så att jag är för gammal för att fatta?


BTW.....de håller fortfarande på...... visst att Alvesta är dött en Tisdagskväll, men men.....kan de inte spela tevespel eller kolla på en film?



Hur gammal är man när man är RIKTIGT gammal?????

I eftermiddags, när jag jobbade, satt vi en stund i Järnvägsparken. Vid tre-tiden kom det förbi en dam av "modell äldre" som ingen av oss kände. Hon var så rackarns pigg och social och pratade på som sjutton. Han jag arbetade för, sa att jag var hans "hjälp" för dagen.

L: Jag behöver lite hjälp med att gå och handla och så där
Damen: Jasså? Det får inte jag minsann
L: Men, du är väl lite till åren, så visst skulle du få hjälp med det om du ville?
Damen: Ja, det vet jag väl, men det sparar jag tills jag blir RIKTIGT gammal!
L: Ursäkta att jag frågar, men hur gammal är du?
lDamen: 92!


Vilken liten krutgumma!!!!!

Som parantes kan jag nämna att hennes man som dog -90 arbetade på gjuteriet samtidigt som min morfar...mkt man kan få reda på, under en pratstund i Järnvägsparken!!!!

Mindre roligt är, att min dator gett upp.....sitter vid Christers nu. Inte ens jag kan laga min dator, eftersom den typ begått självmord....Själva burken funkar, men den hittar inte skärmen och utan skärm är det svårt att laga det som är trasigt. Misstänker moderkortet. Well Well, den var en trotjänare i några år iaf!!

Over and out!!


Nordfjordkampen 2010

I Lördags var det dags för Nordfjordkampen igen, dvs en dressyrtävling med enbart Fjordhästar och Nordsvenska hästar. Klockan var satt på 05.50, men Jessica skickade ett sms kl 04.40 (*morr*) och sedan kunde jag ju inte somna om. Jessica och pappa hämtade upp mig vid 07-tiden. LITE sömnigt var det, men sen piggnade jag till.

Det är en syn, alla dessa hästar (framförallt de Nordsvenska) på en och samma plats. Väl på plats, med Oden urlastad, så hörde jag att det dundrade, och funderade på om det åskade? Men nej, det var bara en Nordsvensk som fattade galopp....

Min älskade dotter, är ju som hon är innan en tävling. (hihi) Tävlingsnerver som sjutton och ibland fräser hon till.....men jag vet ju varför. En annan ryttare, fräste till åt sin mamma, och den mamman och jag bara tittade på varandra, log och himlade med ögonen. Det hör liksom till, på tävlingar!

När det väl var dags för Jessica, stod jag på plats med kamera och två olika objektiv...och jisses vad jag tog kort! Jag lovar, det fanns inte en häst till som blev så fotad som Oden. Efter ritten var väl Jessica inte helt nöjd, för galoppen hade inte gått så bra. Det var en väldigt tung bana, om man säger så....men när jag väl hämtat protokollet blev hon lite mer nöjd. 186 poäng/64.14%.

Sedan blev det väldigt nervöst...Jessica startade som fyra, och när hennes resultat kom upp låg hon tvåa. När startnummer nio gjort sitt, låg Jessica trea. Då var det nio kvar. Det Jessica hoppades på, var att komma bland de fem bästa och få komma till prisutdelningen med häst.

Ja jisses, det var nervöst! För varenda ryttare som ridit, stod jag och inväntade reultatet, som sattes upp vid sekretariatet.

Till slut stod det klart, hon blev trea! Helt fantastiskt, med tanke på att ettan och tvåan, var äldre hästar, med mycket mer erfarenhet. Oden med sina 6 år, och två dressyrtävlingar i bagaget är liksom rena rama bebisen i sammanhanget.

Jag är så fruktansvärt stolt över Oden och Jessica....de är i mitt tycke, bäst i hela världen! (Och framförallt sötast!)

BTW, lördagens roligaste uttalande kom från pappa, när han diskuterade sin hästs och barnbarns prestation, med en annan hästmänniska

" Det trodde jag inte, men jag är ju inte förvånad"

Nedan, lite bilder av dagen....







Min pappa, en väldigt trevlig man.....

Idag, efter jobbet, var jag på kontoret och lämnade in lite papper. Det var trångt utanför,  för det skulle asfalteras... Strax innan jag skulle gå hem igen, stod vi på trappen, några stycken och pratade. De berättade att vår löneassistent, hade varit iväg en vecka och haft sin bil stående på parkeringen (den som skulle asfalteras) När det var dags för justering stod ju hennes bil där den stod, och ingen annan hade några nycklar. En av cheferna  (R-M) berättade att hon nästan fått panik, och var beredd på att bli utskälld.

Citat 

 RM : Men då pratade jag med en väldigt trevlig man, som sa att det fixar sig ändå, på nåt sätt
Jag: Men vad bra att ingen blev arg!
RM:  (Pekande till vänster) Men....där är ju den där jättetrevliga mannen jag pratade med!
Jag: HEJ pappa!!!!!

Det är min pappa i ett nötskal.....allt löser sig!

Ibland funderar man ju.....


....hur vissa människor är funtade??

Idag, efter jobbet, körde jag in till Växjö, för att skaffa nytt pass. Inte för att mitt gamla gått ut, för det var bara drygt ett år gammalt,  men i och med namnbyte, måste jag ju ha ett nytt. Iallafall, det var tio stycken innan mig, och två stycken var ju lite märkliga.....

Man~25 år: Jag behöver ett pass
Poliskvinna: Visst, får jag se din legitimation?
Man: Nej, för jag tappade mitt körkort och pass samtidigt....nånstans här i Växjö
Polis: Men du måste ha legitimation för att få ett pass
Man: Men jag har tagit kort, som ska vara till körkortet.....här, titta!
Polis: Det är inget leg, förstår du väl.
Man: Men du ser väl att det är jag????

Och sen den andra snubben då....

Man~40 av utländskt ursprung: Jag ska ha ett pass till min dotter
Poliskvinna: Men eftersom din dotter är minderårig, måste hennes mamma också skriva på
Man: Varför då? Det är ju jag som ska resa med henne
Polis:Din dotter är minderårig, då måste båda föräldrarna skriva på
Man: Men hennes mamma vill ju inte jag ska ta med vår dotter till mitt hemland....
Polis: NÄSTA!!!!!


Ja jisses......min passansökan, gick igenom utan problem i alla fall......hihi


RSS 2.0