Helg-gourmet

Vardagar, gillar jag inte att laga mat. Då äter jag mest för att inte vara hungrig, och det där med att laga falukorv och makaroner, spaghetti och köttfärssås eller potatismos och fiskpinnar, överlämnar jag VÄLDIGT gärna till någon annan (läs Christer). Fredag och lördagar däremot....då är det en annan femma! Jag älskar att laga "komplicerad" mat, som tar flera timmar. Att stå i köket, lyssna på bra musik, ett glas vin på diskbänken...ja ni förstår...

DET är roligt!!



I lördags lagade jag smördegsinbakad kalkonfilé, med karamelliserad lök, svamprisotto och rödvinssky. SAGOLIKT gott!!!
I övrigt har det inte hänt så mycket. Väntar på Funnys höglöp, som är sent som vanligt. Det blir inte lätt att parera in allting, iom att vi jobbar rätt mycket veckan som kommer, och hanen i fråga bor över en timmes bilresa härifrån..men men vi får se!!!

Skulle vi inte få ihop det, får vi väl helt enkelt vänta tills nästa löp om ett drygt halvår...

Snart ny vecka, nya utmaningar!!

Kram/K




Helgen som var....

Åh, den var underbar!!! Lilla "Miss Tindra" med föräldrar var här och det var så jättemysigt att få träffa dem igen! Tindra hade växt så det knakat!!!! Från att vara en "bebis" sist vi såg henne, var hon helt plötsligt en "liten människa", med härliga skratt, ansiktsuttryck och personliga egenskaper.

Sent på fredagkvällen, var Jessica här, och åt lite taco-tårta, men då sov Tindra, så de träffades inte, mer än en glimt i barnvagnen.

På lördagen var Robin här på em/kvällen (och åt stek, sås och potatis). Robin och Tindra busade i nästan en timme. För att vara ganska ovan, vid små barn, har Robin ett naturligt handlag och de två hade det så mysigt så!!!!


Lite fler bilder....(klickbara) 

     


Tack för den här helgen allihop!!

Kram/K

Alla dessa klantigheter....

Fick ett gott skratt, när jag nyss läste att Corina (min bonusdotter) tagit fel på soya och svartvinbärssaft. Låter precis som något jag skulle kunna göra!!!!

Därför tänker jag nu bjuda på NÅGRA av de otaliga klantigheter jag har lyckats med under årens lopp.... Man är för impulsiv, snabb och lätt förvirrad och disträ...*S*


 
* En gång, det var november, tror jag 2004, fick jag väldigt bråttom 21.50, eftersom pressbyrån stängde vid 22 och jag var tvungen att ha cig. ( Då bodde jag några hundra meter bort......) Slängde snabbt på mig vinterjacka och kängor och gick ner till pressbyrån. När jag betalar mina cigg, tittar killen på i kassan på mig, och har svårt att hålla sig för skratt.
"Fryser inte du?"
Efter fem sekunder insåg jag att jag hade glömt att ta på mig BYXOR!!!! Så jag står där, iklädd vinterjacka, kängor och mina knallrosa pyjamas-shorts!!!!


* Jag skulle jobba natt på stället jag arbetade på, detta var också 2004, en fredagkväll. Jag jobbade på ett ställe på Rönnemyr, där vi hade personallägenhet, och hon vi hade som omsorgstagare, hade egen lägenhet i anslutning till vår. Av någon anledning, hade det inte behövts personal under dagen, så jag visste att jag inte skulle avlösa någon. Kommer dit, och nyckeln passar inte till vår lägenhet!!! Försöker ett antal ggr, men nej. Ringer en kollega, som motvilligt sliter sig från sitt fredagsmys med familjen, och cyklar dit med sin nyckel. Han kommer inte, däremot ringer han mig efter tio minuter och undrar var i helskotta jag var? Och att nyckeln visst passade. DÅ först, insåg jag att jag var i fel hus. Rätt uppgång, rätt lägenhet men ett hus fel.... (Får skylla på att alla hus ser likadana ut på Rönnemyr) Kollegan återvände till sitt fredagsmys och bara skakade på huvudet åt mig.

*Jag var utan bil i många år, sedan fick vi ha mamma och pappas "extrabil" hos oss ett tag, för att jag skulle kunna övningsköra med ungarna. En eftermiddag, skulle jag handla på ICA och skulle ha ganska mycket, så jag tog bilen. Morgonen efter upptäckte jag att bilen var borta!! Ringde polisen och anmälde stölden. En halvtimme senare kom jag dock på det....jag hade glömt bilen på ICA, för jag var så ovan vid att ha tillgång till bil. Fick ringa tillbaka till polisen och förklara. Han skrattade rätt gott....

Sedan ska vi inte prata om de flertalet ggr som jag
* Slängt ryggsäcken i soporna och gått till jobb/skola med soporna
*Haft toapapper utstickande från jeansen
* Haft kjol/klänning instoppad i trosorna, så alla kunnat beskåda "baksidan"
*Ringt fel nummer och inte upptäckt det förrän jag bladdrat en hel massa...

Listan kan göras LÅÅÅÅNG

Men jag bjuder på det!!

Kram/K

Får jag inga tvåbenta barnbarn, ska jag i alla fall ha fyrbenta!!!!

Jag antar, och hoppas att jag någon gång i framtiden får barnbarn såklart, men under tiden tänker jag bli "mormor" till ett gäng fyrbenta!!!

Funny började löpa idag, så om ca 12-15 dagar är det dags för henne att betäckas!!! Jag/vi läser böcker, tar reda på saker via nätet, så att vi ska vara väl förberedda. Går allt som det ska, finns det en hel drös småvovvar här, slutet av november/början av december......Härligt...(men massa jobb med så klart)

 +  = Söta valpisar


På tal om barnbarn....nu till helgen kommer Corina, André och lilla Tindra hit. Ska bli så underbart!!!!

Jag ska skämma bort, iaf de två vuxna, med massor av god mat!!! Lillan skämmer jag bort på andra sätt!

Puss/K

Helgen

Som vanligt försvann helgen i en rasande fart!!!! Fredagen var jag inne i stan efter jobbet, och hämtade tavlan jag beställt till mamma och pappa, som de skulle få på lördagen på festen på Trädgårdsgatan. Jag hade gjort ett collage, och via Gallerix beställt en Canvastavla. Så här så bilden ut, innan det blev en tavla: 

Det blev en jättefin tavla, men det roliga var att när jag kom till Gallerix och skulle hämta den, såg jag att den stod uppställd mot väggen bakom kassan. Jag pekade och sa att det var den jag skulle hämta. Då skrattade tjejen i kassan och sa:

- Det var tur det, för det är redan två stycken som försökt köpa den!!

Haha, trodde knappt det var sant. Den förste hade tyckt om kompositionen och tydligen sett något konstnärligt i den, den andre, en äldre herre, ville ha den för att han blev så glad av att titta på den.

Lördagen, kom Pappa och hämtade mig halv elva, sedan var jag i Moheda och assisterade dem med lite allt möjligt.

Själva festen var SÅÅÅÅ himla lyckad!!! MYCKET god mat och dricka, massa trevliga människor (typ 40 st) och inte en trist sekund. Mamma och Pappa vet minsann hur man ordnar fester!!

Söndagen blev väldigt lat, idag har jag jobbat och var sen kallad till nåt märkligt möte, som jag i efterhand inte riktigt vet vad det gav mig....handlade om "Kostnad per brukare i Alvesta kommun". Det lustiga var, att mamma var på samma möte...hihi. Det var första gången vi har varit på samma möte, så vi blev lite paffa att se varandra.

Nu följer lite bilder från i Lördags (för de som inte har Facebook, där fler ligger ute)

Over and out!
/K



Älskade älskade lillebror!

För exakt fyra år sedan, sov du förmodligen just nu, taggad för en ny arbetsdag. Det som skulle bli en vanlig fredag, med förmodad utgång på kvällen.

 Jag vet att jag för exakt fyra år sedan, satt vid datorn, lyckligt ovetande vad som skulle hända drygt nio timmar senare.

 Det blev inte alls en vanlig fredag.

Det är så mycket jag vill säga och så mycket jag vill fråga dig. Fyra år är en lång tid och mycket har hänt. Jag vill tro att du ”sett” allting, från det stället där du nu är, fast allra mest hade jag velat att du upplevt det, tillsammans med oss.

Jag hade velat ha med dig när Jessica tog studenten, och när Robin gjorde samma sak i år. Jag hade velat se dig som stolt morbror över att Jessica är så duktig, och läser till lärare, och som stolt morbror till din ”gudson” som precis börjat arbeta på Peab anläggning. Och jag hade velat se dig busa med vår älskade hund, Funny.

 Macke, du har all anledning till att vara stolt över dina syskonbarn. Robin är så lik dig, i mångt och mycket. Denna iver, arbetsglädje och kärlek till bilar.

 Båda två har flyttat hemifrån och hade du funnits här, hade du säkert haft ”stenkoll” på dem…kollat upp Jessicas eventuella ”dejter” och gett Robin ett och ett annat råd angående tjejer. Jag kan riktigt se det framför mig……

Jag vet däremot att du fick se och vara med om en hel massa bra saker, under tiden du fanns hos oss. Du fick se mellansyrran gifta sig  (till slut) och du fick äntligen se mig med en man som jag älskar, OCH som du också tyckte om. Du vet….”Boris”…

Under årens lopp, har du varit ganska kritisk till vem jag varit ihop med, men jag hittade rätt till slut!!!! Vet att du var glad över detta…..

Macke, fyra år, jag saknar dig så mycket!!!! Önskar jag hade kraft och mod att åka till Slätthög, eller Linneryd, men du känner mig. Jag har svårt för det. Jag sörjer på mitt eget sätt. Min sorg är inte mindre för att jag inte orkar med att åka till de platserna. För mig, finns du inte vare sig i Linneryd, eller i Slätthög. Du finns bara i mitt hjärta, och ibland när jag tittar upp på himmelen.

 Älskar dig ”snoris”

Storasyster


Vill bara att det ska vara torsdag.....

Som alltid varje år, är det en stor klump i magen, vid den här tiden. Jag håller med mamma, årsdagar är jobbiga, men 9 september är VÄRST!!! Julaftnar, födelsedagar osv, då saknar jag Mackes närvaro, men på ett "fint" sätt. Vi kan prata om honom, skratta åt något han gjorde/sa, men hans frånvaro är inte det dominerande.

9:e September, kommer alltid vara en brutal påminnelse, om en hemsk olycka, som egentligen inte hade behövt hända.

Ja ja, jag vet "snoris", nu tycker du inte att syrran ska sitta här och bli sentimental, jag ska rycka upp mig snart.

På lördag ska vi i allafall på inflyttnings/hantverkarfest hos mamma och pappa. DET ser jag verkligen fram emot, ska bli HUR kul som helst!!! Jag ska dit lite tidigare på dagen och hjälpa mamsen. Skulle egentligen ha jobbat, men har ett antal plustimmar, så jag tog ledigt.

Ikväll var lilleman hemma en sväng...tack och lov, att han inte skaffat dator ännu, utan behöver komma hit ibland. Jag måste vänja mig långsamt ju!

Puss och Kram!!

Älskade, älskade lillebror!!!

Om knappt  fyra dagar är det fyra år sedan, du försvann från oss.  Som jag skrivit innan, tiden läker inte alla sår, men man lär sig leva med dem.

Markus, jag saknar dig...mer än du  nånsin kan ana....


Lillebror, jag älskar dig, igår, idag och i all evighet!!!!

http://www.makeba.dinstudio.se/

Internetlös.....

...var jag. Från tisdag kväll, tills nu i morse. Alla i Alvesta, Växjö och några orter till, som har Bredband2, hade samma problem. Man känner sig lite handikappad, onekligen. Men nu är det fixat!!

Igår var jag hos frissan, som sagt var. Förutom att klippa av en bra bit, samt klippa lugg igen, gjorde jag några breda röda slingor i underhåret. Jag är sjukt nöjd! Min frissa, Annika, lovade dessutom att nu ska hon inte ha mer barn. Skönt, för ett år var lite långt att vänta på klippning.

Jag blev så glad häromdagen, och konstaterade att jag ÄLSKAR Facebook!!!.
Laura hittade mig nämligen där. (På ett märkligt sätt, för att hon hade min kusin, i sin vänlista och via hans lista hittade hon mig....världen är liten!!)

Laura och jag jobbade ihop och umgicks väldigt mycket i början av 90-talet. Vi hade det SÅÅÅ roligt och jag har så mycket underbara minnen att det skulle kunna fylla en hel bok. Men sedan flyttade vi åt olika håll och tappade så småningom kontakten. Utan Facebook är det osäkert om vi någonsin fått kontakt igen.

Härligt är det iallafall, och nostalgisk blir man, när man tänker tillbaka på alla tokroliga saker vi upplevt.

I morgon är det min lediga fredag, vilket innebär att jag är ledig tre dagar i sträck. Det händer bara en gång var sjätte vecka, så det uppskattas!!

Puss och kram till alla!
/K

Träningsvärk i högerarmen!!

När jag vaknade igår morse, hade jag ont i hela högerarmen. En sådan där molande smärta, typ...jag fattade ingenting, men ett par timmar in på mitt arbetspass slog det mig plötsligt varför...

I söndags var jag hos "Lilleman" och hjälpte till lite med flytten. På min lott stod att stryka hans nya gardiner (efter det att mamma så tjusigt, lagt upp dem). Det var BREDA gardiner, dessutom dubbla lager och ännu värre, de skrynklade sig direkt när jag strukit, så sammanlagt tog det säkert två timmar att få dem hyfsat släta.

DÄRAV VÄRKEN I HÖGERARMEN!! (Till mitt försvar måste jag säga, att 95% av mina kläder är strykfria, så jag är inte  så van att stryka....)

Jobbat idag med, att börja klockan 7 är blä, men det går. Börjar 7 i morgonbitti också. Efter jobbet ska jag till Salong 14 och klippa mig. ÄNTLIGEN!
Har ju väntat ut "min" frissa" som varit mammaledig. Borde klippt mig för ett antal månader sedan egentligen. Men, imorgon är Annika tillbaka, så då blir det ordning på håret igen!


RSS 2.0